Träningsappar för barn att använda hemma

Appar och datoriserade enheter har ofta ett negativ rykte då det gäller deras användning av barn. De kan dock också vara fördelaktiga. Upptäck dessa träningsappar för barn att använda hemma.
Träningsappar för barn att använda hemma
Andrés Felipe Cardona Lenis

Skriven och verifierad av idrottspedagogen Andrés Felipe Cardona Lenis.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Som förälder kan du bli överväldigad av ny teknik, särskilt under de senaste åren. Under den här tiden har en stor mängd underhållningsprodukter dykt upp, vilket är en verklig utmaning för barn såväl som för deras föräldrar. För mycket teknik minskar tiden för fysisk aktivitet. Men du bör leta efter sätt att få ditt barn att träna. Så vi vill berätta om våra favoriter bland träningsappar för barn att använda hemma.

Det rekommenderas vanligtvis för barn att regelbundet njuta av fysisk aktivitet utomhus. Men bekvämligheten i hemmet, tillsammans med teknik, kan erbjuda ett bra alternativ för dig och ditt barn.

Det betyder inte att du alltid ska göra aktiviteter inomhus med ditt barn. Du kan dock dra nytta av de verktyg som tekniken erbjuder. Dessutom kan ditt hem ge ditt barn en säker miljö när du använder en dator eller mobil enhet.

Träningsappar för barn: appar för träning hemma

Tekniska verktyg har program och applikationer som kan vara mycket användbara på många olika sätt. Först och främst bör du inte stänga dig för idén om teknik, och tänka att det alltid är skadligt eller att det hindrar din föräldraprocess.

Ditt primära mål som förälder är att du litar på dessa verktyg för att uppfostra dina barn. Att träna hemma med dessa appar kan hjälpa dig mycket. Det kan till och med vara ett annat sätt att lära dem. Därför visar vi dig några träningsappar som barnen kan använda hemma.

En mamma och hennes unga barn stretchar när de följer en träningsrutin på datorn.

Sworkit Kids

Denna applikation riktar sig till barn mellan fem och 14 år, ungefär. Den är baserad på en serie videor där andra barn leder aktiviteterna och du försöker efterlikna dem.

Genom dessa videor testar Sworkit Kids barns motoriska färdigheter under fem sessioner på fem minuter. De stimulerar till och med sin fantasi genom att sätta dem i äventyrliga miljöer.

Träningsappar för barn: Yoga for Kids

Yoga är en av de mest rekommenderade aktiviteterna för barn i alla åldrar tack vare dess fördelar. Det är dock bäst att du har professionell rådgivning och vägledning, särskilt för att utföra det med ditt barn.

Med detta sagt kan Yoga for Kids erbjuda dig en extra hand. Det är en applikation som är tillgänglig på mobila enheter som rekommenderas för barn över fyra år, ungefär.

Den består av ett allomfattande innehåll; dess struktur fokuserar på asanas, mantran, musik och djurställningar. Sådant innehåll är lekfullt för små och gör det till ett bra alternativ för att träna hemma.

Revolution, en av alla effektiva träningsappar för barn att använda hemma

Detta är en av de mest kompletta apparna som finns för barn att träna hemma. Dessutom designades den av yrkesverksamma från olika områden som har att göra med barns utveckling (barnläkare, specialister och utbildare).

Revolution har två huvudkomponenter: den första är motorisk eller fysisk utvecklingsaspekt och den andra är kognitiv. I den fysiska utvecklingskomponenten har systemet en serie punkter som ökar beroende på den utförda träningen. På detta sätt läggs större vikt vid varje barns motoriska färdigheter.

När det gäller den kognitiva komponenten är frågor den viktigaste ingrediensen. Tanken är att stimulera barns sinnen genom frågor relaterade till fysisk aktivitet och trivia där de kan fråga om den sport som mest lockar deras uppmärksamhet.

En moder och en dotter som sträcker sig över träningsbollar.

Teknik och motion hemma

Som nämnts i början bör tekniken inte ses i dåligt ljus. Som föräldrar bör du inte förbjuda användningen av tekniska element; tvärtom är det tillrådligt att använda dem som utbildningshjälpmedel.

På ett eller annat sätt måste du anpassa dig till vad som händer omkring dig. Om du inte gör det kommer ditt barn att vara långt före dig och du kommer förmodligen att förlora möjligheten att bilda ett band. Det handlar inte om att vara ett geni om ämnet, men att närma sig det med viss kunskap kommer att ge dig fördelar.

Ett exempel är att träna hemma med hjälp av teknikverktyg, som ditt barn kommer att njuta av och kan också ge dig en hand om du har begränsad tid att åka till parken. Hitta en balans i användningen av teknik, sätt regler och begränsa dess användningstid, men förbjud det inte.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Arboleda Naranjo, L. H. (2003). Beneficios del Ejercicio. Hacia Promoc. Salud.
  • OMS. (2016). Comisión para acabar con la obesidad infantil. Organización Mundial de La Salud.
  • La obesidad infantil y los efectos de los medios electrónicos de comunicación. (2006). Investigación En Salud.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.