Skapa kreativa och personliga storybooks för barn

En av de bästa gåvorna du kan ge dina barn är en personlig berättelsebok. Särskilt de där dina barn är huvudpersonerna i sin egen historia.
Skapa kreativa och personliga storybooks för barn

Senaste uppdateringen: 21 juni, 2021

Trender förändras alltid och allt finns bara ett klick bort. All information du får och allt du gör varje dag är anpassat efter dina behov. Allt detta beror på den nya tekniken för datainsamling från olika webbplatser. Samma sak gäller barnböcker. Böckernas typologier förändras ständigt och barn har mycket att välja mellan. Personliga storybooks, eller livsböcker, är en typ av bok som har blivit mycket populär idag.

Låt oss titta mer på dessa personliga storybooks och varför de har blivit en sådan succé runt om i världen.

En tonåring som gillar personliga storybooks.

Personliga storybooks för alla åldrar

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos personliga storybooks är att de är ålderslösa. Detta är i själva verket ett nytt bokkoncept som är populärt i alla åldrar. Det finns många olika förlag som kan skapa denna typ av bok för småbarn och barn upp till tolv år, men dessa böcker är även populära bland tonåringar och vuxna

Att börja det läsande livet med en storybook

Barn börjar vanligen läsa vid fem års ålder. Detta är ett utmärkt läge att hjälpa barnet utveckla en kärlek till läsning. En av de bästa böckerna som föräldrar kan läsa med sina barn är en där barnet är historiens huvudperson.

Personliga storybooks för äldre barn

En annan viktig ålder för läsning är då barnen är cirka tio till tolv år. Varför denna period är viktig är för att det ofta är i denna ålder som barn börjar tappa intresset för att läsa.

Om du erbjuder dem personliga storybooks i denna ålder, som handlar om deras favoritämnen eller -karaktärer, kan detta göra dem nyfikna och intresserade av att läsa en bra historia.

Barn som läser personliga berättelseböcker.

Anpassningsbara element i berättelsen

Till en början fanns det bara ett anpassningsbart element i denna typ av bok, och det var att använda barnets namn för historiens huvudperson. Detta är fortfarande en populär idé, men det finns idag ett stort utbud av olika anpassningar som kan göra denna typ av bok helt personlig för läsaren.

Fysiska beskrivningar

Fysiska beskrivningar är en av de mest populära anpassningarna. Med bilder och texter kan barnen föreställa sig själva i berättelserna.

Även denna typ av böcker, liksom de mer traditionella som vi är mest vana vid, hjälper barn att att utveckla sin fantasi och fokusera sin uppmärksamhet på berättelsen.

Personliga beskrivningar

Ett annat bra val är att använda barnets personliga uppgifter när du skapar en bok: födelsedag, deras hemstad, namnet på någon av deras vänner, föräldrar eller skolan de går i. Att placera dessa viktiga detaljer i historien kommer att hålla barnet underhållet och engagerat.

Bilder och teckningar i personliga storybooks

Som vi nämner ovan så är det viktigt med bilder i barnböcker. Med egna foton och bilder kan du skapa fantastiska berättelser i dessa personliga storybooks.

Ett tips är att använda barnets egna bilder eller teckningar.

Böcker för barn.

Var skapar man personliga storybooks?

Med en enkel internetsökning på “storybooks” eller “livsböcker” kan du hitta en mängd olika förlag som skapar dessa böcker. Vissa erbjuder även denna sorts anpassningsbara böcker för vuxna, eftersom detta också är en riktigt rolig present att ge bort till någon man tycker om!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.