Du upptäcker nya vrår i hjärtat när du älskar ett barn

Du upptäcker nya vrår i hjärtat när du älskar ett barn

Senaste uppdateringen: 11 oktober, 2018

Det finns skrymslen i ditt hjärta som bara upptäcks när du upplever vissa specifika saker, såsom när du älskar ett barn som mamma. När vi blir mammor för första gången växer något inom oss och förändrar oss och berikar oss.

Det är som en psykisk kroppsdel som gör oss starkare och kapabla att kunna uppskatta livet mer. Och det genom den nya människan som du älskar med hela ditt hjärta, ditt barn.

Kanske blir mer än en av våra läsare förvånade över den här artikelns titel. Är det verkligen nödvändigt att få ett barn för att veta vad kärlek betyder? För att veta vad som finns i ditt hjärta? Svaret är givetvis nej.

Dessutom har många som arbetar med barn professionellt och som har att göra med barn dagligen, haft möjligheten att utveckla den här gåvan. De vet vad som händer när du älskar ett barn. De kan se världen genom barns ögon. De kan lära sig av dem, älska dem och lotsa dem att växa och bli lyckliga.

Ge lite kärlek till ett barn och du kommer att vinna ett hjärta.

-John Ruskin-

Sanningen är att vi alla redan från början när vi kommer till världen är “färdiga”, redo, att knyta an till andra. Vi är redo att älska och att älskas, att lära oss av varje upplevelse och varje anknytning. Vårt hjärta är redo.

All livserfarenhet vi får är en gåva som gör oss starkare och mer värdiga. All kärlek och alla relationer som vi är med om under hela vår livstid ger oss extra “visdom” för vår emotionella kappsäck.

När du älskar ett barn som mamma får du en unik möjlighet att växa som individ. Barn tvingar oss att vara den bästa versionen av oss själva. Och det här är något som kommer att berika oss oändligt.

Vad ditt hjärta “samlar på sig” när du älskar ett barn

Strand

Vi vet det alla: att det finns människor som inte vet hur man älskar ett barn. Detta är inte bara förödande, men skapar också trauman och orsakar problem, olycka och permanenta känslomässiga skador.

Alla har inte färdigheterna att uppfostra och utbilda våra små. Vi talar inte bara om föräldrar, för ibland är det även lärare och pedagoger som saknar den magin – förmågan att knyta an till barn.

Alla dessa människor har utan tvekan gått miste om en av livets finaste gåvor: förmågan att lära av barn och njuta av allt de helhjärtat ger oss.

Låt oss nu se vilka gåvor barn erbjuder oss.

Barn behöver bara en sak: kärlek

När vi utbildar barn, uppfostrar dem och dagligen lotsar dem på rätt väg, upptäcker vi den stora kraften som kärlek, positiv förstärkning, ömhet och uppskattning har. Det är lärdomar som erbjuds med tålamod, kärlek och optimism…

  • Vi inser genast att genom att svara med uppskattning och kärlek så uppnår vi många fler saker. Till skillnad från när vi ger order med skrik och låter en skugga av rädsla komma emellan oss.
  • Vi uppfattar hur kärlek är motorn som driver barns utveckling, och hur trygg och vardaglig kärlek uppmuntrar dem att säga sina första ord och ta sina första steg…

Du lär dig att uppskatta de minsta sakerna i livet

Kram mellan barn och mamma

Livet med barn antar rytmen av en snigel, en sköldpaddas takt och en maskros magi på en blåsig eftermiddag.

Allt är nytt i barnets ögon. Allt är spännande, fascinerande och fullt av oändliga möjligheter.

Den person som kan uppskatta denna gåva – som vi ibland förlorar när vi blir vuxna – kommer också att återfinna sitt eget inre barn. Det barn som tillät sig att ha tillit, som kunde drömma genom att se ett moln på himlen eller droppar som faller på en fönsterruta…

Vi lär oss att ge lektioner för livet, strategier för våra hjärtan

Du kanske inte är en expert på barnpsykiatri, neurovetenskap eller pedagogik eller en livscoach… och ändå inser du att i det dagliga livet representerar du allt detta för ditt barn och mer.

Barn måste ha stor tolerans för vuxna.

Antoine de Saint-Exupéry

Ingen lärde dig hur man utbildar ett barn. Men från morgon till kväll känner du dig mer och mer säker på att du kan erbjuda ditt barn vad det behöver vid varje ögonblick:

  • Du är redan en guru i att lugna raseriutbrott.
  • Du har en radar för att förutse när ditt barn är i fara.
  • Du kan trösta barnet när det är rädd.
  • Du har behärskat tålamodets ädla konst.
  • Du har fått högsta betyg i att erbjuda kyssar och kramar för att trösta skrapsår på knäna, små blåmärken och tår som kommit i kläm.
Det finns platser i ditt hjärta
När du älskar ett barn vet du att du växer som person. Du har aldrig känt dig så bra, så uppfylld, så lycklig och redo att fortsätta ge ditt barn allt som ni båda förtjänar.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.