10 saker pappor borde göra med sina döttrar
Det är en generell regel att pappor snabbt blir hjältar för sina döttrar och deras axel att gråta mot. Det är papporna som löser alla deras problem.
Men när tiden går börjar papporna fundera över vad de behöver göra för att den här vackra synen på dem som pappa ska förbli intakt.
När deras döttrar blir äldre frågar sig papporna om de kan bidra till flickornas mognad och emotionella utveckling. Fäder vill att deras döttrar ska växa upp och bli starka kvinnor. Så självklart bör män veta vad de ska göra för att detta ska inträffa.
“Hur du lever ditt liv bryr jag mig inte om, men jag kan sälja mina armar för dig, bevara dina hemligheter för alltid.”
-Michael Ondaatje-
Saker pappor bör göra med sina döttrar
Nedan analyserar vi 10 riktlinjer för pappor:
- Det viktigaste du kan göra är att spendera kvalitetstid med din lilla. Detta är något vi har pratat om förut. En pappa är sin dotters exempel och förebild genom hela livet. Även när livet är stressfullt och krävande är det bra att komma ihåg att du aldrig kan vrida tillbaka klockan. Gör det därför till ditt uppdrag att spendera så mycket tid du kan med din lilla tjej.
- Badtid är anknytningstid. Badet är ett ypperligt tillfälle att stärka bandet mellan far och dotter. Det är avslappnande för din lilla och det är ett ypperligt tillfälle att leka med din dotter och hennes leksaker.
- Håll hennes hand. Denna enkla gest kan du använda för att visa din dotter att du alltid kommer att stå vid hennes sida. När du håller hennes hand känner hon sig glad och säker.
- Lyssna uppmärksamt på henne. Din lilla tjej behöver känna att hon kan tala om vadsomhelst för sin pappa och att han lyssnar på henne. Om hon gör det, kommer det att öppna upp linjer för kommunikation som är så viktiga under åren som kommer.
- Visa din dotter att du litar på henne. Tillit är väldigt viktigt när tiden kommer för din dotter att erhålla mer frihet. Din tillit kommer att stärka bandet mellan er två och hon kommer inte att vilja göra dig besviken.
- Var kärleksfull mot hennes mor. Kom ihåg att din dotter konstant observerar ditt exempel och sättet du agerar på. Behandla modern till dina barn med respekt, kärlek och omtanke. Genom att göra så kommer du att vara modell för mannen som din dotter kommer att välja i framtiden.
- Dela olika erfarenheter tillsammans. Som far kan du välja olika aktiviteter att göra med din dotter som kommer att hjälpa henne i vuxenlivet. Ni kan göra utflykter, gå på bio, rida osv.
- Lär din dotter en sport. Detta kommer ytterligare att stärka ditt band till din dotter och hjälpa henne att känna känslan av ansvar och sportsmanship.
- Skriv brev från ögonblick i barndomen. Du kan spara dessa brev och visa henne dem när hon är äldre. Detta kommer att visa henne hur viktig hon alltid har varit i hennes fars liv.
- Vid alla tillfällen, ge henne stöd och uppmärksamhet. Vilken uppfattning hon än har… Oavsett vilka problem hon kommer med… Oavsett hur triviala dessa ter sig i dina ögon… Det är en stor grej för henne. Därför är det viktigt att du avsätter tid för henne. Hon ska kunna se att hennes far finns där för henne oavsett vad som händer.
“Pappa, tack för att du är min hjälte, chaufför, ekonomiskt stöd, åhörare, mentor, vän, väktare, och helt enkelt för att du alltid finns där när jag behöver en kram.”
-Agatha Stephanie Lin-
Pappor, nästa gång ni spenderar tid med era små tjejer, kom ihåg att det inte finns något bättre sätt att spendera er tid. Detta är ögonblick du aldrig får tillbaka.
Faktum är att innan du vet ordet av, är din lilla prinsessa en ung, mogen och stark kvinna. De kommer att leva självständiga liv. Men de kommer aldrig att glömma vad deras pappor gjorde för dem.
Så, nu när du vet vad du ska göra, vad väntar du på?
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Aranda Suarez, M. P. (2018). La herencia de papá. Género, fútbol y familia: estereotipos de género y tipificación en la relación padre e hija.
- Estalayo Martín, L. M. (2010). ¿ Qué significa ser buen padre?. Revista de la asociación española de neuropsiquiatría, 30(3), 419-436. Disponible en: https://scielo.isciii.es/scielo.php?pid=S0211-57352010000300005&script=sci_arttext&tlng=en
- González, O. F., Farías, M. D. L. Á. O., & Ferrer, E. S. P. (2014). ¿ Quién es un buen padre?: representaciones femeninas acerca de la paternidad. Integración Académica en Psicología., 2(5). Disponible en: https://scholar.google.es/scholar?hl=es&as_sdt=0%2C5&q=ser+un+buen+padre&btnG=#d=gs_qabs&u=%23p%3DKNzt2FjDNg4J