20 pojknamn som börjar med bokstaven T

Idag kommer vi att erbjuda dig en lista med ett urval av pojknamn som börjar med bokstaven T. Välj det vackraste för din bebis!
20 pojknamn som börjar med bokstaven T
Samanta Ruiz

Skriven och verifierad av läraren Samanta Ruiz.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Om några månader kommer ditt barn! Du måste förbereda många viktiga saker, såsom dess rum, kläder och tillbehör. Men det finns något som är ännu mer relevant och det är vad du ska döpa den lille till. Om du inte har bestämt dig ännu och du är på jakt, ta då en titt på vår lista över pojknamn som börjar med bokstaven T.

Vi vill gärna följa med dig i detta mycket speciella beslut och därför ber vi dig att granska detta urval samt vart och ett av förslagen. Kanske kommer du att hitta ett som fångar ditt hjärta. Men om så inte är fallet, oroa dig inte! Du har många fler fantastiska listor på portal, antingen baserat på bokstav, namn på historiska personer, de som inspirerats av böcker och mycket mer.

Är du redo att se hur många vackra pojknamn som börjar med bokstaven T? Låt oss börja!

Pojknamn som börjar med bokstaven T

Bokstaven T är en konsonant inom det latinska alfabetet. Dess ursprung finner man i alfabeten hos kulturer som till och med är äldre än de feniciska och semitiska kulturerna. Där uppträder den grafiskt i form av ett kors + som var känt som tau (“kors eller märke”). Det tecknet utvecklades till sin nuvarande T-form och antog andra figurer i det arabiska (som Ta) och hebreiska (som Tav).

låt oss titta närmare på de pojknamn som börjar med bokstaven T från olika ursprung och upptäcka deras olika betydelser. En av dem kan vara den du väljer för just din lille gosse.

En pojke som ligger på rygg och tar tag i sina fötter.
Valet av barnets namn ska det inte tas lätt på, eftersom det är deras första identitetsdrag.

Lista i alfabetisk ordning

 • Tabor: kommer från det fornfranska ordet tarbournier, som betyder “tamburinspelare”.
 • Tadaaki: ett japanskt namn som består av orden tad, som betyder “lojal eller trogen”, och aki, som betyder “klar eller lysande”.
 • Tadeo: den spanska versionen av det gamla arameiska namnet Lebeo.
 • Tahoe: ett indiannamn som betyder “stort vatten”. Det syftar också på en insjö i delstaten Nevada som var centrum för Washoe-folket.
 • Talib: detta namn är av arabiskt ursprung och betyder “den som söker”.
 • Taylor: ursprungligen ett yrkesbaserat efternamn (tailleor, på gammal engelska), det syftar på en som arbetar med att “klippa som en skräddare”.
 • Tegan: betyder “liten och rättvis”. Det är en omskrivning av teg, vilket är det walesiska ordet för någon som är rättvis.
 • Tex: ett diminutiv av Texas.
 • Theo/Teo/Ted: dessa är förkortningarna av Theodor/Teodor, som kommer från grekiskan Theodoros. Det är sammansatt av Theos, som betyder “Gud”, och doros, som betyder “gåva”.
 • Thierry: ett franskt namn som kommer från det germanska Theodoric.
 • Tor: av fornnordiskt ursprung. Han är åskguden inom fornnordisk mytologi.
 • Ticiano eller Tiziano: ett namn av latinskt ursprung som kommer från ordet titianus, som syftar på en som är “stor och stark”.
 • Timoteo: kommer från grekiskan Τιμόθεος eller timáo-Theós, som betyder “dyrkan av Gud” eller “den som tillber Gud”.
 • Timothy: den engelska översättningen av Timoteo.
 • Tízoc : ett aztekiskt namn som betyder “den som blöder för bot”.
 • Tobias: detta är ett namn som kommer från det hebreiska Tobiah, ursprungligen Tobiyyahu, bildat av ordet tob, som betyder “god” och Yahveh, som är Guds namn. Därför tolkas det som “Gud är god”.
 • Tomas: kommer från det arameiska ordet tōm, som betyder “tvilling”. Ofta använda varianter är Tom och Tommy.
 • Tonátiuh: betyder “stark som solen” eller “glänsande”, på Nahuatl-språket.
 • Torin: ett namn av gaeliskt ursprung som betyder “hövding”.
 • Tracey eller Tracy: kommer från ett engelskt efternamn som hänvisade till den “som kommer från Thracius”, en gallisk provins i Romarriket.

Ett namn, ett rätt

En pappa håller sin bebis över axeln och kysser dess huvud.
Namnet är ett barns första följebrev för det samhälle där det är fött.

Visste du att ett namn är en av de rättigheter för barnet som fastställts av UNICEF? I artikel 7 i barnkonventionen står följande:

“Barnet ska registreras omedelbart efter födseln och ska ha rätt från födseln till ett namn, rätt att förvärva medborgarskap och, så långt det är möjligt, rätt att känna till och bli omhändertagen av sina föräldrar.”

Du kan välja ett populärt namn eller ett mer exotiskt, men det viktigaste är att du gör det som en handling av ansvar och kärlek till ditt barn.

Vad tyckte du om det här urvalet av namn som börjar med bokstaven T? Tanken är att du hittar namnet som ska ge ditt barn en identitet, vilket är något som kommer att utmärka honom för resten av livet.

“Att välja ett namn för ett barn kan vara komplicerat. Det ska inte bara låta bra tillsammans med efternamnet, utan det är också viktigt att överväga framtida smeknamn, eller öknamn.”

-William Kremer, BBC News World-


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.