22 franska namn för pojkar och deras betydelse

I följande artikel hittar du en lista över 22 franska namn för pojkar samt deras betydelse. Vi hoppas att de kan inspirera dig!
22 franska namn för pojkar och deras betydelse
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Om du vet att du bär på en pojke kan du kanske redan har börjat tänka på vad du ska döpa din framtida son till. För att hjälpa dig med ditt beslut har vi sammanställt en lista över 22 franska namn för pojkar och även namnens betydelse, samt vilka karaktärsdrag pojkar med namnen brukar ha.

Numera beslutar sig många föräldrar för ett utländsk namn på sina barn. Franska namn är ett utmärkt val för de som letar efter något originellt och meningsfullt.

22 franska namn för pojkar och deras betydelse

Här är en lista över 22 franska namn för pojkar som du kanske gillar:

1. Albert

Detta namn betyder “ädel“. En Albert är ofta en utmaning att uppfostra och kommer att behöva disciplin. Vanligtvis brukar de vara utgående och gilla att dramatisera situationer.

2. Alexandre

Betydelsen av detta namn är “att slå tillbaka fienden“. Alexandre är ofta en ganska diskret person. Han tillåter sig inte lätt att påverkas av andra och visar säkerhet och förvissning i sina handlingar.

3. Antoine

Översatt från franska betyder detta namn “blomma”. Antoine är en person som respekterar vänskap och inte lätt låter sig påverkas av andra.

pojke äter stekta ägg

4. Bastian

Bastian betyder “uppskattad. Han är oftast passionerad, effektiv, tankeväckande, mycket emotionell och aktiv. Hans självkänsla är också hög och han tenderar att vara stolt.

5. Calvin

Betydelsen av detta namn är “modig. Calvin är utåtriktad, öppen och säker på sina beslut.

6. Emmanuel

Emmanuel betyder “Gud är med oss“. Han kan verka blyg, men detta är mer som det verkar än det faktiskt är.

7. Ethan

Detta namn betyder “stark“. Ibland reagerar en Ethan impulsivt. Självständig och stridslysten som han är, är han inte lätt att hantera. Dessutom är han ofta väldigt envis.

8. François

På franska betyder detta “fri man“. Han är emotionell, arg och nervös.

9. Julien

Julien betyder “en person med starka rötter“. Han är vanligtvis balanserad, inåtvänd och har ofta ett lite svagt självförtroende.

10. Laurent

Betydelsen av detta vackra namn är “från Laurentum“. Han är utåtriktad och ganska säker på sig själv och påverkas därför inte lätt av andra. Han har också vanligtvis mycket subjektiva åsikter.

11. Marcus

Marcus betyder “hängiven till guden Mars“. Han är en god person, emotionell, nervös och reagerar ibland impulsivt.

12. Mathéo

Man översätter Mathéo som “en gåva från Gud“. Mathéo är tålmodig, envis och ofta diskret i sina handlingar. Han är också mycket effektiv och lojal.

13. Nathan

Nathan betyder “gåva“. Trots sin blyghet har pojkar med detta namn ofta ett bra självförtroende och låter sig inte lätt bli påverkade av andra.

14. Olivier

Detta namn är inspirerat av “trädet som bär oliver“. Men bakom sin imponerande fasad är en Olivier mycket känsligare än vad han verkar.

15. Orson

Detta namn betyder “liten björn“. Pojkar med namnet Orson har en hög intelligens och är intresserade av allt. Orson är dock ofta helt ointresserad när det kommer till vänskap.

16. Pierre

Pierre betyder “sten“. En person med namnet Pierre handlar med precision och effektivitet, eftersom hans intuition är mycket stark. Dessutom låter han sig inte lätt bli påverkad och är en väldigt balanserad person.

17. Romain

Romain betyder “invånare i Rom“. Pojkar med detta namn har ett explosivt temperament, men en stark känsla av vänskap.

22 franska namn för pojkar: pojke leker med timglas

18. Sébastien

Betydelsen av detta fina namn är “att uppleva en religiös fruktan“. Sébastien brinner för livet och kunskapen. Även om han är blyg har han ett bra självförtroende.

19. Sylvain

Betydelsen av namnet Sylvain är “skog“. Pojkar med namnet Sylvain har starka värderingar, och de handlar med precision och effektivitet eftersom deras intuition är mycket stark.

20. Theodore

På franska betyder detta “Gud“. En Theodore har vanligtvis inte bråttom, blir sällan upprörd och förblir lugn i alla situationer, även när saker och ting går fel.

21. Thierry

Namnet Thierry betyder “folkets guvernör“. Dessa pojkar är impulsiva och emotionella. Deras lojalitet och engagemang matchar inte alltid deras avsikter.

22. Vincent

Slutligen har vi ett namn på listan som betyder “att erövra“. Vincent är lojal, impulsiv och stridslysten. Hans skicklighet med ord gör att människor vill lyssna på honom.

Vi hoppas att du gillade den här listan med 22 franska namn för pojkar, och att de hjälper dig att fatta ditt beslut om namnet på din son!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.