Jag planerade aldrig ett liv med dig och nu kan jag inte tänka mig något annat

Jag planerade aldrig ett liv med dig och nu kan jag inte tänka mig något annat
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Kära barn, jag planerade aldrig att få barn. Jag föreställde mig aldrig att jag skulle ha en drömprins, ett sagoliv eller en lycklig familj från sagoböckerna. Jag planerade aldrig ett liv med dig.

Mina prioriteringar var mitt eget liv, mitt jobb och min karriär. Men allting händer av en anledning. Plötsligt, när jag minst väntade det, dök du upp. Och i det här nya livet med dig har allting förändrats.

Jag måste erkänna att jag aldrig hade föreställt mig ett liv med dig. Kanske höll livet bara på att springa förbi mig medan jag var bedövad och likgiltig. Min vä g var helt enkelt på väg åt ett annat håll. 

Ödet beslutade dock att föra oss samman. Sedan dess kan jag svära på att jag inte längre kan föreställa mig ett liv utan dig.

Självklart var det på den tiden svårt att motta den nyheten. Tanken på att offra allt var ångestfullt, precis som ankomsten av något som du inte hade väntat dig fram tills den dagen. Rädsla och ångest fyllde mig.

Idag undrar jag hur mina dagar hade blivit om jag inte hade mottagit välsignelsen som du är. Jag kommer ihåg en grå ensam fas, utan allt ljus som du utstrålar.

Kanske har jag avstått från mycket, vilket har förändrat mitt liv. Men jag kan försäkra dig om att inget gör mig lyckligare än att växa och skratta.

Mitt liv med dig är ett äventyr

Ändå sedan du klev in i min berättelse har jag känt vad folk kallar kärlek. Det har gett mig ett exempel på den renaste och sannaste villkorslösa och eviga tillgivenheten.

jag planerade inte ett liv med dig

Från ögonblicket du kom till världen har du lyst upp mina dagar. Du har omformulerat mitt koncept av lycka och frihet. Du har utrustat mig med oändligt tålamod.

Och du har i stort sett gett mig styrkan att fortsätta kämpa och gå vidare oavsett vad. Allt detta på grund av dig, för dig.

På grund av dig har mitt liv blivit ett äventyr. Och lika säkert ännu vackrare. Jag har förstått att jag har så mycket att lära mig, och det finns ingen bättre lärare än mitt barn.

Jag valde inte det här, men idag skulle jag inte byta det mot något i hela världen.

Jag har förstått att föräldraskapet ger mig en chans att ge liv, att bygga broar.

Utan att veta om det blev jag en konstnär som slöjdar liv. Och jag blev en konstnär som är så stolt över mitt mästerverk: min lilla solstråle! Jag har förstått vad som är prioriteringen i livet och att jag har råd att återvända till barndomen.

Det är så jag har förstått att tiden är nu. Det är inte nog att blicka in i framtiden, utan att leva och njuta av nuet likaväl som att göra framtiden säker.

Livet är kort, och jag vill bara fylla min historia med vackra ögonblick med dig vid min sida.

Jag vill inte ha ett liv utan dig

ett liv med dig min solstråle

Mitt liv med dig är min största skatt, det är mer värt än allt guld i världen. Det finns många anledningar till att jag aldrig skulle kunna föreställa mig ett liv utan dig.

Jag kan inte riktigt förklara vad din närvaro betyder för mig i mitt dagliga liv.

Friskhet, glädje, oskuld och kärlek är ingredienserna i receptet på lycka. Och på något sätt är du den som genuint innehar dessa gåvor.

En titt på dig, på ditt fina leende och jag behöver inget annat.

En morgonpuss, en kram på eftermiddagen och ett sött “Mamma, jag älskar dig” får mig att förälska mig lite mer i dig för varje minut som går.

Din busighet och lekfullhet är mina favorittidsfördriv. Att ta hand om dig och försvara dig har blivit min största passion.

Mitt barn, den kvinna som aldrig hade föreställt sig ett liv med dig vill idag att du ska veta att hon aldrig kan föreställa sig ett liv utan dig.

Du är magisk och du har blivit min drivkraft. Du är styrkan som stöttar mig för att fortsätta kämpa, anledningen till varför jag lever varje dag fullt ut.

Tack älskade du för att du kom in i mitt liv!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.