Mitt barn: mitt mästerverk

Mitt barn: mitt mästerverk
Elena Sanz Martín

Granskad och godkänd av psykologen Elena Sanz Martín.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

“Mitt barn är mitt mästerverk.” Du kanske hör den här frasen, eller något liknande, i en mammagrupp, ett väntrum på sjukhuset eller i någon grannförening. Hur mammor än väljer att säga det är den underliggande betydelsen tydlig.

Vare sig du är begåvad med konstnärlig talang eller inte finns det inget större konstverk än skapandet av livet självt.

Mästerverket tar 9 månader att skapa, en livstid att utveckla. Voila! Varje pars mästerverk.

Mitt barn, ett konstverk

Tänk på det: en mamma börjar få kontakt med sitt barn redan i livmodern. Hon känner hur den här varelsen, fortfarande beroende av hennes kropp, formar sig och får eget liv.

Och hon vet att hennes lille, som en gång var del av henne, förstår henne bättre än någon annan.

My Child: My Greatest Work Of Art

Ditt barn känner din smärta, precis som det en gång kände ditt hjärta slå inuti dig.

Det känner dina styrkor, därför att det hörde dina suckar av trötthet och de djupa andetag som följde dem, sporrade dig framåt. Det kände dig kämpa för något som en gång verkade omöjligt.

Barn kommer till världen utrustade med och skyddade av den här vetskapen. Försvarslösa som de kan verka håller deras pyttesmå, älskvärda kroppar nyckeln till livet självt.

Mitt barn, mitt mästerverk, har kraften att förflytta mig.

Mitt barn har styrkan, kraften, den övernaturliga gåvan att transportera mig till dået medan jag är närvarande här och nu, och tänker på framtiden.

Spädbarn inspirerar ömhet och oskuld i oss. Deras förmåga att ingjuta fred i vårt upptagna och jäktiga liv är kraftfullare än intrycken av ett konstverk. Deras små skämt och uttryck är mer fascinerade än Mona Lisas leende.

 

My Child: My Greatest Work Of Art

Mitt barn överträffar alla andra konstverk

Lukten av mitt barns hud, de busiga lekarna och allt det uttrycker med sin blick: det är mäktigare än alla andra konstverk.

Att se ett barn växa upp är lika underbart och fascinerande som vilken Frida Kahlo-fantasi som helst.

Att se barnet möta en konflikt och känna sig hopplös eller frustrerad är mer besvärande än Van Gogh eller Munch. Med deras olika sidor och beteenden, offentligt och hemma, är mina barn mer multidimensionella än ett kubistporträtt av Picasso.

Ankomsten av ett barn kan skifta dina föreställningar av det sublima och det mäktiga. Det finns inget museum som är kapabelt att innehålla något så magiskt. Inget konstverk kan jämföras med sanningen självt. Detta är ett verk som uttrycker så mycket, men inspirerar ännu mer.

Attraktionen av barndom är omöjlig att motstå. Mitt barn är mitt mästerverk – något jag kan kontemplera över i tysthet. Jag  är en typisk mamma, hänryckt av varelsen som har blivit min mästare.

Fördjupa dig i mästerverket. Släpp taget. En puss, lite kel eller ett enkelt “jag älskar dig, mamma” är nog för att få dig att smälta.

Trots allt är ditt barn en frukt av kärlek, inkarnationen av era delade drömmar.

Stanna upp och uppskatta dina barn barn. Observera detaljerna, ta in allting. Känn dig hedrad och välsignad av alla deras förmågor och acceptera deras brister.

Njut av deras skönhet och förundras av deras naturliga grace. Upptäck hur din lille är den sanna meningen med gränslös kärlek. 


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.