Företagsamma barn: Inspirerande historier

Företagsamma barn kan inspirera oss med sin uppfinningsrikedom och sitt engagemang för att uttrycka sina idéer. I den här artikeln tar vi upp några riktigt otroliga moderna framgångshistorier.
Företagsamma barn: Inspirerande historier
Marián Carrero Puerto

Skriven och verifierad av psykologen Marián Carrero Puerto.

Senaste uppdateringen: 08 april, 2019

För många har entreprenörskap blivit en livsstil. Företagsamma personer kan använda nya verktyg, som internet, för att hjälpa sina projekt att växa till en stor skala. Detta gäller inte bara för vuxna – några mycket kloka och företagsamma barn med stora idéer bestämde sig för att skriva sina egna framgångshistorier.

Det finns ingen åldersgräns när det gäller att sätta upp och uppnå mål. Barn lär sig väldigt snabbt, ibland i en takt som verkligen är otrolig.

Många av dessa företagsamma barn börjar visa tecken vid en mycket tidig ålder, med början med små idéer för att göra affärer, vare sig det är att sälja saft eller med tekniken och webbaserade projekt.

Företagsamma barn och deras historier

Entreprenörskap är inte lätt. Barn måste lära sig om de svårigheter som kan uppstå på vägen, liksom hur man ska hantera både framgångar och misslyckande. I den här artikeln tar vi en titt på några berättelser om företagsamma barn som startade sina egna företag i en tidig ålder.

Charles Orgbon

När han var 12 skapade Charles Orgbon en webbplats för att uppmuntra till återvinning. Detta växte senare till ett mer omfattande projekt som heter Greening Forward. Han studerar för närvarande vid University of Georgia och förvaltar sitt företags verksamhet i hela Kalifornien. Hans webbplats är en av de viktigaste inom sitt område.

Evan från EvanTube

Med hjälp av sin pappa lanserade Evan sin egen YouTube-kanal, som heter EvanTube, vid bara åtta års ålder. Han använder plattformen för att recensera olika leksaker och kommentera ämnen av intresse för barn i hans ålder. Det är uppenbart att hans känsla för stil och smak har hjälpt till att göra hans kanal så populär på nätet.

Pojke framför laptop

Robert Nay

Vid bara 14 års ålder skapade Robert Nay ett spel för smartphones som snabbt steg i Apple App Store-rankningen. Spelet heter Bubble Ball, och hans spel gick chockerande om det världsberömda Angry Birds, och tjänade honom massor av pengar i processen.

Christian Owens

Christian Owens fick sin första dator vid 14 års ålder och lärde sig omedelbart allt han kunde om webbdesign. Samma år grundade han Mac Bundle, som erbjuder enkla webbdesignpaket. För närvarande är det ett etablerat företag som erbjuder en mängd olika designtjänster.

Adora Svitak

Hon är nu 23 år gammal, men när hon började sin verksamhet var hon bara sju. Vid den unga åldern skrev hon en bok på temat att uppmuntra barn att vara kreativa för att kunna förverkliga sina drömmar. Nu håller den unga kvinnan konferenser och skriver artiklar, berättelser, dikter, bloggar och böcker.

Fler företagsamma barn med otroliga idéer

Adam Hildreth

När Adam var 14 år gick han samman med några vänner för att skapa den sociala nätverksplattformen Dubit. Efter att det blivit en av de populäraste sajterna i Storbritannien beslutade han att skapa Crisp, ett mjukvaruföretag med tjänster som skyddar barn när de surfar på nätet.

Cameron Johnson

Cameron var 11 när hans föräldrar bad honom att göra några inbjudningar till en kvartersfest. Deltagarna gratulerade honom för hans fina inbjudningar och började ge honom uppdrag.

Tack vare framgången med sin design grundade han företaget Cheers and Tears vid 14 års ålder och ägnade sig åt onlineannonsering och mjukvaruutveckling.

Med olika tutorials tillgängliga på plattformar som YouTube kan barn enkelt lära sig ett brett utbud av färdigheter.

Pojke och flicka framför laptop


Emil Motycka

Det som började som ett gräsklippningsprojekt när Emil var 9 blev till Motycka Enterprises när han var 18. På grund av alla plikter i en tonårings liv var han tvungen att jobba sent, men han höll fast vid sin idé och lyckades skapa sitt eget företag.

Geoff, Dave och Catherine Cook

Syskonen Cook ville skaffa nya vänner i skolan, så de bestämde sig för att skapa My Yearbook, som så småningom skulle utvecklas till MeetMe. Den här sajten användes av barn från olika skolor, så att alla kunde få kontakt med och träffa nya vänner. Projektet lanserades innan den massiva populariteten hos Facebook, och sajten finns kvar än idag.

Företagsamma barn – smarta och kreativa

Barn kan vara otroligt smarta och kreativa. Vad som är viktigt är att föräldrarna stöder dem i den här processen så att de kan driva sina idéer och förverkliga sina drömmar.

Entreprenörskapen ökar för närvarande, så vi kan förvänta oss fler projekt från företagsamma barn under de kommande åren.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.