6 typer av minivans för stora familjer

När det gäller stora familjer kan det vara en utmaning att välja rätt bil som passar deras behov. Du behöver ha ett stort bagageutrymme, extra utrymme, stolar som kan fällas ner och mycket mer. Lyckligtvis finns det många bra minivans som du kan välja mellan och som passar även stora familjer.
6 typer av minivans för stora familjer

Senaste uppdateringen: 30 maj, 2019

När din familj växer i storlek och antal, behöver du mer saker än du kunde tänka dig som barnlös. Plötsligt fylls bagageutrymmet med barnvagnar, blöjväskor, leksaker och mycket mer. Det är som att spela en omgång Tetris bara för att få allt att passa in. Det här betyder att det är dags att tänka på vilka typer av minivans som finns tillgängliga.

Vad du bör tänka på när du väljer en minivan

När det gäller att välja bland de typer av minivans som finns, måste du ta några saker i beaktning. Du behöver till exempel vara klar över din budget, underhållskostnaderna och försäkringspolicyn som gäller för fordonet.

Dessutom behöver du tänka på några andra saker, till exempel:

  • Inre utrymme
  • Antal säten
  • Bagageutrymmets storlek
  • Hur bilbarnstolar passar in och kan fästas
  • Säkerhet
  • Bekvämlighet
  • Plats för att förvara andra saker
    Familj sitter bak på minivan

Med alla dessa krav i åtanke kan du utesluta många olika typer av minivans.

När du får en ny medlem i din familj behöver du mer utrymme. Detta gäller särskilt när ni åker på långa resor.

Typer av minivans för stora familjer

Kompakt MPV-modell

Denna typ av bil är vanligtvis strax under 4,5 meter lång. Dessutom har de normalt 5 säten.

Citroën Xsara Picasso

Det här är en klassiker när man pratar om familjebilar. Kvaliteten du får för priset är oslagbar. Den har ett stort bagageutrymme som ger dig möjlighet att lägga till en rad säten.

Dessutom är den enkel och smidig att köra, och har massor av lagringsutrymme. Du kan njuta av säkra och bekväma resor.

Ford C-Max

Ford C-Max är en kompakt, högkvalitativ minivan som trotsar fysikens lagar med sin spektakulära utformning. I rörelse kommer en Ford C-Max aldrig att låta sin förare bli uttråkad.

Den har skjutdörrar som ger extra komfort och användbarhet, särskilt om du har små barn. Dess design utmärker sig också med sin oklanderliga finish.

Opel Zafira

Inom denna kategori av minivans är den här den största som du hittar med sina 4,6 meter i längd. Den har ett ganska stort passagerarutrymme, liksom ett stort bagageutrymme, vilket gör den väldigt bekväm och funktionell.

Dessutom kan du använda den för alla dina resor. Du kan köpa den med 5 eller 7 säten.

Stora 7-sitsiga minivans

Dessa bilar är längre än 4,5 meter och har mellan 7 och 8 säten.

Renault Espace

Detta är en minivan som sticker ut med sin komfort, sitt utrymme och sin ultramoderna och futuristiska design. Du kan få den med 5 eller 7 säten, och den har 5 dörrar. Inuti har den en stor central skärm som matchar utrustningen och motorerna.

SEAT Alhambra

Det här är en stor MPV med 7 säten och ett generöst bagageutrymme. Dessutom har den skjutdörrar där bak.

Detta fordon liknar Volkswagen Sharan, både i design och inredning. Skillnaderna är de specifika detaljerna för varje bilmärke, till exempel logotypen och utrustningsdelarna.

Dessutom har den de attraktiva dieselmotorerna i Volkswagen-modellen med få krav och utmärkt prestanda.

Minivan i trafiken

Ford S-Max

Ford S-Max utmärker sig bland alla de olika modellerna som finns tillgängliga. Det finns även vissa med fyrhjulsdrift och även dual-clutch transmissions. Det är en väldigt mångsidig minivan, och du kan få den med en motor på 240 hästkrafter.

Dessutom har den mycket utrymme och 7 säten. Det kan anses vara den mest dynamiska minivanen på marknaden.

Detta omfattar inte bara designaspekten, utan också hur den hanterar kurvor på vägen. På samma sätt gör det överkomliga priset den till ett utmärkt val för stora familjer.

Kort sagt, om du ska välja en bil för din växande familj är en av dessa minivans helt enkelt perfekt för alla dina behov.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.