Vad ska du ta med när du går ut med bebisen

Även om varje barn är helt unikt så finns det vissa saker som alla barn behöver när de lämnar hemmet. Ta reda på vad du ska ta med när du går ut med din bebis.
Vad ska du ta med när du går ut med bebisen

Senaste uppdateringen: 18 mars, 2019

Bebisar behöver en mängd saker. Därför är det en vanligt fråga vad du ska bära med dig i väskan när du går ut med bebisen.

Om du är en nybliven mamma och håller på att göra iordning ditt barns väska, måste du verkligen stanna upp och tänka på hur många saker du faktiskt använder – speciellt om du ska vara ute en liten stund.

Viktiga saker att bära i väskan när du går ut med bebisen

 • Blöjor. Du behöver inte ta med ett helt paket, men tänk på hur länge du kommer vara hemifrån. Ta sedan med dig den mängd blöjor du behöver. Om du bara går en promenad med din bebis, kommer 2 eller 3 blöjor att vara mer än nog.
 • Napp. Om ditt barn använder napp är det aldrig fel att ta med en extra napp. Bebisar har en tendens att kasta dem på golvet eller tappa bort dem.
 • Bärbart underlägg att byta på. Att ta med ett underlägg att byta blöja på är en av de saker du bör packa ner i väskan. I grund och botten är det till för att hålla god hygien när du byter på din bebis hemifrån.
 • Våta tvättlappar. Du kan använda våta tvättlappar och våtservetter i alla möjliga situationer, som till exempel för att tvätta barnet, ta bort fläckar, vid blöjbyte etc. Dessa paket tar inte upp mycket utrymme, och de kan rädda dig i många olika situationer.
  korg med blöjor och tillbehör

 • Antibakteriell kräm för småsår. Om din bebis precis har börjat gå, är fall och skador är en del av ditt dagliga liv. Därför är det alltid en bra idé att bära en liten tub med antibakteriell kräm i väskan.
 • En haklapp. Om du under er promenad vill äta någon form av mat eller dryck, är en haklapp viktigt så att han eller hon inte fläckar ner sina kläder.
 • Ombyteskläder. Ofta kan en haklapp inte förhindra alla fläckar. Ta därför med ett ombyte av kläder till din bebis. Det är en av de viktigaste sakerna att ta med när du går ut med bebisen.
 • Solskyddsmedel. Det här är mycket viktigt på sommaren, men du kan behöva det hela året. Även om solens strålar är starkare på sommaren, kan de vara farliga för barnets hud hela året om.
 • Engångspåsar. Ta med 2 eller 3 påsar när du går ut med din bebis för de kan vara till hjälp i alla möjliga situationer. Det finns alltid någonting som kan behöva stoppas ner i en plastpåse. Du kan förvara blöta kläder i dem, kasta smutsiga blöjor i en nödsituation och mycket mer.
 • Vatten. Ha med en full flaska vatten om du eller ditt barn blir törstiga.

Saker du inte behöver när du går ut med bebisen

 • Medicin. Om inte din bebis är sjuk och du bara går en promenad behöver du inte ta med medicin, en termometer eller andra saker man kan behöva för att ta hand om en sjuk bebis.
 • Specifika tvättlappar och våtservetter för olika delar av kroppen. Som vi nämnde tidigare är det alltid bra att bära med sig våta tvättlappar. Ta med en sort som är mångsidig.
  blöjor och våtservetter i korg
 • Hårkam. Många mödrar tycker att detta är viktigt att ta med en kam eller borste i blöjväskan, men det är verkligen inte nödvändigt. Om ditt barn rufsar till håret, oroa dig inte. Han är ett barn, och du kan bara fixa till det med dina händer.
 • Massor av leksaker. Det är normalt att barnen, när de blir lite större, vill ta med en leksak eller två när ni går ut. Låt ditt barn bara välja en eller två och inte ta med sig för många eller för skrymmande leksaker.
 • Parfym. Det är bäst att applicera parfym eller cologne innan ni lämnar huset. Annars kan den spilla eller läcka i väskan. Hur gott en droppe än luktar så kan en flaska helt förstöra en väska.

Nu när du vet vad du behöver och vad du inte behöver ta med när du går ut med bebisen kan du använda den här artikeln för att göra en egen lista. Varje bebis är sin egen värld och behöver olika saker.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.