Dina armar är den enda juvelen jag vill ha om min hals

Vissa drömmer om att en dag äga sitt eget hem, andra att bli rika och mäktiga. Många vill ha massor av pengar, den lyxigaste sportbilen eller de mest prisade och åtråvärda tingen. Jag vill bara ha den vackraste juvelen om min hals: dina armar.
Dina armar är den enda juvelen jag vill ha om min hals
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Jag behöver inte dyra pärlhalsband eller glittrande diamanter. De fyller inte mitt hjärta och min själ med glädje. Och som andra materiella varor kan de ha ett högre ekonomiskt värde, men de når ju inte hälften av det symboliska värdet på det som gör mig lycklig.

Dina armar ger mig glädje, för de har ett aldrig tidigare skådat känslomässigt värde. Deras pris kan inte ens jämföras med allt guld i världen. De har en storhet och en unik betydelse som bara en förälder kan förstå. Bara en förälder kan uppleva den här vettvilliga känslan. Bara en förälder kan älska så.

Mitt älskade barn, låt mig berätta för dig om min enda önskan i detta liv. Dina armar är den enda juvelen jag vill ha om min hals. Det finns inget annat jag vill ha än nöjet att skämma bort dig med vad du behöver, för dig och för mig. Att uttrycka all kärlek jag känner för mitt kära barn, och att känna mig älskad av dig är det mest underbara jag någonsin har känt.

dina armar är den vackraste juvelen på min nacke: illustration av mor och barn

Genom alla dessa kramar, alla stunder då jag håller dig i mina armar, känner jag att vårt band inte kunde bli mer perfekt. Rent, obefläckat, ovillkorligt. Bandet som förenar oss är evigt, oändligt. Därför är du, och kommer alltid att vara, min favorit.

“Mamma: det vackraste ordet som uttalas av en människa”

-Fras från Khalil Gibran

Dina armar runt min hals, tecken på en kärlek utan gränser

Sedan du kom till världen smyckas min hals av min ädlaste juvel: dina armar. Den juvelen är ingenting mer än en väldigt djup kärlek. Ett tecken på att den är ingenting mer och inget mindre än en kärlek utan gränser.

Dina armar om min hals lär mig om en av de mest heliga relationerna. Banden av kärlek förenar två själar som en gång hade förenats med en navelsträng och som tidigare var en del av samma person. Nu visas den unionen genom ingenting mindre än dina små och uttrycksfulla armar.

Jag skryter stolt om min favorittitel, “mamma”, för det är den som för mig närmare dig. Det ger mig tecken på att alla mina ansträngningar och uppoffringar har varit fruktsamma. Allt jag har gjort för att få dig hit där vi är idag har definitivt varit värt det.

Jag känner din doft. Den berusande, beroendeframkallande doften av livet fängslar mina sinnen varje natt och varje dag. Jag kan höra din ömtåliga andning och ditt hjärtslag. Det är häpnadsväckande att tänka på att du nu hör mitt hjärta igen, men från ett annat perspektiv.

I nio månader lyssnade du på mig inifrån. Idag är dina armar fästa runt mig, och du lyssnar på det utifrån omvärlden. Idag är jag fortfarande din tillflykt och jag håller dig nära min kropp och jag är också den som skyddar dig och ger dig värme.

Dina armar, mitt livs rikedom

illustration av mor och barn som ammar

Dina armar är verkligen min skatt och rikedom. Den vackraste gåvan som jag någonsin kunde ha fått i livet. I de små händerna som är knutna för att stanna för alltid runt min hals hittar jag allt jag behöver för att vara lycklig.

Jag finner lugn, och jag andas lugn. Framför allt har mitt liv blivit övertaget av en oförklarlig glädje i min själ. Jag känner mig lycklig så att det svämmar över inom mig. Kärlekens mening är nu klar för mig. Jag upplever min egen existens som något helt annat än det jag tidigare hade känt.

Det är så att jag aldrig har varit så viktig för någon. Jag förstår att jag är din hela värld nu. Jag förstår också att du är min. Du har blivit det ljus som belyser min väg. Den anekdoten fullbordar vårt livs historia. Min stöttepelare som jag stolt kan luta mig mot och som ger mig kraft att kämpa varje dag.

Dina armar är för mig guiden som indikerar vart jag måste gå. Du är helt enkelt allt som är rätt. Det är därför, min älskling, du är den enda juvelen jag vill ha för evigt om min hals. Min största källa till stolthet och tillfredsställelse. Den pärla eller diamant som kan väcka min beundran och hängivenhet varje dag i mitt liv.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.