Du är det vackraste barnet i världen

Du är det vackraste barnet i världen. Sedan jag fick reda på att jag var gravid har mitt hjärta varit fyllt till bristningsgränsen av känslor. Din pappa och jag berättade nyheten för dina far- och morföräldrar, och även de älskade dig från det ögonblicket.
Du är det vackraste barnet i världen
Elena Sanz Martín

Granskad och godkänd av psykologen Elena Sanz Martín.

Senaste uppdateringen: 21 december, 2022

Min graviditet var en tid av ljuv förväntan. De nio månaderna var fyllda med fantastiska känslor, men ingen av dem kunde jämföras med vad jag kände när jag såg dig för första gången. Då visste jag att du var det vackraste barnet i världen.

Jag gick till varje undersökning och fick se det lilla ansiktet på ultraljudet av min mage. Men inget kan jämföras med vårt första möte, min lilla. När jag höll dig i mina armar och såg ditt söta ansikte så grät jag, skrattade jag, kysste jag dig tusentals gånger…

Jag var galet förälskad i dig. Det verkade omöjligt att du fanns där med oss, att jag kunde känna din varma kropp, din lena hud bredvid min, din doft. Det var den bästa dagen i mitt liv!

Jag kommer ihåg att jag förde ögonen över dig och mina händer längsmed din pyttelilla, ömtåliga kropp. Jag räknade dina små fingrar och tår, tittade till dig konstant och såg till att du var säker och mådde bra.

När jag såg på dig kände jag mig förlorad i det blyga leende som dina läppar bildade när du sov.

Jag hade aldrig någonsin sett ett ansikte så sött eller ögon så vackra. Även när du grät fyllde det mig med ömhet.

Din bebisdoft var oemotståndlig, bättre än den finaste parfymen i världen.

Mamma pussar sitt barn

Du vände min värld uppochned

Sedan du föddes har mina prioriteringar förändrats. Från och med den stunden blev du det viktigaste i mitt liv – endast du, mitt vackra barn.

Jag kände mig kapabel att flytta himmel och jord om du behövde det. Det fanns inget jag inte skulle göra för dig, för du har gett mig styrkan att övervinna alla hinder, alla utmaningar, alla spår av trötthet.

Jag vet att varje förälder känner att deras barn är det vackraste barnet i världen, och jag är inget undantag. Jag kan inte hjälpa det.

Men om jag tycker att du är det vackraste barnet i världen är det inte bara på grund av hur du ser ut. Du är vacker på grund av den du är, för att du är mitt barn. Och när jag säger att du förändrade hela min värld är det ingen överdrift. Du förvandlade min syn på kärlek och min uppfattning av skönhet.

Bortom fysisk skönhet är du vacker för att du lever, för att du är ett friskt barn, för att du varje dag tar chansen att lära dig något nytt.

Du är vacker eftersom du klänger dig fast vid livet, och med varje andetag och hjärtslag ger du mig styrkan att kliva upp varje morgon och göra allt jag kan för att hjälpa dig att nå din potential.

“Det finns endast ett vackert barn i världen, och varje mor har det.”

-Jose Marti, Latinamerikansk ledare-

Sovande bebis med mössa

Mina känslor för dig är vackra

Känslorna du väcker inom mig är så vackra. Jag hade aldrig tidigare känt så mycket hängivenhet, så mycket generositet, så mycket passion, ömhet, fridfullhet och lugn.

Sedan du kom in i mitt liv försöker jag inte tillfredsställa mina egna behov, utan att först garantera ditt välmående. Jag har blivit en bättre person tack vare dig, och det är vackert.

Och nu är även vår framtid vacker, för din närvaro i livet har gjort det så. Varje dag är värd att leva nu när du är här. Även efter en hård dag försvinner det negativa från världen utanför omedelbart när jag hör din röst och ser ditt ansikte.

Din närvaro har varit en revolution. Vårt hem, en gång i tiden en prydlig lägenhet, har blivit kaotisk.

Och sanningen är att det inte spelar någon roll att prydnadssakerna på vardagsrumsbordet inte är särskilt prydliga längre. Du har vänt huset uppochned, ordningen vi en gång njöt av är borta, och vi bryr oss inte.

Vårt hus var en gång i tiden fyllt av prydnadssaker. Nu har de ersatts med haklappar och blöjor, bebiskläder, filtar och leksaker som påminner oss om att det vackraste barnet i världen lever mellan dessa fyra väggar – du.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.