TOPPLISTA med de 5 mest användbara prylarna för alla föräldrar

Det finns ett gäng prylar och manicker som kan göra våra liv både enklare och säkrare när vi förbereder oss för att välkomna en ny liten familjemedlem.
TOPPLISTA med de 5 mest användbara prylarna för alla föräldrar

Senaste uppdateringen: 21 oktober, 2022

Ankomsten av ett barn kan väcka många bekymmer hos många mammor och pappor, särskilt förstagångsföräldrar. Att alltid vara uppmärksam på de små kan hjälpa till att förebygga olyckor och förse dem med vår hjälp när de behöver det. Det är därför vi idag kommer att presentera några användbara prylar som passar alla föräldrar.

Teknikens framsteg gör att vi kan ta hand om små detaljer som kan göra stor skillnad när det gäller att säkerställa hälsa och säkerhet för våra barn. Och det är därför vi har skapat följande lista med rekommenderade prylar som du ta notis om innan ditt barns födelse. På så sätt är du förberedd när din lilla ängel kommer, och det kan göra alla nya rutinerna enklare att implementera.

Användbara tekniska manicker för alla föräldrar

En av de stora fördelarna med vår moderna tid är möjligheten att dra nytta av tekniken för att ta hand om våra barn på bästa sätt. Och även om några av prylarna som syftar till att ta hand om barn är mycket populära (som babyvakter och gungor), så finns det andra som du kanske inte är medveten om, men som kan bli riktigt goda vänner i processen.

Här följer några användbara prylar för alla föräldrar.

1. Babyvakt

En babyvakt.

Alla föräldrar vill vara medvetna om vad barnen har för sig, för att veta hur de mår när man inte kan vara vid deras sida. Lyckligtvis finns det otaliga babyvakter på marknaden idag som har specifika egenskaper som gör dem unika. Bland dessa enheter hittar vi ljud, video och analoga babymonitorer. De kan ha funktioner som ljusvarningar, rörelsesensorer och brusfilter.

Även om det kan verka lite komplicerat att veta vilken som är bäst lämpad för ditt barn, bör du komma ihåg att de alla har särskilda specifikationer som ger fördelar och nackdelar. Det är en bra idé att kolla in recensioner av babyvakter för att se till att du investerar i den som bäst passar din budget och din familjs behov.

2. Sterilisator med flera funktioner

När det gäller att skydda våra barn från de myriader av yttre bakterier som kan hamna i deras mun, då är det en bra idé att införskaffa en sterilisator. Dessa elektroniska enheter hjälper dig att eliminera 99 % av bakterierna från flaskor och flasknappar, nappar, napphållare och alla andra föremål som kommer i kontakt med ditt barns mun.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rekommenderar användningen av dessa typer av anordningar för att förhindra att ditt barn får i sig skadliga bakterier. De betonar att följa tillverkarens instruktioner för desinficering, kylning och torkning av föremålen. Och dessutom att upprätthålla korrekt hygien av händer och ytor för att undvika korskontaminering.

3. Bröstpump

En bröstpump i fokus.

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) är amning ett av de mest effektiva sätten att bevara barns hälsa och överlevnad, detta eftersom bröstmjölk är den säkraste och renaste maten för att förse barnen med näring. Detta beror på att den innehåller mängder av antikroppar som skyddar dem från många barnsjukdomar.

För att inte slösa bort utan tvärtom stimulera produktionen av denna dyrbara mat är det därför en bra idé att köpa en bröstpump. Detta gör att du kan undvika det obehag som kan orsakas hos vissa kvinnor vid ansamling av mjölk i bröstet, och det kan dessutom tillåta någon annan person att ge barnet mat. Dessa enheter kan vara manuella eller elektriska, och det finns alternativ för alla plånböcker.

4. Babygunga

Oavsett om det är en hängmatta, gungstol eller vagga så hjälper dessa enheter till med att lugna småttingarna när de är obekväma eller kinkiga. Och även om du såklart kan vagga din bebis i din egen famn så är det en stor hjälp att ha tillgång till dessa typer av enheter när du har andra sysslor att göra runt huset.

Du kan hitta många modeller med unika egenskaper. Från de billigaste som kräver din handling för att fungera, till de mest sofistikerade som aktiveras via Bluetooth från en mobiltelefon och har olika rörelser som perfekt simulerar de som mamman gör när hennes barn ligger i hennes famn.

5. Lugnande projektorer

Om ditt barn har svårt att somna på natten kan nattlampor eller projektorer vara lösningen. Dessa enheter projicerar bilder på taket och väggarna i rummet tillsammans med en lugnande melodi. Detta skapar en perfekt miljö för dina barn till att lugna ner sig och somna lättare.

Köp dessa användbara prylar i förväg

När det gäller att ta hand om och värna om våra barns säkerhet kan tekniken vara en hjälpande hand för att göra våra liv enklare. Om du får reda på att du väntar barn, eller helt enkelt vill inhandla något som låter dig ägna mer uppmärksamhet åt dina barn, då kommer de som presenterades i listan ovan att vara till stor hjälp för att förbättra dina rutiner och hjälpa dig att ge all kärlek och omsorg till dina små.

Bibliografi

 


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.