5 platser att återskapa för att underhålla dina barn hemma

I den här artikeln kommer vi att dela med oss av några platser att återskapa för att underhålla dina barn hemma. Läs vidare för att upptäcka dem!
5 platser att återskapa för att underhålla dina barn hemma

Senaste uppdateringen: 29 november, 2020

Det är alltid bra att leta efter nya sätt att underhålla dina barn. Idag erbjuder vi några mycket roliga tips som ni kan göra tillsammans som familj så att dina barn kan ha kul hemma.

För dessa tips behöver du bara föremål du redan har i huset – och mycket fantasi. Är du redo? Låt din fantasi flöda fritt!

Platser att återskapa för att underhålla dina barn hemma

Vi kan inte alltid åka till stranden, biografen eller till parken med våra barn. Men vi har alltid möjligheten att skapa dessa utrymmen själva hemma. På vilket sätt? Som sagt är allt du behöver lite fantasi.

1. Hemma-bio

Att gå på bio är väldigt populärt bland barn. För att återskapa detta utrymme i ditt hem behöver du bara följande:

underhålla dina barn hemma: familj tittar på hemmabio
Om du vill göra det mysigare och överraska dina barn kan du till och med lägga en matta eller filt på golvet och kuddar runt omkring för att skapa en mysig atmosfär.

Om ni har en projektor blir upplevelsen dessutom ännu mer autentisk!

2. Poolen eller stranden

Många barn älskar att leka i vatten. När sommaren kommer med fint väder finns det inget bättre än att åka till stranden eller poolen. Under vintern badar de istället i uppvärmda inomhuspooler. Vi vet att det inte är möjligt att återskapa denna miljö i sin helhet hemma. Men om du använder din fantasi går det!

Om du har ett badkar i badrummet kan du fylla det med vatten och lägga i några leksaker som dina barn är vana att leka med i poolen. Om du har sand hemma kan du hälla det i en förvaringslåda så att dina barn kan leka med den med en hink och spade, som är karakteristiska för stränder.

Andra saker att tänka på som kan hjälpa dina barn att ta det till nästa nivå inkluderar:

  • Lägg handdukarna som ni brukar använda för att åka till stranden på golvet.
  • Tveka inte att använda ett parasoll om ni har ett!
  • Om du har en uppblåsbar pool eller liknande passar den perfekt för att underhålla dina barn hemma.

3. Bibliotek, en annan miljö att skapa för att underhålla dina barn hemma

Det är viktigt att främja och uppmuntra till läsning hos barn. Även om ni inte kan ta er till ett bibliotek kan du fortsätta erbjuda dem böcker som lockar deras uppmärksamhet genom olika digitala plattformar som erbjuder barn sina böcker gratis.

underhålla dina barn hemma: mamma och barn läser

Om du har många böcker hemma kan du skapa ett riktigt bibliotek genom att placera dem alla i ett rum. Samtidigt blir du dina barns bibliotekarie, medan de väljer en eller flera böcker att läsa på plats eller “låna med hem”.

4. Sport och fysiska aktiviteter

Barn har mycket energi. De rör sig därför alltid, inomhus eller utomhus. Därför vill vi föreslå att du skapar ett litet gym hemma.

Du behöver inte ha maskiner eller träningsredskap. Allt du behöver göra är att ta på dig dina sportkläder!

Här är några fantastiska tips som gör att dina barn kan använda sin energi genom fysisk träning:

  • Gör ett disko för dina barn.
  • Idrottslektioner som om ni vore i skolan.
  • Små lekar och spel som att hoppa hopprep eller spela fotboll.

5. Välkommen till ert privata museum

Att måla och rita är många barns favoritaktiviteter. Att skapa ett litet museum hemma med alla dina barns målningar är därför ett utmärkt sätt att underhålla dem på regniga dagar.

Varje familjemedlem måste göra en eller flera olika teckningar eller målningar. Sedan kan du hänga upp dem i hallen eller i ett av de andra rummen i huset. Därefter besöker ni rummet eller området alla tillsammans som ni skulle göra på ett museum. Ni kan även rösta på vilken som är er favoritmålning för att välja ut en vinnare.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.