Ditt livs kärlek anländer om 9 månader

Ditt livs kärlek anländer om 9 månader
Marián Carrero Puerto

Skriven och verifierad av psykologen Marián Carrero Puerto.

Senaste uppdateringen: 06 april, 2019

Ditt livs kärlek är på väg att komma till världen! Den varelsen kommer att förändra dig för alltid och få dig att uppleva känslor du aldrig kunde föreställa dig.

Ögonblicket då ditt barn kommer till världen kommer du att förstå att ingenting annat längre spelar någon roll.

I det ögonblicket och när du för första gången ser in i dess ögon kommer du att erfara total lycka. Blicken kommer att ge dig frid, oskuldsfullhet och ovillkorlig kärlek.

Ett barn blir omedelbart ditt livs kärlek eftersom det inte finns någon kontakt som matchar denna.

Du har gett hen liv. Du har erbjudet hen en plats att växa innan det kom till världen. Även om barnet inte kan uttrycka det så vet hen det. Det är därför hen vill hålla dig när för alltid.

Att amma, ha hudkontakt och att höra din röst förstärker detta unika band. Det är samma röst som hen hörde under flera månader i din mage. Du kanske upplever tvivel och har rädslor på vägen men det är helt normalt.

Med tiden kommer du att förstå att ankomsten av din lille är den vackraste gåvan livet kunde ge dig. Det är den vackraste uppoffringen den renaste akten av kärlek du kan uppleva.

ditt livs kärlek

Osäkerhet och oro

Den första tremånadersperioden kan vara ganska traumatisk för mammor. Många förändringar äger rum, både på det hormonella och fysiska planet. Sedan kan fysiska obehag, illamående och trötthet öka osäkerheten som skapas av ditt framtida moderskap.  

Du behöver inte oroa dig. Det första du måste tänka på är detta är en naturlig process. Man kan säga att din kropp är mer förberedd än du.

Om du får ditt första barn och du tror att du inte kan ta allt ansvar bör du inte vara rädd för det heller. Du är inte den första som måste möta den här utmaningen.

Många kvinnor har varit i samma sits som du och har klarat det utan problem. Din modersinstinkt kommer att vägleda dig.

Glöm inte heller att du inte är den enda som väntar på ditt  livs kärlek. Det finns många runtomkring dig som är villiga att hjälpa dig med vad du än kan tänkas behöva.

Dina vänner, din partner och, självklart, de framtida mor- och farföräldrarna. De är del av processen och glada att hjälpa till på alla sätt.

Moderskap har en humaniserande effekt: allt reduceras till det essentiella.

-Meryl Streep-

En mors hjärna förändras under graviditeten

Visste du att vetenskapen har visat att moderns hjärna förändras under graviditeten? Faktumet är ett obestridligt bevis på kopplingen mellan mor och barn. Den enda anledningen till dessa förändringar är att beskydda barnet över allt annat.

Som en konsekvens av dessa hormonella modifikationer kommer modern att vara förmögen att:

  • Känna mer empati för känslorna av hennes barn i magen
  • Uppfatta hot med större precision
  • Uppfatta konstiga symptom som skulle kunna innebära att barnet är utsatt för risk

Naturligtvis finns det en förklaring till detta. Anledningen är att den gråa massan som är ansvarig för att processa information reduceras i hjärnan. Den här reduceringen är på grund av faktumet att mamman blir mer effektiv för dessa uppgifter.

Därför kommer du att kunna avsätta resurser till vad som betyder mest av allt för dig för tillfället: att ta hand om ditt livs kärlek.

ditt livs kärlek

Förberedelser för att uppfostra ditt livs kärlek

Moderskap exponerar ofta en persons styrkor och svagheter. För att uppnå ett starkt och obrytbart band mellan dig och din lille är det essentiellt för dig att skapa det baserat på kärlek och tillgivenhet.

Även om det låter som ett väldigt brett koncept är det möjligt att applicera det genom små handlingar. Till exempel bör du alltid ha i åtanke att det inte är bra att reflektera dina frustrationer, rädslor och osäkerheter på ditt barn.

Du måste istället låta hen vara och ge honom verktygen och modet att följa sina drömmar. I långa loppet kommer dina drömmar att fullföljas när du ser hen försöka.

En annan viktig aspekt är att erbjuda tillgivenhet och kärlek. Underskatta inte värdet av kontakt, smekningar, kramar och självfallet, förståelse. Både när de är bebisar och genom barndomen. Du bör vara vid deras sida när de växer upp.

Barn som växer upp med sina föräldrars stöd är starkare och emotionellt stabilare.

Detta beror på att stressen som genereras av att inte vara beskyddad. Denna stress konsumerar hjärnans resurser och skadar allvarligt ens självkänsla och tilltro. Var snäll och åsamka inte ditt barn detta.

Ditt livs kärlek är på väg. Hen väntar på dig lika mycket som du väntar på hen. Försök inte göra allting perfekt för hens ankomst. Det är nästan omöjligt.

Genom att känna kärleken från sina föräldrar och ha kontakt med dem kommer hens dagar att bli mer än lyckligaOch det kommer dina också att bli.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.