Att ha en son är att ha en evig prins

Att ha en son är att ha en evig prins
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Från väldigt ung ålder drömmer många kvinnor om att finna sin charmerande prins. Vad de aldrig föreställt sig är att ödet en vacker dag kan belöna dem med livets bästa gåva: en sagoprins som tar formen av deras egen son. Att ha en son är nämligen att ha en evig prins.

Deras livs sanna kärlek kommer förändra missuppfattningarna kvinnor har om att förälska sig vid första ögonkastet. Alla som har ett barn kommer förstå att en moders första kärlek är hennes barn. De utgör ett gott exempel att följa och ett tydligt ideal i livet. Barn har ett unikt och speciellt band till sin mor.

Ömma blickar, de vackraste av kyssar fyllda med ojämförlig tillgivenhet, mjuka smekningar och läkande kramar ramar in denna heliga relation, fylld med kärlek lika ren, djup och verklig som den är ovillkorlig.

Att ha en son är att ha en kung utan krona

Med ankomsten av din son kommer du förstå att mannen i ditt liv har anlänt för att stanna i ditt hjärta i all evighet. Men du kommer inte hitta kungen till ditt palats och slott på en trång bal iförd en stor klänning.

Efter att han väntat på dig i din mage kommer det första mötet ske i ett kalt sjukhusrum, och du kommer bära ett nattlinne. Han dyker dock upp lika fattig som högljudd, och inte iklädd en skräddarsydd kostym, utan snarare något som påminner om kejsarens nya kläder – ingenting.

Som moder till att manligt barn kommer du ge liv åt den “perfekta pojkvännen” utan att ens veta om det, och lägga grunden för hur en dam ska behandlas och hur en gentleman beter sig. Din lille prins kommer en dag bli en man, så ingjut honom med värderingar såsom respekt, ärlighet, tillgivenhet och lojalitet.

Du kunde inte agera som en “dam” under detta första möte med din charmerande prins. Du tappade helt greppet om rollen så fort du fick en glimt av framtiden och livet självt inom barnet. Du kunde inte hålla tillbaka tårarna och kramarna.

Uppklädd son

Utan att använda en av de där dyra, maskulina dofterna hade han inte med sig något annat än sitt naturliga och ovärderliga liv, och det räckte för att få hans drottning att förälska sig. Att ha en son är att ge liv åt den mest perfekta och älskvärda mannen, den som kan göra dig andlös, men på ett speciellt och passivt sätt.

Allt en son kan ge sin mor

En son kan tända veken av skratt varsomhelst, och färgar dagar när humorn är död. Denna okrönta kung har förmågan att lösa upp all ilska med ett enda leende.

Att ha en son är att ha en evig prins som ger en kvinna den vackraste titeln hon kan få, den som bara delas ut i livets universitet: “mamma”. Denna varelse tillhör ditt hjärtas krona och uppvisar gåvan att fylla din själ med sin närvaro.

Om du är tillräckligt tursam att föda en son till världen kommer du förstå att han är någon som är villig att gå och smälta för sin mor. “Jag älskar dig” viskat med öm röst, kramen som för samman våra brustna delar under en tupplur. Det är i grova drag vad det är att ha en son.

Vad denna unika och speciella prins kan ge dig färgar dina himmelska dagar efter den mest efterlängtade blindträffen i ditt liv.

Son rider på mamma

Utforska nya världar med husets konung

Det roliga med att lära upp en son är att du sällan kan använda minnena från din egen barndom för att hjälpa dig. Hans känslomässiga struktur är fundamentalt annorlunda än en kvinnas. Upplevelsen att uppfostra en son involverar att lära sig allt på nytt.

Det finns sällan dockor, teserviser och prinsessklänningar. Här finns bara rum för bus och action i form av leriga bilar, bollar och fantasivapen. Vissa saker kan upprepas: hyperaktivitet, fantasi och barnslig oskuldsfullhet.

Söner är sociala och vänliga av naturen, med överväldigande personligheter. De är skrattande dockor, grannskapets “Tarzan”. De har en djup känsla för att leva varje ögonblick som om det vore deras sista.

De har ett “jag älskar dig” som fixar varje fel, en gest som läker varje åkomma i hjärtat och ett “snälla mamma” som inte går att besegra.

Att ha en son ger dig den efterlängtade prins som kommer väcka dig varje morgon, redo att leka på golvet, forma saker med trolldeg och se på filmer. Att ha en son är att upptäcka en kärlek som är kapabel att generera ett band utan motstycke och blir en av de mest effektiva och oförklarliga drivande krafterna.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.