13 mindre vanliga flicknamn och vad de betyder

13 mindre vanliga flicknamn och vad de betyder
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Är du gravid med en liten flicka? Då kanske denna lista med mindre vanliga flicknamn och deras betydelser är intressant. Låt dem inspirera dig!

Dessa namn är en värdig gåva och kan också vara en källa till ojämförlig styrka.

Att välja ett namn är det första steget som tas för att bygga en persons identitet. Din dotters namn kommer snart att vara hennes introduktionsbrev till samhället.

Några unika exempel

Att välja ett av dessa mindre vanliga flicknamn till din lilla tjej gör det möjligt för henne att sticka ut. Hon kommer ha något som skiljer sig från mängden i framtiden.

I den här artikeln har vi samlat ihop en lista över möjliga namn som kan intressera framtida föräldrar.

Mamma med småbarn i famnen

Abigail: Detta namn är från Gamla testamentet. Abigail var kung Davids tredje fru. Hon valdes av monarken på grund av hennes stora försiktighet och intelligens. Namnet Abigail är av hebreiskt ursprung. Det betyder “faderns glädje” eller “min faders glädje”.

Asenat: Detta är ett intressant val för föräldrar med en förkärlek för mindre vanliga flicknamn. Asenat finns med i Gamla testamentet, även om det ursprungligen härrör från Egypten. Namnet är inspirerat av gudinnan Neith. Det betyder “innehav av gudinnan Neith”.

Alma: Detta vackra namn är av latinskt ursprung (almus). Det betyder “hon som ger liv”. Detta namn framkallar känslighet och en kärlek för livet. Det är ett namn för föräldrar och döttrar som är drömmare.

Mindre vanliga flicknamn

Caterina: Detta namn är en variant av “Catalina” eller “Katherine”. Det är ursprungligen från Grekland och används nu mest i Italien. Namnet betyder “rent kast” och är kopplat till Santa Catalina.

Daenerys: Föräldrar som gillar tv-serier bör överväga detta alternativ. Det här namnet kom från den litterära sagan “Game of Thrones”. Namnet används av en karaktär som är stark, bestämd, ädel, modig och vacker.

Martina: Detta namn är en variant av Martin. Det kommer från latinska martinus. Det betyder “helgat till Mars” eller “knutet till Mars”. Det är kopplat till krigsguden och många säger att namnet är populärt på grund av Sankt Martin.

Lucrecia: Om du vill inspirera din tjej att vara en vinnare är detta det perfekta namnet. Lucrecia har latinska rötter och betyder “vinnaren” eller “den som ger fördelar”. Det är ett idealiskt namn som inspirerar din framtida dotter.

Miranda: Detta starka feminina namn kommer från det latinska ordet mirari. Miranda betyder “värdig beundran”. Det finns många variationer, som “Miralda”, “Mirabel” och “Mirinda”.

Malisa: Detta hebreiska namn är en kombination av två namn: “Miriam” och “Elisa”. Det ska inte förväxlas med namnet “Melissa”. Malisa betyder “hjälp från Gud”.

Flicka vid vatten


Fler namn med märklig betydelse

Monserrat: Detta namn är av katalanskt ursprung. Det hänvisar till ett berg som ligger i Barcelona och betyder “ojämnt berg”.

Regina: Detta namn används för att definiera följare av den katolska religionen under tidigare perioder. Regina har latinska ursprung och det betyder “himlens drottning”. Det har använts för att namnge kvinnor med en from och religiös anda. Under medeltiden användes det också för att hänvisa till Jungfru Maria.

Kimi: Det här namnet är av japanskt ursprung och det betyder “Den som inte är någon annan lik”. På så sätt kommer din dotter att sticka ut från mängden och vara sig själv. Det är inte bara originellt och iögonfallande bland dessa mindre vanliga flicknamn, det låter också bra på engelska.

Ett annat mindre vanliga flicknamn är Svetlana: Det är ganska vanligt i Ryssland och Östeuropa. Det betyder “världens ljus” eller “ljusstyrka”. Svetlana kan tyckas svårt att uttala men det låter elegant.

Mindre vanliga flicknamn är vanligtvis något som föräldrar letar efter när de vill ha något annorlunda att namnge sina döttrar med.

Trots att de verkar komplexa, är vart och ett av namnen som nämns ovan lätta att uttala och skriva.

Tänk på att de har meningsfulla betydelser, karaktär och personlighet.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.