Trippel chokladkaka: en fantastisk efterrätt för barn

En trippel chokladkaka är lätt att förbereda hemma, och ett underbart resultat kan uppnås på kort tid. Fortsätt läsa!
Trippel chokladkaka: en fantastisk efterrätt för barn

Senaste uppdateringen: 30 juni, 2022

Trippel chokladkaka är en av barnens favoritefterrätter. Den kan enkelt göras hemma och resultatet blir spektakulärt. Här kommer vi att erbjuda dig ett recept så att du kan förbereda denna dessert samt överraska alla vid speciella tillfällen.

Du kan till och med involvera barnen i processen vilket kan väcka ett intresse för matlagning i en tidig ålder.

Hur man förbereder en trippel chokladkaka

Händer som håller ett chokladhjärta.
Choklad är en favorit för både barn och vuxna. Att inkludera den i samband med en balanserad kost skapar ren njutning.

Innan du börjar är det viktigt att påpeka att det alltid är bättre att förbereda desserter hemma än att ta till industriella versioner.

De sistnämnda innehåller ofta element som enkla sockerarter, transfetter och konstgjorda tillsatser som är skadliga för kroppen på medellång sikt.

Receptets ingredienser

Om du vill förbereda en trippel chokladkaka så behöver du följande ingredienser:

 • 1 paket Grahamskex eller något annat smuligt kex
 • 5 matskedar smör
 • 5 teskedar grädde och 7 deciliter grädde separat
 • 150 gram mörk choklad
 • 150 gram mjölkchoklad
 • Gelatin
 • 150 gram vit choklad
 • 7 deciliter mjölk
 • Chokladbitar för dekoration

Instruktioner

Den viktigaste delen av receptet för en trippel chokladkaka är basen, följt av kakaolagren. Nedan beskriver vi stegen för att uppnå ett fantastiskt resultat.

 • Till basen av tårtan behöver du krossa Grahamskexen och blanda dem med smält smör och den mindre mängden grädde.
 • Lägg resultatet i en löstagbar rund form och mosa ner det väl med hjälp av en sked, så att det blir så fast som möjligt. Du kan till och med baka botten i 5 minuter vid 180 grader Celsius för ett krispigare resultat.
 • Sedan är det dags att introducera det första lagret av choklad, som bör vara mörkt. För att göra detta, hacka ingrediensen samtidigt som du placerar en kastrull med 7 deciliter grädde och samma mängd mjölk på medelvärme. Tillsätt rätt mängd gelatin till mjölk och gräddblandningen så som anges på gelatinförpackningen. Blanda en tredjedel av mjölkprodukterna med den mörka chokladen och fortsätt röra på medelvärme tills det är väl upplöst. Fortsätt att röra under kokning i 10 minuter och häll sedan över kakbottnen.
 • Det andra lagret är mjölkchokladlagret. För detta, följ samma process som nämndes i föregående steg. När du häller det i formen måste du dock vara väldigt noga med att undvika att blanda ihop dem Använd gärna en sked för att avleda kraften då du häller ner lagret i formen.
 • Till sist kommer det vita chokladlagret. I det här fallet gör du bara på samma sätt som med de tidigare lagren för att montera kakan.
 • När denna procedur är klar, placeras formen i kylen i 24 timmar. Efter denna tid kan du ta ur formen och servera. Det är också möjligt att förbereda kakan i individuella koppar.

Du kan också läsa: Supergoda recept för födelsedagskalas

Försiktighetsåtgärder angående trippel chokladkaka

En trippel chokladkaka kan inkluderas då och då i samband med en varierad och balanserad kost. Den kommer inte att skada hälsan på medellång sikt. Det rekommenderas dock att du främjar utövandet av fysisk träning på en regelbunden basis.

Därmed kommer sockerarter att användas som ett energisubstrat, vilket förhindrar att de omvandlas till fett och ackumuleras. Du bör också ta hänsyn till att övervikt och fetma har visat sig öka förekomsten av många komplexa sjukdomar.

Samtidigt bör man vara extra försiktig med denna typ av recept om man har utvecklat någon typ av diabetes. I detta sammanhang uppstår dysfunktioner vid hantering av kolhydrater, så det kan vara tillrådligt att delvis begränsa deras intag.

Enligt forskning som publicerats i Journal of Medical Internet Research, är kost med låg sockerhalt effektiva för att förbättra hanteringen av dessa sjukdomar.

Kakao i olika former.
Kakao erbjuder flera fördelar. Det är bäst att välja choklad med en hög andel av detta näringsämne och lågt sockerinnehåll.

Upptäck fler läckra söta recept: 4 tips för att laga mat som familj

Förbered en trippel chokladkaka hemma

Som du har sett är det mycket enklare att göra en trippel chokladkaka hemma än det först kan tyckas. Resultatet blir utsökt och passar hela familjen, och allt med bara några få ingredienser. På så sätt ökar variationen i kosten, och en större följsamhet till den uppnås.

Slutligen måste vi komma ihåg att när målet är att upprätthålla ett optimalt hälsotillstånd, då är det bäst att främja en rad vanor som helhet. Det räcker inte bara med att ta hand om din kost, utan du måste också se till att du tränar regelbundet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Conway B, Rene A. Obesity as a disease: no lightweight matter. Obes Rev. 2004 Aug;5(3):145-51. doi: 10.1111/j.1467-789X.2004.00144.x. PMID: 15245383.
 • Saslow LR, Mason AE, Kim S, Goldman V, Ploutz-Snyder R, Bayandorian H, Daubenmier J, Hecht FM, Moskowitz JT. An Online Intervention Comparing a Very Low-Carbohydrate Ketogenic Diet and Lifestyle Recommendations Versus a Plate Method Diet in Overweight Individuals With Type 2 Diabetes: A Randomized Controlled Trial. J Med Internet Res. 2017 Feb 13;19(2):e36. doi: 10.2196/jmir.5806. PMID: 28193599; PMCID: PMC5329646.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.