5 pyssel med klädnypor i trä

Har du några överblivna klädnypor av trä och är all tvätt redan upphängd? Kolla då in följande pyssel och knåp.
5 pyssel med klädnypor i trä
Marcela Alejandra Caffulli

Granskad och godkänd av barnläkaren Marcela Alejandra Caffulli.

Senaste uppdateringen: 07 mars, 2023

Klädnypor av trä är ett oerhört mångsidigt material då det kommer till att göra hantverk, pyssel och knåp. De kan användas för att skapa en hemgjord present eller för att dekorera ditt hem eller barnkammaren.

Dessutom kommer småttingarna att lära sig en av de viktigaste aspekterna för att skydda planeten: återvinning.

Ta notis om dessa hantverk som kan byggas med klädnypor av trä

Det finns många hantverk, pyssel och knåp som går att göra med klädnypor av trä. De kan användas för att ge en touch av originalitet till de flesta typer av evenemang, som födelsedagskalas, andra fester eller helt enkelt för att dekorera vardagen. Hur som helst, idag ger vi dig fem olika alternativ så att du kan välja det du gillar bäst.

1. Fjärilar

Fjärilar gjorda med klädnypor av trä.
Fjärilar är en klassiker när det kommer till inredning. Dessutom är de lätta att göra och barnen kommer att älska att måla dem i olika färger.

Dessa känsliga och eleganta insekter är perfekta som prydnader att hänga i taket. Både barn och vuxna kommer att älska att skapa dem eftersom de är väldigt lätta att montera.

  • Måla klädnypan med streck i mitten för att simulera fjärilens kropp och huvud.
  • Klipp sedan ut ett papper.
  • Limma fast vingarna i mitten av klädnypan.
  • Lägg till några ögon till skapelsen och det är klart.

2. Tulpaner

Tulpaner ger glädje och välbefinnande med sina vackra färger. Om det våras får du inte missa den här idén till att dekorera allt ifrån klädstrecket till rummen i ditt hus.

Vi föreslår att du skär formen på blomman med glittrande EVA-gummi och håller den med den öppna delen av klämman. För att dekorera kan du limma fast några blad skurna av samma material på trädramen.

3. Drakar

Fantasin är själva världen där barn lever. Som K. Egan konstaterade i sin bok, Fantasy, and Imagination: Its Power in Primary Education, är barndomen en tid av konstant fantasi, där barn kan ta fram sin största potential. Det är därför vi nedan visar hur du skapar drakar med klädnypor som blivit över från torkrummet.

  • Först och främst bör du måla klädnypan med akrylfärg. Detta kommer att fungera som drakens kropp.
  • Medan det torkar, leta efter en mall för denna fantastiska reptil på internet för att rita vingarna, huvudet och svansen.
  • Därefter kan du klippa ut dem och limma dem runt klädnypans längd
  • Se till att huvudet passar in i klädnypans öppning.

4. Flygplan

Ett flygplan av klädnypor i trä och glasspinnar.
Flygplan, som fjärilar, är perfekta för att hänga i taket och låta gunga inför de mest nyfikna barnens vaksamma ögon.

Enligt resultaten av en studie som genomfördes 2017 är dessa luftfordon för barn en manifestation av deras egen önskan om frihet.

Eftersom det är viktigt att utveckla denna sista punkt föreslår vi att du är med barnen när det kommer till att skapa dem. För att göra detta, gör vingarna på flygplanet av EVA-gummi och limma dem på klämman. Vänta tills det har torkat och du är redo för flygning.

5. Maskar gjorda med klädnypor i trä och tofsar

Hantverk med tofsar är också väldigt fascinerande. Om du kombinerar dem med andra material, såsom klädnypor av trä, blir resultatet vackra färgglada smådjur för barn att ha kul att tävla med.
  • Limma de små tofsarna ovanpå hela klämman.
  • På den första tofsen, lägg till några ögon för att göra det ännu roligare.

Väck fantasin med dessa hantverk gjorda med klädnypor av trä

Du kanske tror att för att producera nya och annorlunda idéer måste du ha speciella material, men ingenting kan vara längre från sanningen. Som du redan har sett kan små saker skapa helt nya världar. Länder som domineras av drakar, sluttningar där larver tävlar, drömmar som tar till skyarna tack vare leksaksflygplan och många fler. Vilken hantverksidé vill du börja med?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.