5 hantverk du kan göra med garntofsar

Idag lär vi dig hur man gör olika hantverk med garntofsar i ull. Du kommer att se att dessa alternativ är ett fantastiskt sätt till att dekorera, eller att ge som present.
5 hantverk du kan göra med garntofsar

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Det finns olika hantverk att göra med garntofsar och de kan tjäna flera ändamål, från att dekorera dina rum, till att vara en del av en mycket speciell gåva. Handgjorda föremål har ett stort sentimentalt värde, särskilt när vi gör dem i sällskap med dem vi älskar mest.

Gillar du hantverk och originalkreationer? Då bör du inte missa följande idéer!

5 hantverk att göra med garntofsar

För många år sedan använde mormödrar garn för att sticka halsdukar, strumpor eller tröjor. Men idag kan vi rädda det arvet och presentera det för dig med flera fantastiska skapelser.

Det finns olika sätt att göra dina tofsar, till exempel att sticka dem eller sätta ihop dem genom knyppling. När du har dem kan du sätta ihop några av alternativen som vi kommer att beskriva nedan.

1. Kaniner

Vem gillar inte kaniner? Du har kanske varma minnen av ett gosedjur i denna form, så här hjälper vi dig att återuppleva din barndom med denna skapelse. Läs följande steg noga:

  • Välj två garntofsar för att utgöra kroppen och huvudet (en mindre och en större).
  • Knyt ihop dem med tråd och en nål eller knyt ihop dem med samma garn du använde till tofsarna.
  • Trimma sedan ullen som om du klippte djurets eget hår.
  • Lägg till sist två filtöron och två knappar för ögonen.

2. Kycklingar av garntofsar

Garntofsar: kycklingar.

Dessa vackra små husdjur är avsedda för gåvor eller för dekoration. De är väldigt enkla att göra, så gör dig redo att göra dem med de små i ditt hem. Det är ett bra sätt att spendera din fritid med dem.

För att göra dem behöver du bara två tofsar, men denna gång av samma storlek. Sätt sedan ihop eller sy ihop dem och slutligen limma på några knappar för ögonen. Munnen och benen kan göras med små filtutskärningar och limmas med ett lämpligt lim.

3. Björnar gjorda av garntofsar

Dessa björnar liknar kycklingar, men med större garntofsar. Av den anledningen , var noga med att öppna trådarna på tofsarna brett så att de två bollarna är väl fästa vid varandra.

För att göra öronen, ögonen och munnen, använd filt och limma dem på tofsen som utgör huvudet.

4. Hårband

Om du letar efter en ny look att ge ditt hår , är detta hantverket för dig. Du kommer att se att det är väldigt enkelt och användbart.

Ta en garntofs och öppna den på mitten. Ta sedan ett hårband och linda det mellan trådarna. Knyt ihop ett par trådar för att fästa tofsen, och svårare än så är det inte!

Om du gillar den här idén rekommenderar vi att du också provar den med pannband. För att göra detta, limma bara tofsarna och vänta tills limmet torkar över natten. Förutom dessa garnedetaljer kan du lägga till andra typer av dekorationer, till exempel blommor, löv eller ett djur av filt.

5. Hemmagjord baby mobil med garntofsar

Slutligen presenterar vi ett hantverk som symboliserar föreningen mellan tradition och modernitet.

Om du har en vän som väntar barn och du vill ge henne en originalgåva, eller om du vill ge en personlig touch till ditt barns rum, föreslår vi att du hänger olikfärgade garntofsar på en träring och förankrar den i taket.

Dina gäster kommer att bli imponerade och barnet kommer att bli underhållet och titta på hur garntofsarna svajar i vinden.

Kransar som hänger från taket.

Våra mormödrars arv uppfinns igen med garntofsar

Enligt en studie utvecklad av Colegio Nuestra Señora del Castillo är garntofsar det perfekta elementet för att utveckla barns fantasi och kreativitet.

Vi inbjuder dig att dela dessa idéer med din familj och njuta av denna textiltradition som präglat mänskligheten tillsammans. Låt oss börja jobba!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.