4 idéer till väggbonader för att dekorera barnkammaren

Väggbonader är på modet. I följande artikel presenterar vi ett antal goda idéer genom vilka du kan dekorera barnens rum.
4 idéer till väggbonader för att dekorera barnkammaren
Marcela Alejandra Caffulli

Granskad och godkänd av barnläkaren Marcela Alejandra Caffulli.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Väggbonader är ett av de bästa alternativen för att berika estetiken av en barnkammare. Därmed kommer vi här att presentera fyra idéer för att skapa dekorativa hantverk att hänga på väggarna i barnkammaren.

Vi är säkra på att tiden du investerar i dessa skapelser kommer att bli användbar för att stärka bandet med dina barn. Dessutom hjälper det er att njuta av er fritid tillsammans, samtidigt som ni lär er om varandras smaker.

Idealiska väggbonader till barnkammaren

Det finns många typer och färger och gobelänger som kan passa varje barns smak, men en sak är klar: alla är ett bra alternativ för att ändra inredningen av ett hörn och göra det unikt.

1. En regnbåge av glädje, en av de mest bedårande väggdekorationerna för barnkammaren

Att skapa en regnbågstapet är nog det roligaste alternativet som är möjligt. Dessutom är det väldigt lätt att göra, eftersom de är gjorda med snören täckta med garn i olika nyanser.

Material

 • Nylon eller polyesterflätat snöre
 • 7 nystan av färgat garn
 • Blomtråd
 • Sax
 • Maskeringstejp
 • Tejp
 • Snöre
 • 1 gem
Barn som leker framför ett dekorerat fönster.
Om dina barn älskar färg och fantasi, se då till att prova de väggbonader som vi rekommenderar.

Instruktioner

 1. För att komma igång med denna väggbonad, använd snöret för att skapa formge regnbågen. För att göra detta måste du vika den över sig själv tills du format de sju bågarna.
 2. Klipp sedan av snörets sammanfogningspunkter för att göra bågarna oberoende och placera en bit maskeringstejp i slutet av varje. Detta för att förhindra att garnet rivs upp.
 3. Sätt tråden runt varje båge och fäst med tejp. Detta kommer att hålla den i form och hålla regnbågen på plats.
 4. När detta är gjort, ta ett nystan av garn och linda varje båge med en egen färg, ända fram till området där du placerade maskeringstejpen.
 5. Knyt en knut så att den inte lossnar och ta bort tejpen för att riva upp en del av snöret.
 6. För att avsluta, limma bågarna till varandra och fäst en klämma på baksidan av regnbågen för att sätta den på väggen.

2. Ulltapisseri

Något som framgår av en studie framtagen av Ambatos tekniska universitet är att barn drar nytta av att utveckla en kärlek till naturen och en respekt för miljön, och då finns det inget bättre än att skapa hantverk och dekorationer med organiska material.

I denna mening är väggbonader i ull perfekta för de där tomma och tråkiga väggarna som du inte vet hur du ska dekorera. Du kommer inte hitta två som är lika, eftersom de är handgjorda.

 • För att göra dem behöver du bara skapa ett collage genom att limma olika bollar, garntofsar och textiler av ull.
 • Lägg sedan till några snören för att förankra dem i väggen och, simsalabim!

3. Pappersdekorationer

Kanske har du redan gjort pappersdekorationer för att dekorera vardagsrummet för födelsedagsfester eller andra speciella fester. Därefter föreslår vi att du använder samma material för att producera väggbonader som är idealiska för att dekorera dina barns rum.

Material

 • En ram för att hänga upp tapeten
 • Kartong eller papper i olika nyanser av blått (från mörkare till ljusare) och lila
 • En sax
 • En liten häftapparat
 • En linjal
 • En penna

Instruktioner

 1. Börja med att rita och klippa ut remsor av samma storlek på de olika färgade papperen.
 2. Skapa det första lagret med papperet och en häftapparat. Sammanfoga sedan fyra cirklar av varje färg tills du har en central serpentin.
 3. Därifrån börjar du skapa de två kedjorna som ska hänga på sidorna.
 4. Upprepa samma sak med resten (ta alltid bort den sista färgade cirkeln för att lämna en vimpelform) och placera den på väggen.

4. Måla gobelänger

Detta hantverk kombinerar färg med ull, ett material som ger värme till finishen och ger dekorationen en mer hemgjord estetik.

Material

 • Plywoodskivor av de mått du vill att gobelängen ska ha
 • Målarfärg
 • Penslar
 • Borr
 • Färgad ull

Instruktioner

 1. Börja med att borra två hål i den övre delen av brädan för att hänga upp tapeten.
 2. I den nedre delen gör du fem hål för att sätta fast ulldekorationerna.
 3. Måla sedan plywooden med dina favoritfärger och låt den torka.
 4. Skapa tofsar med det färgade garnet och lägg en bit garn ovanpå för att hänga tapeten på väggen.
 5. Limma fast tyget, väl utsträckt, på träramarna. Knyt slutligen ett snöre i båda ändarna av den översta remsan för att hänga den på väggen.
En ung flicka som målar på ett stativ.
Erbjud dina barn att bli konstnärer av sina egna dekorativa gobelänger.

Använd dessa väggbonader för att dekorera er barnkammare

Som ett antal forskare från textilhögskolan i Borås har bekräftat är väggbonaderna just nu på modet. Dessutom älskar vi dem eftersom varje del är unik och speciell, den kan anpassas efter smaken hos den lilla kungen eller drottningen i huset.

Vi hoppas att du gillade dessa idéer för att skapa väggbonader och att du uppmuntras att omsätta dem i praktiken medan du njuter av tid med familjen.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Gordillo Mendoza MA. El uso de técnicas de emprendimiento tecnológico en la elaboración de manualidades con material reciclable para desarrollar una cultura de protección al medio ambiente, en los estudiantes del Cuarto y Quinto año de Educación Básica de la escuela particular mixta “Paulo Freire” de la ciudad de Ambato. 2012.
 • Landin H, Vallgårda A, Worbin L. A wall hanging as an organic interface. En: OUI’11: Second International Workshop on Organic User Interfaces, TEI 2011, Funchal, Madeira, Portugal. 2011.
 • María .M. Decorar con tapices de lana las habitaciones infantiles. ~ The Little Club. Decoración infantil para bebés y niños [Internet]. Thelittleclub.es. 2017 [citado 27 de octubre de 2021]. Disponible en: https://www.thelittleclub.es/decorar-con-tapices-de-lana-las-habitaciones-infantiles/
 • Sarmiento C. Tapices de pared: +20 Ideas para decorar una habitación infantil [Internet]. Com.ar. 2020 [citado 27 de octubre de 2021]. Disponible en: https://www.somosmamas.com.ar/decoracion/tapices-de-pared/
 • Sonia. 5 Tapices DIY para decorar la habitación de los niños [Internet]. Elmundo.es. [citado 27 de octubre de 2021]. Disponible en: https://saposyprincesas.elmundo.es/ocio-en-casa/manualidades-para-ninos/tapices-para-habitaciones-infantiles/

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.