Hur man organiserar en perfekt babyshower

Hur man organiserar en perfekt babyshower

Skriven av Gladys González

Senaste uppdateringen: 21 december, 2022

Det är mycket som ska hända medan man väntar på att barnet ska födas, och det är även vanligt att man har en liten fest för den framtida modern. I den här artikeln kommer vi visa dig hur man organiserar en perfekt babyshower.

Tänk på att detta bör vara något roligt och inte ännu ett huvudbry; speciellt om födseln ligger väldigt nära i tid.

För att få en perfekt babyshower behöver du bara lite kreativitet och fantasi, så välj ett datum och planera in festen!

En perfekt babyshower som inte kör slut på dig

Hjärtan och nålar.
 • Det är viktigt att man skriver en gästlista. Tänk på hur många du vill bjuda in och hur mycket det bör kosta för att du inte ska överskrida din budget.
 • Välj en lämplig plats baserat på hur många gäster som kommer; din lägenhet, vardagsrummet eller bakgården.
 • Välj ett tema för din babyshower. Det grundläggande temat är såklart barnets ankomst, men du bör också anpassa det efter barnets kön, vilket avgör vilka färger och vilken stil festen kommer ha. Det finns dessutom andra element man kan inkludera: mjukisdjur, kläder, regnbågar, enhörningar…det finns många möjligheter.
 • Skicka inbjudan minst två månader i förväg. Det finns många sätt att bjuda in gästerna på: vanliga kort, digitala inbjudningar samt videos. Välj det du känner dig mest bekväm med.
 • Välj om du ska ha en gåvolista eller om gästerna ska välja själva. Om du redan har köpt allt barnet ska ha kan det vara en bra idé att informera att det är önskvärt med blöjor och hygienprodukter. Detta är produkter som man aldrig får tillräckligt av.

God mat för en perfekt babyshower

Godis och servetter.
 • Tänk på vilken mat du ska servera. Det är uppskattat med salta och söta snacks.
 • Välj ut en fin tårta och lite sötsaker. Det är bra om tårtan står i mitten så att den syns bra.

Be om hjälp från mor- och farföräldrar och resten av släkten. Det är alltid bra med extra hjälp för att förbereda en perfekt babyshower.

Stressa inte. Det bör vara roligt att förbereda en perfekt babyshower. Det är meningen att du ska ha kul!

Spel för din babyshower

Det är även viktigt med lekar och spel under en babyshower. Köp också några roliga priser till deltagarna.

 • Gissa storleken på magen. Detta är en väldigt rolig lek där gästerna får gissa diametern på din mage. Deltagarna får ett band som de sedan klipper till den diameter som de tror att din mage har. Vinnaren blir den som kommer närmst det rätta numret.
 • Vad äter du? Detta är en aktivitet mellan dig och din partner. Köp minst fyra olika typer av barnmat. Du låter sedan din partner prova maten samtidigt som denne har på sig en ögonbindel. Han måste då gissa vad det är för slags mat.
 • Mata barnet. Detta är också en lek mellan dig och din partner. Ge en flaska med läsk eller öl till varje person. Kvinnan kommer sedan mata sitt “barn”. Den som dricker upp flaskan först vinner.
 • Korsa inte dina ben! Vid ankomsten får varje gäst ett halsband. Om du ser att någon sitter med korsade ben under festen så kan du ta dennes halsband. Den som till slut har flest halsband vinner!

Med dessa tips kommer du få en perfekt babyshower som du inte kommer glömma!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.