Snabba sminktips för trötta mammor

Det kan vara omöjligt att sminka sig på bara några minuter om man inte har en välstrukturerad och inövad rutin. Här är några sminktips som hjälper dig att visa upp din bästa sida och ta hand om din hud med bara några få steg, utan att försumma din viktigaste roll: att vara mamma.
Snabba sminktips för trötta mammor

Senaste uppdateringen: 19 november, 2019

Många kvinnor klagar ofta över att de inte har tillräckligt mycket tid för att sminka sig, speciellt mammor. Men med dessa snabba sminktips blir du redo på bara några minuter!

Man behöver inte stå med sminkväskan i flera timmar eller göra något överdrivet komplicerat för att känna sig fin. Vill du veta hur man gör?

Vad behöver man för att sminka sig på bara några minuter?

Det första tipset för att kunna sminka dig på bara några minuter är att ha alla dina redskap organiserade och lättillgängliga. Förvara makeupen du använder till vardags på en specifik plats, och sedan din makeup för speciella tillfällen på en annan plats. Det sparar mycket tid.

Beroende på dina behov och din smak bör din vardagliga sminkuppsättning innehålla följande:

  • Foundation eller tonad ansiktskräm
  • Concealer för huden under ögonen
  • Highlighter
  • Rouge
  • Mascara och eyeliner – brun eller svart, beroende på önskad intensitet
  • Läppstift eller läppglans

Tanken bakom varje produkt är att lyfta fram dina bästa attribut och dölja dina brister eller tecken på trötthet. Se till att de går bra ihop med din hudton, är av god kvalitet och erbjuder en naturlig finish.

sminktips: kvinna smörjer in ansiktet

Snabba sminktips

En väletablerad rutin kan hjälpa dig att göra din makeup perfekt och praktiskt taget på autopilot. Ta till dig följande sminktips:

Rengör och återfukta huden

Det första steget i din skönhetsrutin bör vara att rengöra och återfukta ansiktet med specifika produkter för din hudtyp. Detta innebär att du tvättar ansiktet med tvättkräm eller gel och applicerar en ansiktskräm för torr, normal, fet, känslig eller kombinerad hud.

Applicera krämen i små mängder och låt din hud få någon minut på sig att absorbera den. Förutom att fräscha upp trött hud ger det dig en naturlig lyster som hjälper dig när du följer våra övriga sminktips. Om du vill kan du också använda en toner som ett sista steg innan du applicerar ditt smink.

Dölj brister

Nu när din hud är förberedd kan du använda din makeup. Börja med att applicera en foundation och concealer för att dölja eventuella små fel och brister. Applicera concealer innan du använder foundation eller kräm.

Concealer finns i olika toner, beroende på vad du vill korrigera:

  • Lila/rosa: För att korrigera grönaktiga toner i din hud (som blåmärken)
  • Grön: Hjälper till att minska rodnad
  • Gul: Neutraliserar purpurfärgade områden
  • Blå: Korrigerar gulaktiga områden

Förstärk dina attribut

Vilka attribut du vill lyfta fram beror på dina dagliga aktiviteter. Först kan du applicera lite rouge på kinderna med snabba och korta drag utan att lägga på för mycket.

Välj den form du gillar bäst – pulver, gel eller kräm. Leta efter en rouge som är av hög kvalitet och varar hela dagen. Applicera din rouge från den övre delen av dina kinder ut mot dina tinningar. Var noga med att inte lämna några skarpa kanter.

Om du vill kan du också applicera highlighter på dina övre kinder, nässpetsen, nära din tårkanal och din överläpp. Slutligen ger du lite kontur till ansiktet med en mycket naturlig bronzer.

sminktips: kvinna med sminkborste i munnen

Ögonen är själens spegel

När det gäller dina ögon kan du välja ögonskuggor och färger som är mer subtila eller välja något som är lite mer vågat. Det beror på vad du har planerat för din dag. En svart eller brun ögonpenna kan ha en uppiggande effekt på trötta ögon.

Glöm inte att lägga till ett lager mascara på dina fransar, och se till att inte lämna några klumpar.

Glöm inte dina läppar

Applicera till sist lite färg eller glans på dina läppar. Du kan välja en naturlig ton som liknar din egen hudton eller något som är lite mörkare. Eller så kan du också välja något rosa.

Om du bara vill få lite mer volym, applicera bara lite läppglans. Detta kommer att hjälpa dina läppar att se fylligare ut. Du får samma effekt genom att använda en läppenna i samma ton.

Sammanfattningsvis kan du fortfarande visa din bästa sida även om du är en trött mamma. Lägg bara några minuter på din makeup med dessa snabba sminktips. Upprätta en god rengörings- och återfuktande rutin och se till att ta bort din makeup varje kväll innan du går och lägger dig.

Din rutin är en del av din egentid och hjälper dig att bli av med all trötthet du känner.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.