6 tips för att återfukta huden och hålla den frisk

Det är viktigt att vårda, skydda och återfukta huden för att hålla den vacker, speciellt under graviditeten och efter förlossningen. Även om det kan verka svårt är det egentligen väldigt lätt! Vi ger dig några tips.
6 tips för att återfukta huden och hålla den frisk

Senaste uppdateringen: 19 augusti, 2019

Förändringar i klimatet, hormonella störningar, föroreningar, sol och dåliga vanor är alla faktorer som kan torka ut huden. Den goda nyheten är att det finns enkla knep som kan hjälpa dig att återfukta huden och hålla den frisk.

Ta reda på allt du behöver göra i din dagliga rutin för att få frisk hy. Ta hand om ditt yttre så att du speglar skönheten i ditt inre!

6 tips för att återfukta huden

Det är inte omöjligt att få smidig, vacker och strålande hy. Genom att följa några enkla rutiner varje dag kommer du att både må och se bättre ut på nolltid.

Drick mycket vatten

Att återfukta huden börjar inifrån. Och för att göra det måste du dricka minst 8 glas vatten varje dag.

Vatten hjälper kroppen att göra sig av med toxiner. Dessutom uppskattas det att 15-20% av det vatten du dricker går till din hud.

kvinna dricker vatten

Exfoliera huden

Det andra tricket för att återfukta huden är att använda peeling minst en gång i veckan.

Föroreningar, dammpartiklar, smink och smuts lägger sig på hudens yta. Och de får dig att se ännu mer uttorkad ut!

Därför rekommenderar vi att du använder peeling för att noggrant rengöra huden och bli av med de döda celler som sitter kvar där.

Du kan använda hudprodukter från affären eller naturliga ingredienser. Kom bara ihåg att inte ta i för hårt när du skrubbar, annars kan du istället irritera huden och göra det värre.

Dessutom måste du noga rengöra din hud varje dag.

Återfukta huden och skydda den

Återfukta huden varje dag med krämer, särskilt på armar, knän och armbågar. Den bästa tiden att göra det är direkt efter duschen när din hud är fuktig och tar upp krämen bättre.

Dessutom måste du använda fuktighetskrämer som är gjorda för din hudtyp. Du kan till och med komplettera dem med naturliga behandlingar, speciellt om du har akne.

För att skydda dig, glöm inte att applicera produkter som blockerar UVA- och UVB-strålar från solen. Se till att du väljer en produkt som passar din hudtyp. Dessutom bör det ha en solskyddsfaktor på minst 50, även på vintern. Solen finns fortfarande kvar!

Vila och slappna av

Vila är ett av de viktigaste skönhetstipsen, men är det som folk oftast glömmer! När du sover gott och får tillräckligt med vila går din hud in i ett “reparationsläge” för att förnya döda hudceller och vävnad.

Om du inte sover ordentligt blir din hud uttorkad och det påskyndar åldringsprocessen.

kvinna sover

Ät en balanserad kost

Mat spelar också en viktig roll i att återfukta huden. Möjligheten att skapa nya celler beror på de proteiner, vitaminer och mineraler som du får i dig genom maten.

Att inte äta tillräckligt med nyttiga fetter och kolhydrater gör det svårt för kroppen att smälta maten ordentligt. Faktum är att din hud påverkas av denna extra ansträngning.

Det är bäst att äta frukt och grönsaker på grund av deras höga fiberinnehåll. De hjälper till med matsmältningen och med att transportera bort avfallsmaterial.

Glöm inte vitaminer för att återfukta huden

Det finns vitaminer som direkt påverkar din huds hälsa. Du kan äta dem i form av tabletter eller applicera dem direkt på huden. C-vitamin fungerar till exempel som en antioxidant och stimulerar kollagenproduktionen som håller huden ren och smidig.

B-vitaminkomplex främjar produktionen av fibroblaster, celler som reparerar din hud och ditt hår. A-vitamin stimulerar läkning och hjälper till att reparera skadade celler.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.