Sommarmode för gravida kvinnor

Här är några användbara tips på bra sommarkläder om du är gravid och vill känna dig bekväm och elegant under de varma sommarmånaderna.
Sommarmode för gravida kvinnor
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Hur du ska klä dig under sommaren om du är gravid kan skapa en hel del huvudbry. Kläderna måste vara svalkande vid höga temperaturer och samtidigt se bra ut och få en att känna sig bekväm. Här är några bra tips vad gäller sommarmode för gravida kvinnor.

Grunderna i sommarmode för gravida kvinnor

Om du inte redan gör det kommer du snart inse att tidlösa klassiska plagg helt klart överträffar kläder från kortvariga modeflugor. Det här är goda nyheter för alla, men kanske speciellt vad gäller sommargarderoben för gravida eftersom det betyder att kläderna kan återanvändas.

Istället för att fylla garderoben med tillfälliga modenycker är tanken att hitta bekväma och snygga kläder i större storlekar. Justerbara kläder är också ett bra alternativ.

Med dessa behöver du inte känna att saker och ting förändras alltför mycket under graviditeten, trots att din kropp går igenom stora förändringar.

Med det i bakhuvudet är här de bästa kläderna för gravida på sommaren:

Vita och löst sittande blusar och skjortor

Kombinera dessa med kjolar eller shorts och ett par fina sandaler. De hjälper dig att känna dig fräsch och bekväm. De här är ett av de mest bekväma alternativen på sommarmode för gravida kvinnor.

Leggings

Deras elastiska och mjuka tyg hjälper dig att känna dig bekväm runt midjan. Eftersom de inte är lika tunga som jeans hjälper de dig också att känna dig sval och lättrörlig.

A-linjeformade kläder

A-linjeformade kläder ger dig total komfort runt midjan. Om du fortfarande är i de första månaderna av din graviditet kanske din mage inte ens märks i dem.

sommarmode för gravida: gravid kvinna på stranden

Sommarmode för gravida kvinnor: Maxi-klänningar

Maxi-klänningar är långa klänningar gjorda av bomull eller lycra som gör dig bekväm från topp till tå. Dessutom anpassar de sig mycket bra till formen på din mage. De är perfekta med sandaler eller tofflor.

Koftor

Du kan använda dessa för att svepa om dig på kvällen. Om du bär dem öppna framtill förstärker de dina vertikala linjer och hjälper till att smickra din figur.

Sommarmode för gravida kvinnor: T-shirts i större storlekar

T-shirts i större storlekar (eller lånade av din partner!) har varit en populär del av sommarmodet för gravida kvinnor i många säsonger nu. Och det ser ut som de har kommit för att stanna!

Så om du vill bära något bekvämt, ta på dig i din killes skjorta! Rulla upp ärmarna och gör dig redo att möta världen med en avslappnad och modern look.

“Klassiska basplagg gör garderoben tidlös och du kan dessutom återanvända dem säsong efter säsong.”

Flip-flops

Under graviditeten behöver dina fötter också maximal komfort. Välj sandaler i mjukt läder, eller så kallade espadriller i spansk stil.

Tyger för sommarkläder

Vi har tittat på lite av det bästa och mest bekväma sommarmodet för gravida kvinnor. Förutom designen är det dock viktigt att vara noga med valet av tyg.

De bästa alternativen är gjorda av naturfibrer, som bomull (textilindustrins absoluta kung), hampa, linne, siden eller bambu. Det senare är ett av de mest rekommenderade tygerna för att klara de höga sommartemperaturerna.

Sommarmode för gravida kvinnor

Om du vill kombinera basplagg med de bästa sommartrenderna, notera följande:

sommarmode för gravida: gravid kvinna framför blommande buske

Cargobyxor

Det här är de berömda byxorna som blev populära på 90-talet av både män och kvinnor i grungerörelsen. Fördelen med dem är deras vida silhuett som passar en växande midja, antingen med hjälp av elastiska band eller långa snören att knyta. Det gör dem mjuka och bekväma runt magen.

Tänk på att oavsett vad vi rekommenderar är det bästa sommarmodet för just dig när du är gravid alltid det som du känner dig fin och bekväm i. Så försök att njuta av din graviditet utan att oroa dig alltför mycket över vad du ska sätta på dig!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.