7 skäl till att använda en maggördel under graviditeten

17 april, 2019

Under graviditeten är det vanligt att vi upplever ett antal obehagliga symptom, inklusive ryggvärk. Att använda en maggördel hjälper dig att minska och även undvika denna typ av obehag.

Som ett resultat blir du mer fri att utföra vissa aktiviteter utan komplikationer.

Att använda en maggördel medan du är gravid är verkligen ett bra, rekommenderat alternativ som inte skadar din bebis.

Tvekar du inför att ge den ett försök? Här kommer vi att nämna bara några av fördelarna. Vi är rätt säkra på att det kommer att övertyga dig.

Fördelar med att använda en maggördel under graviditeten:

1. Lindrar värk i övre och nedre delen av ryggen. Ryggvärk är en av de vanligaste obehagen under graviditeten. En maggördel är en enkel lösning som hjälper dig att må mycket bättre.

2. Ger stabilitet i ryggraden och förbättrar hållningen. Det är ofta svårt att upprätthålla en god hållning när du har en tung graviditetsmage.

Att använda en maggördel förbättrar din hållning och håller ryggraden stabil trots de förändringar som kroppen går igenom.

3. Minskar barnets tryck på din bäckenregion. Det tryck som din växande bebis har på bäckenet kan verkligen vara obekvämt.

Men tack vare en maggördel minskar detta tryck avsevärt. En maggördel kommer också att minska trycket på ditt bäckenben.

4. En maggördel anpassar sig till din växande mage och din kropp när den förändras. Ibland tror vi att det att använda en maggördel kommer att medföra ett problem för våra gravida kroppar.

De anpassar sig emellertid perfekt till vår mages förändrade storlek och form.

5. Det perfekta stödet för din mage och rygg. Maggördeln är precis vad läkarna rekommenderar för att hjälpa våra kroppar att känna sig mer bekväma och säkra.

6. Lätta att sätta på och ta av. När du funderar på att använda en maggördel undrar du nog om de är svåra att sätta på och ta av. Vi har goda nyheter för dig: Maggördlar är mycket lätta att använda!

7. En maggördel anpassar sig till alla dina rörelser under graviditeten. Du behöver inte oroa dig. Maggördlar är icke-restriktiva och anpassar sig bra till alla kroppens rörelser.

Att få en bebis är utan tvekan den vackraste handling som två personer kan göra.

-Anonym-

gravid kvinna håller sig om magen, man står bredvid henne

Rekommendationer för användning av maggördel under graviditeten

Är du redo att börja använda en maggördel? Det är viktigt att du har all information du behöver på förhand. Här är vår lista med rekommendationer:

1. Den ideala tiden att börja använda en maggördel är mellan veckorna 25 och 30 av din graviditet. Det här är vid den här tiden som de flesta kvinnor börjar uppleva starkt obehag från den växande magen.

2. Se till att du använder en maggördel som passar din vikt och storlek.

Vi nämnde ovanför att maggördlar anpassar sig till din kropps kontinuerliga förändringar. Men för att det ska vara sant måste du välja en maggördel som passar dig.

3. Gördeln ska vara elastisk. När du köper din maggördel, se till att det är gjord av elastiskt material. Kom ihåg att din kropp kommer att fortsätta att förändras under de kommande månaderna.

Du kommer också att utföra rörelser som kräver att maggördeln ska vara stretchig och flexibel. Ett icke-elastiskt magband begränsar dina rörelser för mycket.

4. Din maggördel bör inte vara för hård. Kom ihåg att tanken bakom en maggördel inte är att få dig att se smalare ut.

Snarare är dess syfte att ge stöd för din mages vikt och lindra ryggvärk. När du provar den, se till att du kan sitta ner och andas djupt utan svårigheter.

5. Se till att din maggördel inte utgör ett alltför stort tryck på buken. Om det är ett för stort tryck på buken kan detta orsaka cirkulationsproblem, illamående, yrsel och, i extrema fall, svimningar.

6. Magebandet ska vara lätt att sätta på och ta av. Vissa uppgifter är svårare att utföra när du är gravid. Att sätta på och ta av en maggördel bör inte vara en av dem.

De flesta band är lätta att använda, men det finns några mer komplicerade alternativ på marknaden. Se till att göra det enkelt för dig!

gravid kvinna i solnedgång

Använd en maggördel efter graviditeten

En maggördel är inte bara bra att använda medan du är gravid. Fortsatt användning efter ditt barns födelse har också sina fördelar:

1. Efter graviditeten tenderar kvinnors hud att bli slapp. En maggördel hjälper till att återställa hudens fasthet.

2. Under graviditeten flyttar dina inre organ på sig för att göra plats för din växande bebis. Att använda en maggördel efter att ha fött kommer att hjälpa dina organ att hitta tillbaka till sina platser.

3. En maggördel ger din rygg stöd, vilket förbättrar din hållning.

Du kommer att böja dig ner och lyft en hel del när du tar hand om din nyfödda. Att ha en maggördel hjälper dig att behålla din hållning och undvika problem under denna period.

4. En maggördel hjälper magen att återgå till sin ursprungliga storlek och form snabbare.

5. Du märker att dina kläder passar bättre när du bär en maggördel under dem.

Många kvinnor känner sig obekväma med sina kroppar efter graviditeten. En maggördel kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker medan du går ner graviditetskilona.

6. En maggördel förbättrar din rumpas utseende!

7. Med hjälp av en maggördel under tiden efter förlossningen kan du minska ryggont. Om du fortfarande upplever ryggsmärta efter barnets födelse, kommer en gördel att hålla ryggen rak och hjälpa till att lindra din smärta.

Var inte rädd att använda en maggördel medan du väntar på din lillas ankomst – och inte efter ankomsten heller!

Om du inte är övertygad så prata med din läkare och fråga en gördel som passar dig. Din kropp kommer att tacka dig för det!