De bästa typerna av skor för gravida kvinnor

15 mars, 2019

Graviditet är ett av de vackraste stadierna i en kvinnas liv. Men graviditeten medför också många förändringar, vilket kräver rätt kläder och skor. När det gäller det senare är det viktigt att veta hur man väljer de bästa typerna av skor för gravida kvinnor.

Bra skor för gravida kvinnor

Är det verkligen nödvändigt att tänka på skor under graviditeten? Svaret är ett rungande ja. Förändringarna i en gravid kvinnas kropp medför stora förändringar i fötterna och anklarna på grund av uppsvullnad och inflammation.

Dessutom medför det en liten förändring i kvinnornas tyngdpunkt, vilket kan påverka deras balans och kan orsaka fall. Under första trimestern går det dock bra att fortsätta använda samma skor som alltid, så länge som den gravida kvinnan känner sig bekväm i dem.

Det är från och med andra trimestern förändringarna verkligen gör det nödvändigt att använda en annan typ av skor. Det som verkligen är viktigt är att kvinnan känner sig trygg och bekväm hela tiden.

Typer av skor för gravida kvinnor

Lyckligtvis finns det alla möjliga slags skor idag, varav många är lämpliga för gravida kvinnor. Det är nu vanligt att hitta moderna stilar som förutom att du ser bra ut i dem, även tar hand om dina fötter.

Bland de modeller som rekommenderas av experter är:

Breda skor för gravida kvinnor

Extra breda skor garanterar totalt viktstöd, eftersom de ökar stödet. På så sätt har kvinnan större stabilitet, och det hjälper henne att kompensera för förlusterna i balans som orsakats av graviditeten. Det rekommenderas att spetsen är oval eller rundad för större komfort och stöd.

Vilka är de bästa skorna för gravida kvinnor? gravid kvinna ligger med bara fötter upphöjda
Skor med mellanhög klack

Om du gillar att ha på dig klackar kan du fortsätta att göra det. Du bör dock undvika mycket höga klackar. Klackens storlek ska vara mellan två och fyra centimeter för att vara så säker som möjligt. Faktum är att en lågklackad eller helt platt sko faktiskt kan förlänga Akillessenan, vilket ökar känslan av instabilitet.

Mjuka material

En av egenskaperna hos de bästa skorna för gravida kvinnor är att de är gjorda av ett mjukt material. Halvsyntetiska eller naturliga tyger rekommenderas allmänt så att de kan anpassa sig till fotens form.

Ett syntetiskt och styvt tyg ger kompression eller skavsår som minskar stödnivån. Som ett resultat kan onödiga fall förekomma.

Klassiska sneakers med skosnören

De flesta kvinnor har redan ett par klassiska sneakers i sin garderob. Bäst av allt, under graviditeten kan du fortsätta använda dem med dina favorit jeans. Tänk på att de bästa har en viss upphöjning i hälen för att förbättra stabiliteten.

Under graviditetens första trimester är det möjligt att fortsätta använda samma skor om den gravida kvinnan känner sig bekväm i.

Sandaler

De flesta är överens om att sandaler är bland de bästa skorna för gravida kvinnor. Sandaler kan hittas med kilformade sulor, vilket ger komfort i varje steg. Dessutom, att kunna använda dem med bara fötter ger större komfort och svalka till den gravida kvinnan.

Mockasiner

I allmänhet finns mockasiner i alla färger och mönster, och passar stilen för alla moderna kvinnor. Dessutom är de gjorda av mocka som är mycket mjukt vid beröring och ger större komfort.

Platåskor

Om du är en arbetande blivande mamma och du behöver behålla din stil på arbetsplatsen, är platåskor idealiska. Försök att hitta låga, breda skor som kommer att ge fullt stöd för dina fötter. De är den perfekta ersättningen för höga klackar.

Vilka är de bästa skorna för gravida kvinnor? gravid kvinna masserar sina anklarTips för att köpa de bästa typerna av skor för gravida kvinnor

Att veta vilken typ av sko som är bäst för dig kommer verkligen hjälpa dig under det här underbara stadiet i ditt liv. För att göra ett effektivt köp, kom ihåg följande tips:

  • Känn din kropp och identifiera de förändringar som äger rum. Detta hjälper dig att göra rätt val i skor, och du kommer att kunna använda dem under dessa otroliga nio månader av ditt liv.
  • Inse vad som är bra för dig: inte bara när det gäller stil, utan också komfort. Under graviditeten utvecklar många kvinnor en större känslighet. Av denna anledning så måste du leta efter modeller som anpassar sig till denna förändring.
  • Välj design som respekterar fotens anatomi.

Sammanfattningsvis är de bästa skorna för gravida kvinnor inte alltid de vackraste, men de måste vara de mest bekväma. De viktigaste punkterna är stabilitet för foten och den gravida kvinnans säkerhet.