9 originella sätt att berätta för din partner att du är gravid

Om du letar efter originella sätt att berätta för din partner att du är gravid, då hittar du massor av bra idéer här. Fortsätt läsa!
9 originella sätt att berätta för din partner att du är gravid
Elena Sanz Martín

Granskad och godkänd av psykologen Elena Sanz Martín.

Senaste uppdateringen: 27 april, 2023

Väntar ni barn? Grattis! Du är på väg att inleda ett av de mest spännande äventyren i ditt liv. Om du har fått reda på nyheterna på egen hand, då återstår det nu bara att berätta för din partner att du är gravid. Varför inte ta tillfället i akt och göra det på ett kreativt och lite originellt sätt?

I följande artikel presenterar vi ett antal av de roligaste och ömmaste idéerna för att överraska familjen med denna glada nyhet. Gör tillställningen personlig och till ett mycket speciellt ögonblick för alla.

Hur du berättar för din partner att du är gravid

För många par är viljan att öka storleken på sin familj sådan att när kvinnan äntligen blir gravid, då blir de överväldigade av lycka.

Det finns kvinnor som, antingen av eget val eller för att tillståndet är oväntat, får reda på att de är gravida på egen hand. Om detta är fallet med dig, då är det dags att berätta för din partner.

1. Förbered en skattjakt

Om du och din partner gillar spel och lekar, då finns det inget bättre än att organisera en skattjakt för att berätta nyheterna för honom. Du kan sätta ut ledtrådar över hela huset och utmana honom att utföra alla typer av tester, med löftet att han kommer att få ett oslagbart pris. I slutet av spelet hittar han graviditetstestet. Håll kameran till hands för att spela in hans ansiktsuttryck när vid upptäckten.

2. Matematikklasser

Gör en väggmålning på väggen med en bild på dig, en annan bild på din partner, ett plustecken mellan de två, och efter likhetstecknet skriver du siffran tre. Det kan ta en stund för det att sjunka in, men vi är säkra på att han kommer att hoppa av glädje på nolltid.

3. Berätta för din partner att du är gravid med ett dolt meddelande

En kvinna med positivt graviditetstest i bakfickan.

Har du hört talas om magmålning? Det handlar om att göra vackra teckningar på magen på gravida kvinnor. I allmänhet är det här idéer som görs under en babyshower och dina vänner kan då vara artisterna.

Men i det här fallet föreslår du att du skriver ett meddelande på magen för att meddela nyheterna och låter din partner upptäcka det.

4. På snabbköpet

Om ni går och handlar tillsammans, passa på att låta honom veta att ni måste köpa lite extra saker. Testa att lägga en babyprodukt i vagnen, till exempel ett paket blöjor, vilket gör situationen väldigt tydlig. Agera naturligt och ge honom tid att reagera – det kanske tar lite tid innan polletten trillar ner!

5. Gör en video för att berätta för din partner att du är gravid

Sätt dina kreativa färdigheter på prov och spela in en video för att berätta de glada nyheterna för honom. Det beror på hur bra du är på bild och ljud.

Du kan också göra en video av dina favoritbilder och avsluta med en skylt som tillkännager din graviditet. Eller spela in ditt meddelande framför kameran, eftersom du kommer att vara regissör för nästa film.

6. Be ditt husdjur om hjälp

Om du har ett husdjur hemma, involvera det i detta speciella ögonblick: Knyt en liten skylt runt halsen och låt djuret ta med den till din partner. Se utseendet på hans ansikte när han läser det! Kolla in den här Pinterest- idén.

7. En T-shirt med ett budskap

En annan idé som vi tycker är bra är att låta tillverka en T-shirt för att meddela bebisens ankomst. Berätta för din partner att du har en present till honom eller att du helt enkelt gick förbi ett skyltfönster och du trodde att han kanske skulle älska det. När han öppnar den kommer han att upptäcka hemligheten du har bevarat. Naturligtvis kan du också göra dig en egen skjorta och bära den vardagligt i huset tills han märker det!

8. En märklig dekoration

Du kan också fylla huset med bebisföremål, som en napp på vardagsrumshyllan, en flaska på köksbänken eller en liten overall på klädstrecket. Strö de olika utrymmena i ditt hem med allt som kan fånga hans uppmärksamhet och gör det klart att det snart kommer att finnas ytterligare en medlem i er familj.

9. Be barnets syskon att engagera sig

Om det inte är ditt första barn, låt då syskonet eller syskonen vara de som ansvarar för att berätta för din partner att du är gravid. Till exempel, på det här fotot som du hittar här, har storasystern orden “big sis” skrivna på sina fötter. Visst är det bedårande?

Ett lyckligt par håller upp ett graviditetstest.

Njut av detta oförglömliga ögonblick på bästa sätt!

Du har säkert redan hittat ett sätt att berätta för din partner att du är gravid. Du kan göra det så speciellt du vill, och när du kan, spela då in ögonblicket för eftervärlden.

Det finns massor av andra idéer, som att baka en tårta med ett budskap inuti, hänga upp ditt första ultraljud i vardagsrummet eller skicka ett paket fullt av överraskningar. Vilken gillar du mest? Låt oss veta i kommentarerna! Och om du inte är angelägen om att lägga ner för mycket planering på evenemanget, då kan du helt enkelt skicka den här artikeln till din partner så kommer han säkert att förstå!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.