Organisera en perfekt babyshower

Organisera en perfekt babyshower

Senaste uppdateringen: 10 januari, 2019

Att fira ankomsten av en ny bebis är väldigt spännande. Men det krävs mycket planering för att organisera en perfekt babyshower.

Du måste ha tid och kreativitet för att organisera underhållning, mat och gästlista.

En babyshower är ett mycket unikt ögonblick under graviditeten och kan vara en av de mest spännande upplevelserna.

Denna underbara fest hålls för att välkomna barnet som snart ska födas. Det kan vara ett oförglömligt och trevligt ögonblick för både föräldrarna och gästerna.

I den här artikeln delar vi med oss av tips om hur man organiserar en perfekt babyshower.

Vem organiserar en babyshower?

En babyshower hålls för att fira den nya familjemedlemmens ankomst. De är vanligtvis organiserade av någon som inte är en del av den nya familjen.

Babyshowers är vanligtvis organiserade av mormödrar, systrar, fastrar, mostrar eller kusiner till den väntande mamman.

I det fall ingen erbjuder sig att arrangera evenemanget, är det inget fel med att mamman eller pappan gör det själv. Oavsett vem som organiserar det, är en babyshower en glad tillställning.

Tips för att organisera en perfekt babyshower

Skriv en lista och bocka av de saker du redan har tagit hand om. Här är några saker att tänka på när du anordnar en perfekt babyshower:

1. Gör en budget

Budgeten beror på antalet förväntade gäster. Den ska täcka utgifter för mat, dryck, dekorationer, lekar och spel. Du kan organisera en rolig och enkel babyshower utan att spendera mycket pengar.

2. Välj en plats

Festen kan organiseras i en offentlig eller privat lokal. Den kan ske i hemmet hos de blivande föräldrarna eller i en väns hus. Kom ihåg att kontrollera i förväg om utrymmet är tillgängligt och stort nog.

3. Gör en gästlista

De blivande föräldrarna bör ha ett ord med i skapandet av gästlistan. De får bestämma om det ska bli en fest med både män och kvinnor eller bara med kvinnor.

När listan är klar väljer du ett datum efter att ha stämt av med gästerna om deras tillgänglighet.

Presentpåsar efter en perfekt babyshower

Kom ihåg att skicka ut inbjudningarna en månad i förväg för att ge gästerna tid att planera.

Om du har vänner eller familj som bor långt bort kan du försöka inkludera dem med hjälp av videosamtal.

4. Gör en lista med presenter

De blivande föräldrarna bör konsulteras vid upprättandet av ett presentregister eller en önskelista. Registret ska skickas ut till gästerna när de bekräftar att de kan komma.

På detta sätt kommer barnet att få praktiska gåvor. Ett register löser också problemet med att få dubbletter.

5. Välj en fotograf

Du kan antingen anlita en fotograf eller be en gäst att ta sig an jobbet som en present. Fotografen måste fånga de bästa stunderna på festen.

Traditionellt är en babyshower organiserad av någon som inte ingår i den nya familjen.

Under babyshowern

Under babyshowern måste planeringen och schemat respekteras. Detta kommer att hjälpa till att garantera komfort och njutning för alla gäster.

Dekorationer

De flesta babyshowers har ett tema. Temat kan vara en viss färg eller stil.

På senare tid finns det vissa djärva och tematiska trender som ger upphov till en unik fest.

Spel och lekar

Om det kommer att finnas barn närvarande på babyshowern så se till att förbereda underhållning för dem också.

Du kan be någon att vara barnvakt om det behövs. På så sätt kan alla njuta av festen. Förbered ett speciellt utrymme för barnen där de kan ha pussel, leksaker och spel.

Det finns traditionella babyshower-spel och -lekar för de vuxna på festen. Ett exempel är att gissa vad en viss barnmat är gjord av.

Du kan också välja mer avslappnade aktiviteter som danstävlingar. Glöm inte att köpa de nödvändiga priserna för spelen.

Musik

Om ni tänker dansa, förbered lite musik som du gillar. Du kan också ha bakgrundsmusik som spelas under resten av festen.

Organisera utrymmet

Alla ska känna sig bekväma på en perfekt babyshower. Om det kommer att finnas barn eller bebisar på festen, förbered då ett rum där de kan vila sig om de blir trötta.

Om festen är utomhus, förbered ett tält så att barnen har någonstans att vila. Kom ihåg att också avsätta ett utrymme för att lagra mat, dryck och gåvor.

Gravid kvinna omgiven av människor som känner på hennes mage

Mat och dryck

Ta hänsyn till budgeten, gästlistan och tiden du har att förbereda maten när du gör din meny. Du kan också beställa mat om du inte har tillräckligt med tid att laga den själv.

Om du har tillförlitliga gäster kan du också be varje gäst att ta med en maträtt och göra det till ett knytkalas.

När det gäller drycker, förbered alternativ för alla smaker. Om du väljer att servera alkoholhaltiga drycker, se till att de konsumeras med måtta.

Efter babyshowern

I slutet av en perfekt babyshower kan den blivande mamman öppna presenterna i närvaro av gästerna. Medan mamman öppnar nästa present, kan någon annan samtidigt stoppa undan dem som redan har öppnats samt skriva ner vem som gav vad.

Efter festen är det en underbar syssla att skicka tackkort för alla gåvorna tillsammans med ett speciellt minne till gästerna.

För att organisera en babyshower måste du bara vara förberedd och organiserad. Och med hjälp och samarbete från dina gäster kan du få en perfekt babyshower.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.