Spanska museer som du kan besöka med dina barn

Alltjämt är museer kanske det bästa sättet att sprida kunskap och hjälpa unga människor att lära sig. I den här artikeln kan du upptäcka de viktigaste spanska museerna som du kan besöka med dina barn!
Spanska museer som du kan besöka med dina barn
Natalia Cobos Serrano

Skriven och verifierad av socialpedagogen Natalia Cobos Serrano.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Museer är utmärkta platser att besöka och tillbringa kvalitetstid som familj. De är det perfekta sättet att visa barn vårt kulturella, historiska, konstnärliga, vetenskapliga och tekniska arv. En fördel är att de erbjuder det bästa från två världar: De fungerar både som en fritids- och inlärningsupplevelse. Fortsätt läsa för att upptäcka några spanska museer som du kan besöka med dina barn då ni är på semester. De är fantastiska platser som du bara inte får missa!

“Museer spelar en primär roll för att utbilda, generera och sprida kunskap.”

-Nora Kurtin-

Spanska museer som du kan besöka med dina barn

El Museo Nacional de Ciencias Naturales (Naturvetenskapliga nationalmuseet.)

Naturvetenskapliga nationalmuseet ligger i Madrid och är ett säkert kort för alla målgrupper, samt ett utmärkt tillfälle att föra barn och ungdomar närmare naturvetenskapen.

Museet erbjuder många utbildningsaktiviteter anpassade till olika utbildningsnivåer. De erbjuder till exempel guidade turer och workshops. Detta pedagogiska aktivitetsprogram syftar till att omformulera klassiska gruppbesök med hjälp av en aktiv metodik baserad på guidad inlärning genom egna upptäckter.

En mor och ett barn på ett museum.

Dinópolis

Om din familj älskar dinosaurier kan ska definitivt inte missa Dinópolis, som ligger i Teruel. Genom en resa på 4,5 miljarder år kommer du att upptäcka hur livet startade och hela vägen till dinosauriernas underbara värld.

Detta museum skapades med målet att göra Teruel till ett riktmärke för debatter om livets evolutionära historia. Således är det ett exempel på bevarandet av kulturarv och dess spridning som fritidsysselsättning.

Dinópolis visar upp ett urval av de viktigaste fossila grupperna som kommer att fascinera alla som älskar paleontologi.

La Ciudad de las Artes y las Ciencias (Staden för konst och vetenskap): ett av de spanska museerna som du kan besöka med dina barn

Staden för konst och vetenskap i Valencia är mycket mer än ett enkelt museum. Det är ett komplex som samlar många olika områden, såsom Palacio de las Artes Reina Sofía (drottning Sofías konstpalats), tillägnad musiken och scenkonsten, och Museo de las Ciencias Príncipe Felipe (Prince Philips vetenskapsmuseum), som har Europas största akvarium.

Förutom alla de vetenskapliga och interaktiva animationer som det erbjuder har Staden för konst och vetenskap en serie workshops och utställningar som är dedikerade till barn. Till exempel “vetenskapsmix”, “forskare för en dag” eller “det var en gång… vetenskap för litteraturälskare”.

“Verkliga museer är platser där tid förvandlas till rymd.”

-Orphan Pamuk-

Fler spanska museer som du kan besöka med dina barn

CosmoCaixa, Barcelona

CosmoCaixa ligger i staden Barcelona, och är ett museum som samlar olika utrymmen för vetenskaplig utbildning. Till exempel “den översvämmade skogen”, “materiesalen” eller “bubbelplanetariet” som alla erbjuder fantastiska utställningar.

Två tjejer i ett paleontologiskt museum.

Dessutom erbjuder museet en serie områden speciellt för barn. Till exempel “klick och blixt”, “kreaktivitet” och “röra-röra!”. De erbjuder workshops för att öka kreativiteten och medvetenheten kring planetens bevarande.

Robotmuseet, Madrid

Robotmuseet, som nyligen öppnat i Madrid, är ett fantastiskt alternativ för barn och även tonåringar som älskar robotmekanik. Om dina barn är stora fans av den senaste tekniken kommer detta museum att inspirera och överraska dem. Således är det troligt att de verkligen kommer att njuta av platsen eftersom den erbjuder ett system för guidade rundturer som blandar underhållning med information.

Eftersom museet har den största samlingen av robotar i Europa finns det där robotar av alla klasser, från olika epoker. Faktum är att du reser tillbaka i tiden genom deras urval av retrorobotar från 80-talet. Du kan också upptäcka de senaste framstegen inom robotteknik med de moderna androiderna NAO och PEPPER.

Kort sagt, som den konstnärliga pedagogen Carole Charnow uttryckte det:

“Museer är inte hem, inte skolor, utan en tredje plats på egen hand, där upptäckt, kreativitet, problemlösning, experimentering, delning och samhällsbyggnad trivs, allt i små barns intresse och deras familjer. Och de är viktiga samlingsplatser för samhället, där olika familjer kan leka
och fira tillsammans i en välkomnande miljö. “


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.