Mormödrar är ljusen som vägleder deras barnbarn

Mormödrar är ofta otroliga människor som vägleder deras barnbarn och fyller deras liv med ljus. Idag vill vi säga tack.
Mormödrar är ljusen som vägleder deras barnbarn
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Mödrar och mormödrar. Båda generationerna har en otrolig styrka som ses i deras dagliga kamp så att deras barn och barnbarn får allt de behöver. Morfäder och mormödrar är ofta underbara människor som vägleder deras barnbarn och fyller dem med kärlek.

Många morföräldrar antar återigen hjälterollen för de föräldrar som måste arbeta. De ger sin tid till sina barnbarn på ett nästan altruistiskt sätt med all sin ovillkorliga kärlek. Men även bland de många morföräldrar som inte har förmågan att ta något större ansvar för barnomsorgen, så har de fortfarande ett starkt och oförglömligt inflytande på sina barnbarns liv.

Det är därför vi vill säga tack!

Tack, mormödrar

Tack, mormödrar, för att ni är de starka kvinnorna som fortsätter att krama sina bebisar och småbarn, nu kallade barnbarn, som får er att känna er mer levande än någonsin.

Ni har inget emot att vara tillgängliga för era barn och barnbarn mitt i natten. Ni vet att det viktigaste i livet är familjen, oavsett vad. Och ni älskar att dela stunder med dem eftersom de betyder så mycket för er.

En mormor som bakar med sina unga barnbarn.

På samma sätt, tack, mormödrar, för att ni är kvinnor som aldrig missar en kram när det behövs. Och för att ni tar foton som faktiskt skrivs ut för att ni vet att minnen lagras bättre i ett fotoalbum än i ett mobilminne.

Tack för att ni visar oss att skönhet inte finns i kroppen, inte heller i det förflutna, utan i ögonen och i hjärtat. Tack för att ni delar med er av hela er glädje, visdom och önskan att alltid göra saker rätt och riktigt.

Återigen, tack för att ni gör misstag och visar oss hur viktigt det är att lära av dem. Att se er sjunga är ett under för era barnbarn, och när de dansar med er är det som en underbar fest. Att se barnbarn ha roligt med sina mormor och morfar är utan tvekan ett av de bästa minnena en mamma kan ha.

Ni är underbara

Ni mormödrar är nödvändiga i livet eftersom er matlagning, era kakor, era konversationer och allt ni tillhandahåller blir speciellt. Detta beror på att det inte är oändligt, det är flyktigt och vi måste njuta av det medan vi kan. Bara det att tänka på hur underbar du är får mitt hjärta att hoppa över ett slag.

Tack för att ni är den typen av mormödrar som tycker om alla våra barn till samma grad. Den typen som deltar i viktiga händelser med er familj, som uppmuntrar till undervisning om värderingar och hjälper till att främja medkännande och vänliga hjärtan.

Tack för att ni är den typen av mormödrar som erbjuder att titta till barnen när ni vet att föräldrarna måste gå ut i all hast. De lyckliga föräldrarna vet att de inte har något att oroa sig för medan deras barn är i er vård.

Tack för att ni är den typen av mormödrar som sitter och målar med era barnbarn. Som leker med modellera och bygger torn. Som läser sagor för dem och ställer upp på alla de lekar de små kan hitta på med i sin skyhöga fantasi. Deras begär efter ert sällskap är ensamt bevis på hur speciella ni får dem att känna sig.

Återigen, tack för att ni är de mormödrar som köper nya skor och smyger pengar till barnbarnen. Ni är de mormödrar som ofta bjuder på en liten godsak när ni är på besök. Eller en present när speciella datum, som födelsedagar, dyker upp. Men framför allt tack för att ni är de mormödrar som umgås med sina nära och kära och vägleder sina barnbarn och sin familj – det är utan tvekan den bästa presenten!

En mormor som stirrar ner på sitt nyfödda barnbarn i hennes famn.

Vi älskar er av hela vårt hjärta

Det finns många generationer som kommer att få existera på grund av era ansträngningar. Ert hus är fullt av minnen som uppdateras med era barnbarns ankomst. Magneterna på era kylskåp speglar era gemensamma resor och håller på plats era barnbarns värdefulla konstverk.

Dina armar är alltid det bästa skyddet och det bästa hemmet. Ditt kök kommer alltid att vara det bästa i världen. Att prata med dig kommer alltid att vara den största av skatter.

Tack för allt du gör, för den du är. På grund av det kommer dina avkommor att fortsätta att växa och fortsätta att vara underbara människor på grund av ditt arv av värderingar och en ovillkorlig kärlek till familjen som aldrig går förlorad.

Livet är bättre tack vare mormödrar; de är käpparna som hjälper oss alla att gå framåt, även om de inte är vid vår sida eftersom naturen har tvingat dem till att gå vidare till en bättre plats

Deras visdom och ovillkorliga kärlek kommer därmed att finnas kvar i våra hjärtan. Mormödrar kommer alltså att fortsätta vara det ljus som vägleder deras barnbarn och alla dem som haft turen att få vara en del av deras familj. Tack, mormödrar, underbara kvinnor med silverhår och hjärtan av guld.

Tack!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.