5 husdjur för barn som bor på landet

Förutom hundar och liknande finns det många andra djur som kan passa för de som bor  i en lantlig miljö. Grisar, kor, kaniner, hästar... Alla är utmärkta som husdjur för barn som bor på landet.
5 husdjur för barn som bor på landet
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Att hitta ett husdjur som bäst anpassar sig till och gillar din miljö och livsstil är det viktigaste för att få ett harmoniskt hem. I dagens artikel vill vi prata om vilka husdjur som passar bäst för barn som bor på landet.

Många barn drömmer om att ha ett husdjur, och husdjur är bra för att lära dem om viktiga värderingar, som ansvar och respekt. Av just den anledningen måste vi som vuxna tänka efter ordentligt innan vi adopterar ett djur som ska leva med våra barn.

Vi måste vara säkra på att vi kan ge alla våra husdjur den omvårdnad de behöver och förtjänar, och i slutänden är det alltid den vuxnes ansvar att se till att de får det.

Hur väljer jag rätt husdjur?

Innan ni tar hem ett husdjur är det viktigt att ni tar reda på deras behov för att kunna erbjuda ett lyckligt och gott liv. Förutom att lära sig att ta hand om väsentliga aspekter av djurets hälsa måste djurägare också anpassa sitt hem och miljö till sina husdjur.

Om ni ​​bor i en storstad är det bäst att ni väljer djur som anpassar sig till inomhusliv och att leva i mindre utrymmen. På landsbygden kan ni dock välja djur som är mer vana vid utelivet och naturen.

En av de stora fördelarna om ni bor på landet är att ni har gott om plats och mycket frisk luft. Det innebär att ni kan adoptera en mängd olika djur som passar mycket bra ihop med barn. Vill du veta vilka?

5 husdjur för barn som bor på landet

husdjur för barn: barn med två hundvalpar

1. Grisar

Under de senaste åren har grisar vunnit stor popularitet som husdjur. Utöver sitt charmiga utseende och sitt karaktäristiska tryne är grisar mycket intelligenta och känsliga varelser. De kan utveckla en känslomässig anknytning och interagera med människor i vardagen.

Om grisar blir skadade eller känner sig hotade kan de dock reagera negativt, precis som alla andra djur. Därför måste barn vara väl medvetna om den omvårdnad grisar kräver.

2. Hästar

Trots sin ädla och imponerande karaktär utmärker sig hästar för sin stora empati, högt utvecklade sociala förmåga och anmärkningsvärda intelligens.

Att leva med hästar har en mycket positiv inverkan på barns fysiska, kognitiva, emotionella och sociala utveckling. Du kan också se fördelar med hästterapi för barn, så länge du har en utbildad tränare som kan hjälpa dig.

3. Kor

Kor är ett av de mest ikoniska djuren för landsbygden. De är också ett av de djur som gynnar mänskligheten mest. Men de kan också vara utmärkta kamrater för barn som bor på landet.

Kor är starka, vackra, tåliga, intelligenta och mycket känsliga djur som kan följa våra familjer under många år. Naturligtvis behöver de mycket utrymme för att leva och gott om betesmark, eftersom de kan komma att väga mer än 1 700 kilo.

4. Kaniner som husdjur för barn

Kaniner är ett av de bästa husdjur för barn man kan tänka sig, både för de som bor i stan och på landet. De är fantastiska kamrater för barn tack vare sitt aktiva, fogliga och omtänksamma temperament. De är också intelligenta och kan tränas.

Därför kan de bli mycket lydiga och lära sig ett brett spektrum av övningar och trick.

Det finns många kaninraser och var och en har sina egna egenskaper och behov. Kaniner är mycket mångsidiga och anpassar sig väl till olika miljöer. Om du bor på landet kan du välja en större kaninras.

barn med kanin

5. Hundar

Alla som någonsin har haft chansen att ta ut en hund i naturen på landet vet mycket väl hur mycket de tycker om den här miljön.

På landet finner hundar det perfekta stället att träna, upptäcka nya sensationer och stimuli och uttrycka sig fritt. Det är som att ta med ett barn till lekparken!

Därför bör “människans bästa vän” inte utelämnas från listan över de bästa husdjuren för barn som bor på landet.

Schäfrar, till exempel, är helt naturligt förknippade med att bo på landet. Även om det finns många andra raser som också uppskattar en lantlig miljö.

Blandraser är mycket mångsidiga och har bra fysisk motståndskraft, vilket innebär att de kan anpassa sig mycket väl till lantlivet. Du och din familj kan ge en andra chans till en hund som behöver ett kärleksfullt hem.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.