Mitt barn och jag är ett bra lag

Mitt barn och jag är ett bra lag
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Det finns inget bättre lag än du och jag, mitt barn. Vi kompletterar varandra. Ända sedan du kom till mig har du varit min drivkraft, min perfekta följeslagare.

Vi kan berätta hemligheter för varandra och vi går på äventyr tillsammans. Du är mitt solsken när vägen framför oss ser mörk och dyster ut. Min regnbåge efter stormen. Min älskling, du är den bit av pusslet som gör att allt inte faller sönder och samman.

Från det ögonblick du blev tilltänkt har du blivit en del av min existens på ett helt underbart sätt.

Du är min största skapelse: mitt mästerverk. En harmonisk hyllning till glädje. Du är en välsignelse. Mitt barn, jag älskar dig med hela mitt hjärta.

Tro mig: jag är tacksam för att kunna dela mitt liv med dig. Att vara en del av detta lag, som du och jag är, och slåss i varje strid vid din sida.

Du är grunden som håller mig uppe varje dag och det ljus som visar mig vägen framåt. Du är ljuset i mitt liv utan vilket jag inte skulle kunna leva.

Ett bra lag, förenat av kärlek

Mitt söta barn, jag tror verkligen att vi är ett bra lag, förenat av den gränslösa kärleken mellan oss. Vi delar ett heligt och rent band. Min ovillkorliga kärlek är din, natt och dag.

Du har tagit över mina tankar. Idag andas jag för oss båda. Lyckan ler mot mig varje dag som jag vaknar till ditt ljusa leende.

Din röst klingar med varje “Jag älskar dig”. De orden är min anledning att fortsätta leva. Glädjen du sprider var du än går är min anledning att fortsätta tro på livet.

mamma och dotter har målat sig i ansiktena
Ditt förtroende och din tillit för mig är min mest värdefulla skatt. Din blick är full av hopp. Varje kyss och varje kram bekräftar vad jag redan vet: det finns inget sannare band i universum än det vi bildade från det ögonblick jag kände att du rörde dig inuti mig.

Min beundran och hängivenhet är alltid din. Därför, min älskling, kommer jag att stanna vid din sida för evigt. Jag kommer att ta hand om dig och skydda dig mot allt ont och alla sjukdomar.

När du snubblar och faller hjälper jag dig upp på fötter igen. Jag lär dig att ta dig igenom svåra tider  och lära dig av dina misstag.

Jag kommer att vägleda dig så gott jag kan. Dina hemligheter kommer att vara säkra hos mig, för alltid. Och det kommer du också att vara: jag kommer inte låta något skada dig.

Du kommer att ta dig genom livets prövningar oskadd. Jag kommer ge allt jag kan för att se till att du är lycklig.

Tillsammans i gott och ont

Var inte rädd för de utmaningar vi kommer att möta, min lilla. Du kan vara säker på att vi kommer övervinna var och en av dem, lite i taget. Kärleken som förenar oss gör det omöjligt att misslyckas. Tillsammans kan vi ta oss an världen.

Låt inte de dåliga dagarna få dig att känna dig nere. Sitt bredvid mig och vänta en stund. När stunden passerar kommer solen ut igen. Var inte rädd när molnen tornar upp sig, mitt barn. Det kommer alltid att komma lugn efter stormen.

mamma och barn leker
Varje gång du behöver mig, min älskling, kommer jag finnas där. Du kan räkna med mig i gott och ont. Och nej, du behöver inte ge mig någonting i gengäld. Jag ber inte om någonting. Att vara med dig är nog.

Din kärlek, tillgivenhet och lojalitet ger mitt hjärta styrka. Ditt söta, ömma, oskyldiga väsen lugnar min själ. För allt som är fel med min värld är du botemedlet. Av den här anledningen, och många andra, kommer jag alltid att tro på dig, vad som än händer.

När allt kommer omkring känner du mig bättre än jag känner mig själv. Och jag vet också hur man läser dig som ingen annan. Lita på mig helt och hållet och jag kommer att göra detsamma för dig.

Tro på kraften i detta fantastiska lag. Då, och bara då, förstår du att allt kommer att bli bra, tack vare bandet vi delar som mamma och barn.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.