6 appar för att skapa hantverk hemma

Om du letar efter några av de bästa apparna för att utveckla idéer och skapa hantverk med dina små, då är den här artikeln för dig.
6 appar för att skapa hantverk hemma
Marcela Alejandra Caffulli

Granskad och godkänd av barnläkaren Marcela Alejandra Caffulli.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Om du är en av dem som älskar att umgås med familjen, måla, leka och njuta av kreativitet, då är du på rätt ställe! Vi kommer att överraska dig med sex stycken appar för att skapa hantverk hemma. De är bra för alla årstider och du kan använda dem när som helst på dagen.

Fördelarna med att skapa hantverk

Att uppmuntra små barn till att skapa hantverk är nyttigt eftersom det ger dem en mängd fördelar i deras utveckling och kreativitet.

Hantverk är viktigt eftersom barn därigenom utvecklar sin observationsförmåga. Det hjälper dem att förstå sin miljö, lära sig att kommunicera, skapa dialog med andra, lyssna, dela, utveckla sin fantasi, förnya och skapa.”

-Amalia del Carmen Lopez Rivas-

6 applikationer för att skapa hantverk hemma

En hand som sträcker ut handen från skärmen på en bärbar dator och håller ett pappershjärta.

2000-talet har sett många framsteg inom hantverkskonsten. Numera räcker det med en internetanslutning för att bli inspirerad och skapa nya projekt.

När din fantasi tryter är internet extremt användbart och upplysningen finns bara några klick bort. Därför föreslår vi sex populära applikationer som hjälper dig att få fram din kreativitet.

1. Pinterest, en av de mest inspirerande applikationerna

Även om det ofta används som ett socialt nätverk är det en utmärkt applikation för att välja idéer för konstnärliga projekt. Bland dess främsta fördelar kan vi lyfta fram följande:

  • Den kan nås via valfri elektronisk enhet, antingen Android eller iOS.
  • Alla kan ladda upp sina skapelser till plattformen och hjälpa andra människor att bli inspirerade, även du!

2. Kids Craft Ideas

Detta är en av de mest använda apparna att dela med barn. Den erbjuder många aktiviteter för att dekorera och skapa originella gåvor. Den har instruktionsvideor för att genomföra projekten, vilket gör dem mycket enkla att omsätta i praktiken. Kom bara ihåg att alltid övervaka dina barn eftersom materialet som används inte alltid är lämpligt för små.

3. Kiwi Corner, en av de mest populära applikationerna

Om den tidigare appen fångade din uppmärksamhet är det här en annan som liknar den. Den är idealiskt för att introducera barn till DIY-världen. En av dess främsta fördelar är att den låter dig spara projekten och sedan införliva data om dina intressen. På så sätt kommer applikationen att göra justeringar efter din tid och smak.

4. DIY Project Ideas

Denna plattform har olika delområden, beroende på dina intressen och din ålder. Den uppdateras dagligen och erbjuder en mängd olika DIY-idéer.

5. DIY & Craft – Creative Ideas

I likhet med den tidigare appen har det här alternativet ett stort utbud av innehåll och några andra fördelar också:

  • Alternativet att dela sina skapelser med andra användare
  • Möjligheten att spara instruktionerna som foton och videor för att göra dina skapelser senare

6. Origami for Children

Origami är en gammal konstteknik från Kina. Det består av att vika papper utan att använda sax eller lim, i syfte att få fram olika figurer.

Enligt forskning som genomfördes 2016 förbättrar barn i åldrarna 4 och 5 år psykomotoriska färdigheter med denna typ av aktivitet. Av denna anledning, var noga med att prova den här applikationen. Du ser snabbt att du med ett enkelt pappersark kan skapa sagofigurer, djur och mycket mer!

En flicka viker origami.

Njut med familjen genom att skapa hantverk hemma

Som du kan se finns det olika verktyg för att inspirera dig när du vill skapa hantverk. Glöm dock inte vikten av föräldrakontroll när barn använder dessa och andra applikationer.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Cómo hacer papiroflexia [Internet]. Google.com. [citado el 7 de julio de 2021]. Disponible en: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobilicos.howtomakeorigami&hl=es_419&gl=US
  • Cruz Barba E. Educación financiera en los niños: Una evidencia empírica. Sinéctica Rev Electrón Educ. 2018;(51):1–15.
  • Lizarbe Perez F. Manualidades de reciclaje en el desarrollo de la creatividad de los niños y niñas de 3 años en la institución educativa inicial privada universo de colores, Ayacucho 2019. Universidad Católica los Ángeles de Chimbote; 2020.
  • Rivas López A del C, Gutiérrez López E, Salmerón Rivera MR. Incidencia del uso de los materiales didácticos en el proceso de enseñanza-aprendizaje de las manualidades para el desarrollo de la motora fina, en la niñez de III nivel, de Educación Inicial, del Colegio Santa Teresita, del municipio de Matagalpa, II semestre, 2017. Universidad Nacional Autónoma de Nicaragua, Managua; 2018.
  • Zevallos L, Terrazo E, Piñas M, Ramos M. El origami en el desarrollo de la psicomotricidad de niños de la Institución Educativa Inicial “La Lupuna”, Ucayali. Apunt cienc soc [Internet]. 2016;06(02). Disponible en: http://dx.doi.org/10.18259/acs.2016022

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.