Recept på kokostryffel

Kokostryffel är en efterrätt som är otroligt populär bland de yngsta i familjen. Gör dig redo att förbereda dem tillsammans med dina barn!
Recept på kokostryffel

Senaste uppdateringen: 15 augusti, 2022

Det är möjligt att ge barn något gott utan att det påverkar deras hälsosamma diet. Färska livsmedel bör dock alltid dominera över industriellt bearbetade sådana. Därför kommer vi här att visa dig hur du förbereder en hemlagad efterrätt: kokostryffel, som garanterat av högre kvalitet än industriellt tillverkade alternativ.

Tänk på att när enkla sockerarter konsumeras i överskott kan de påverka metabolismens korrekta funktion. Men om deras intag är tillfälligt och i måttliga doser så utgör de i de flesta fall ingen risk för kroppen. Det som bör undvikas är deras kombination med transfetter.

Utnyttja de svala kvällarna för att förbereda kokostryffel

För att tillaga utsökt kokostryffel behöver du inte bli utarbetat. Du behöver bara få lite hjälp av de bästa butiksbiträdena: dina småttingar.

En mamma som bakar med sina små barn.
Bjud in dina barn att delta i tillagningen av desserter, så att de lär sig mer om maten som konsumeras hemma.

Ingredienser

  • 1 dl riven kokos
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 msk smör
  • Strimlad kokos för ytan

Instruktioner

  1. Börja med att koka den kondenserade mjölken tillsammans med smöret och den rivna kokosen i en kastrull. Blanda ihop allt och håll det på medelvärme i några minuter under konstant omrörning. Målet är att skapa en homogen degstruktur.
  2. När beredningen börjar tjockna och lossna från botten, ta då av kastrullen från värmen och låt degen svalna. För att den ska svalna snabbare kan du breda ut den på en plåt.
  3. När den är kall, ta portioner av degen med en sked och forma små bollar av den.
  4. Rulla dem sedan i riven kokos och lägg dem i en form.
  5. Lägg till sist allt i kylen så att de får optimal konsistens; det är bäst att servera dem kalla.

Kokostryffel kan serveras med smält choklad eller till och med lite citrusfrukt. Den fungerar bra som mellanmål eller under festliga omständigheter.

Även om det finns andra recept på kokostryffel är detta nog det enklaste. Dessutom kräver det ingen ugn, vilket underlättar uppgiften och låter dig ta mer hjälp av barnen.

Fördelarna med kokos

Innan vi avslutar vill vi prata om fördelarna med kokos, eftersom livsmedlet har ett antal hälsofördelar.

Först och främst kan vi nämna koncentrationen av fettsyror i denna frukt. Den innehåller triglycerider med medellång kedja och andra lipider som har visat sig vara positiva för det kardiovaskulära systemets funktion.

Den är också en utmärkt källa till C-vitamin. Detta näringsämne spelar en avgörande roll för hälsofördelarna med kokos. Detta näringsämne spelar en nyckelroll i immunsystemets fysiologi. Att upprätthålla tillräckliga nivåer av detta näringsämne minskar risken för att drabbas av infektionssjukdomar och bidrar till att hantera symtomen. Detta bevisas av forskning publicerad i tidskriften Nutrients.

Som om detta inte vore nog innehåller kokosnöt andra viktiga mikronäringsämnen, som kalium, fosfor, magnesium och järn. Alla gynnar de kroppens korrekta funktion. Faktum är att ett tillräckligt dagligt intag av järn är avgörande för att förhindra anemi.

Kokosnötter och kokosmjölk.
Kokos är en mättande och näringsrik mattyp som med fördel kan ingå i kosten för de små.

Förbered kokostryffel för speciella tillfällen

Som du har sett är det väldigt enkelt att laga kokostryffel. Få ingredienser behövs och alla steg är lätta att utföra. På så sätt kan de små bli mer bekanta med köket, vilket kommer att vara positivt för deras näringslära på längre sikt.

Tänk dock på att kokostryffel innehåller en stor mängd enkla sockerarter, vilket är anledningen till att de inte bör konsumeras till överdrift. Det går bra att ta med dem i kosten då och då, men de bör inte användas som vardagsmat.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.