6 tips för att dekorera utomhus till jul

Vill du dekorera framsidan av huset till jul men är inte säker på hur du ska göra? Vi tipsar om några enkla, vackra och kreativa idéer som hela familjen kan hjälpas åt med.
6 tips för att dekorera utomhus till jul

Senaste uppdateringen: 30 november, 2019

Om du brinner för julsäsongen kommer du säkert vilja ha julstämning i varje hörn av ditt hus – och inte bara inne! Många av oss lägger även mycket energi på att pynta trädgården på framsidan av huset. Det är därför vi idag kommer att prata om hur du kan dekorera utomhus i jul. Om du har turen att ha en liten trädgård på framsidan, tveka inte att utnyttja det till max.

Varför inte önska dina grannar en god jul på ett vackert och glatt sätt? Vi ger dig några tips.

Tips för att dekorera utomhus till jul

Julen handlar inte om att få huset att se ut som ett blinkande casino, utan om att ge en festlig atmosfär som sprider glädje för julen när folk tittar på ditt hem.

dekorera din trädgård till jul

Använd en krans för att dekorera utomhus till jul

Det här är nog det mest klassiska sättet att dekorera framsidan av huset; sätt helt enkelt upp en vacker krans på ytterdörren. Du kan till och med göra den själv och lägga till din egen personliga touch.

Dekorativa krukor och växter

För att julpynta både inne och utomhus kan du använda speciella krukor och växter. Du kan pryda dem med ljus, kottar, glitter och tomtar på grenarna. Utnyttja de resurser du har och förvandla dem till juldekorationer.

Förutom de typiska julstjärnorna finns det även andra julväxter du kan använda lite beroende på vilket klimat du bor i. Till exempel kan du dekorera med en julkaktus, järnek eller amaryllis om du bor i ett varmare klimat, eller välja buketter av vintergröna kvistar och kottar om du bor hemma i kalla Sverige.

En griffeltavla

Du kan också ställa ut en griffeltavla som en form av juldekoration. Till exempel kan den vara formad som en stjärna eller snögubbe, och du kan skriva olika meddelanden varje dag.

Du kan hänga den på dörren eller låta den stå på marken. Det är en rolig idé som barnen kommer att älska, och du kan använda den för att stärka värderingar och sprida glädje.

Ljusslingor

Naturligtvis får du inte glömma ljusslingor! Du kan hänga några i fönstren, slingra andra mellan buskar och träd och till och med linda dem runt din veranda. Det ger din trädgård en trevlig och mysig atmosfär.

Varför inte passa på att ta en fika på verandan i skenet av alla ljusslingor? Ta med er några filtar, brygg lite kaffe eller gör varm choklad och baka kanske en kladdkaka att dela på – det kommer att vara något er familj sent kommer glömma!

julig chokladkaka

Använd trä och grenar i alla dess former

Ett annat tips för att dekorera utomhus är med ett bord täckt av en vädertålig röd duk. Lägg till några dekorationer som ljus, kransar, etc. Använd det för att välkomna gäster på ett unikt och festligt sätt.

Du kan också använda några plankor och pinnar för att skapa en unik julgran.

Det finns många idéer och olika sätt att dekorera framsidan av huset. Allt går, men försök att inte överdriva, precis som du inte skulle överdriva inomhus.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.