Varför älskar barn PAW Patrol så mycket?

Har du små barn? Om du har det, är de förmodligen besatta av PAW Patrol! Ta reda på varför den här serien är så framgångsrik i dagens artikel!
Varför älskar barn PAW Patrol så mycket?
Ana Couñago

Skriven och verifierad av psykologen Ana Couñago.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

PAW Patrol är en av de mest populära serierna bland små barn idag. Men varför har just den här serien haft så stor framgång? Varför älskar barn PAW Patrol så mycket? I följande artikel kommer vi att försöka svara på dessa frågor.

Vi måste ta hänsyn till att streamingplattformar har gjort det möjligt för de flesta barn att nu njuta av en bred katalog med animerade serier. Men det är många av dessa barn som ber om att titta på PAW Patrol om och om igen. Fortsätt läsa för att upptäcka några av de faktorer som förklarar detta fenomen.

Ryder med hundarna i PAW Patrol.

Vad handlar PAW Patrol om?

PAW Patrol är en animerad serie för barn. Den handlar om en grupp valpar och en 10-årig pojke, Ryder, som är en expert på teknik. Alla hundarna har sina egna personligheter och var och en har en speciell skicklighet. Detta gör det möjligt för dem att framgångsrikt lösa de problem som uppstår i Adventure Bay, den platsen där de bor.

Valparna, tillsammans med sin ledare Ryder, arbetar som ett team med medborgarnas bästa i åtanke. De står inför ett nytt uppdrag eller ny utmaning varje dag.

Varför älskar barn PAW Patrol så mycket?

En av anledningarna till att serien PAW Patrol har blivit så framgångsrik är låten som spelas i början av varje avsnitt. Den är lätt att känna igen eftersom den är väldigt medryckande och också lätt att lära sig. Det är många föräldrar som tittar på serien tillsammans med sina barn som inte kan få denna nu berömda melodi ur huvudet.

En annan faktor som gör denna serie så förtrollande för barn är det faktum att var och en av valparna har tilldelats en färg, en ras, ett yrke och en färdighet som definierar dem. Därför är det lätt för små barn att känna igen valparna och barn tenderar dessutom att fatta tycke för en av hundarna i gruppen.

Hur berättelsen berättas är också viktigt för att analysera seriens popularitet. Alla avsnitt av PAW Patrol följer samma mönster, så de är väldigt lätta att följa:

  • Det börjar med att ett problem äger rum i Adventure Bay.
  • Sedan möts valparna och Ryder för att analysera problemet.
  • De väljer en eller flera medlemmar av PAW Patrol som bäst kan lösa problemet, beroende på de färdigheter som behövs för att klara av uppdraget.
  • Hundarna som blir utvalda utför de uppgifter som är nödvändiga för att lösa problemet.
  • Till sist så löser de problemet och alla är glada.

I varje avsnitt inträffar dessutom alltid flera roliga situationer, vilket berikar handlingen med humor.

Marknadskampanjen bakom serien

Till ovanstående måste vi lägga till vikten av marknadsförings- och reklamkampanjen bakom denna serie. Allt du behöver göra är att gå till någon leksaksaffär för att inse detta. Hyllorna är fulla av olika leksaker och produkter med valparnas ansikten från PAW Patrol, vilka oundvikligen drar till sig uppmärksamheten från de små i din familj.

PAW Patrol hundarna är glada.

Därför älskar barn PAW Patrol

Trots det faktum att det idag finns många animerade serier och filmer om djur verkar det som att PAW Patrol har något speciellt. Det är nämligen miljontals barn över hela världen som villkorslöst följer dessa valpar på äventyr. Det är därför som man anser att detta är en av de största barnserierna just nu.

Som vi har sett har PAW Patrol de perfekta ingredienserna för att inte bara charma barn, särskilt de mellan 2 och 7 år, utan också charma deras mammor och pappor som tycker om att titta på alla avsnitt med sina små. Kort sagt är den här serien populär hos nästintill alla, och nu vet du varför detta är läget.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Lapuente Calvo, A. (2018). Análisis de la serie infantil de dibujos animados” La Patrulla canina” en clave de educación de valores (Trabajo de Fin de Grado). Universidad de Valladolid, España.
  • Morales Marcos, P. (2020). Análisis de las series infantiles que más les gustan a los niños de 4 y 5 años. (Trabajo de Fin de Grado). Universidad de Valladolid, España. http://uvadoc.uva.es/handle/10324/42857
  • Rajadell, N., Pujol, M. A., & Violant, V. (2005). Los dibujos animados como recurso de transmisión de los valores educativos y culturales. Comunicar, 13(25).
  • Villanueva, M. C., & Pelegrín, J. (2018). Los dibujos animados como recurso didáctico en Educación Infantil. https://core.ac.uk/download/pdf/289997097.pdf

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.