Filmer som lär barn om kärlek till djur

Kärlek till djur är en av de viktigaste värderingarna vi kan lära våra barn. Dessa filmer hjälper barn att lära sig detta medan de samtidigt har roligt.
Filmer som lär barn om kärlek till djur
Elena Sanz Martín

Skriven och verifierad av psykologen Elena Sanz Martín.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Barn är som svampar och suger upp allt de lär sig av sina upplevelser, så det är den perfekta tiden att lära ut värderingar. Att lära barn om kärlek till djur kommer att göra dem till mer empatiska och omtänksamma människor.

Det är viktigt att inte lära ut värderingar på ett tråkigt eller formellt sätt. Barn lär sig av allt som händer omkring dem. Så länge de ser dig behandla djur med kärlek och respekt får det dem att vilja imitera dig.

Men utöver detta kan vissa fritidsaktiviteter hjälpa dig. Familjefilmer är populära bland barn, och att ha föräldrarnas uppmärksamhet medan de tittar på dessa underbara berättelser gör dem extra glada.

Och det finns väl inget bättre sätt än att lära sig och ha roligt samtidigt?

Varför är kärlek till djur viktigt?

Djur är levande varelser. De har behov och känslor precis som vi, och därför måste vi respektera och ta hand om dem. De är inte föremål och inte heller leksaker. Barn måste lära sig att de är levande varelser som förtjänar att behandlas med värdighet.

Djur lär oss om ovillkorlig kärlek. Om vi ​​tillåter oss att lära känna dem visar de oss vad lojalitet, vänskap och tillgivenhet verkligen betyder. De har rena, enkla känslor och hyser inte agg.

De hjälper oss att bli känslomässigt balanserade. Att tillbringa tid med djur har kraften att hjälpa oss att bli av med skadliga, negativa känslor. Oavsett om du är ledsen eller känner dig rädd kommer blotta umgänget med ett djur att förändra ditt humör och hjälpa dig att känna dig mer positiv.

Kärlek till djur

Filmer som lär oss om kärlek till djur

Nu när du vet allt om de stora fördelarna med att älska och dela livet med djur, låt oss titta på några av de bästa filmerna för att lära de små om kärlek till våra pälsklädda vänner.

Marley och jag

I den här filmen beslutar ett ungt par att skaffa en valp, Marley, innan de tar steget att bli föräldrar. Innan de vet ordet av har valpen förvandlats till en hund på 90 kilo som gör deras liv helt galet.

Marley följer dem genom varje skede i deras liv och fyller familjens vardag med kärlek och roligheter non-stop.

Tarzan

Denna Disney-klassiker berättar historien om en föräldralös pojke som hittas och adopteras av en gorilla efter att ha övergivits i djungeln. Han växer upp lycklig med alla djur, tills en expedition av upptäcktsresande når djungeln.

Därefter upptäcker Tarzan vem han verkligen är. Han måste så småningom bestämma vilken värld han vill leva i.

Denna film visar hur grymhet och mänsklig girighet kan skada djur, medan vänlighet och respekt kan rädda deras liv.

Hachiko – En vän för livet

Denna rörande film är baserad på den sanna historien om en universitetsprofessor som beslutar att adoptera en övergiven hund. Det är en berättelse om ovillkorlig kärlek och trofasthet. Den lär oss att den som verkligen älskar oss alltid kommer att se till oss och vänta på oss.

Ferdinand

Ferdinand är en snäll, godmodig tjur som andra tjurar förlöjligar för att han inte är aggressiv. Efter att ha adopterats av en snäll man och hans dotter Nina är Ferdinands öde att fångas igen av sina jägare.

De försöker sedan sälja honom till en tjurfäktare. I filmen gör Ferdinand vad som helst för att kunna vara med Nina igen.

Ferdinand

© Blue Sky Studios, 20th Century Fox Animation, Davis Entertainment, Scholastic Entertainment

Denna berättelse visar oss både den vänligaste och grymmaste sidan hos människor, och lär oss att respektera livet bortom våra traditioner, i detta fall tjurfäktning i Spanien.

Andra filmer som lär oss om kärlek till djur

A Dog’s Way Home

Efter att abrupt och orättvist ha separerats från sin ägare Lucas rymmer hunden Bella och försöker hitta honom. Vägen hem är inte lätt eftersom hon måste färdas över 64 mil och övervinna otaliga hinder.

Men kärleken hon känner för Lucas ger henne styrkan att inte ge upp förrän hon hittar honom igen.

Dumbo

Både Disneys original och Tim Burtons senaste tolkning är tydliga exempel på hur cirkusar behandlar djur. Genom Dumbos lidande – efter att ha separerats från sin mamma och blivit utnyttjad för att dra in pengar – lär vi oss att ingen underhållning är acceptabel om den innebär att andra levande varelser skadas.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.