De bästa tv-serierna för barn

Med det stora utbudet av barnprogram som finns är det upp till dig att se till att dina barn tittar på bra, åldersanpassat innehåll. Det kan vara en utmaning, och därför har vi samlat ihop några av de bästa tv-serierna för barn.
De bästa tv-serierna för barn
María Alejandra Castro Arbeláez

Skriven och verifierad av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 26 juni, 2019

Oavsett om de är tecknade eller använder riktiga skådespelare är tv-serier en glädje för både stora och små.

Idag hittar vi inte bara serier på tv, utan även online. När programmet är slut är det ofta tillgängligt i flera månader till. Ibland kan barnen titta på det hur många gånger som helst.

Det finns mycket positivt med internet i fråga om barnprogram. Till exempel är utbudet av serier stort och varierande med tanke på de många kanaler och plattformar som finns. Plus att det ger möjligheten att titta på ett program just när det passar er familj.

Det finns emellertid också en negativ eller kanske mindre positiv sida. Föräldrar behöver utöva större kontroll över vad deras barn tittar på och se till att det är lämpligt för deras ålder och mognad.

Tv-serierna som barnen tittar på måste vara anpassade till deras ålder så att barnen kan förstå och bearbeta dem.

Därför vill vi ta tillfället i akt att visa dig de bästa tv-serierna för barn. Ni kan titta på dem tillsammans som familj, något som gör det till en rolig och underhållande stund för alla.

De bästa tv-serierna för barn

1. PAW Patrol

Även om det här programmet gjorde sin debut redan 2013 fortsätter den idag att vara en favorit bland många barn. Programmet handlar om en grupp förtjusande söta valpar som räddar staden Adventure Bay och hela världen när det behövs. PAW Patrols ledare är en ung pojke som heter Ryder.

Medlemmarna av PAW Patrol är Marshall, Skye, Everest, Rubble, Chase, Zuma, Rocky och Tracker. Tillsammans fångar den här uppsättningen hundar uppmärksamheten hos sina tittare och barnen verkligen älskar de olika karaktärerna. Faktum är att showen är så förtrollande att den har blivit utnämnd till det mest framgångsrika barnprogrammet just nu.

 

tv-serierna för barn: Pawpatrol
Källa: www.gamingguardian.com

Men det slutar inte där. Det finns dessutom en hel värld av PAW Patrol-leksaker och tillbehör. Figurer, gosedjur, vattenflaskor, ryggsäckar, kläder och allt annat du kan tänka dig.

PAW Patrol är också ett populärt tema på födelsedagsfester, så du hittar även muggar, servetter, tallrikar, tårtor, etc. Och alla barn kan naturligtvis temasången som spelas i början av varje avsnitt.

Vi rekommenderar tv-serien för barn i alla åldrar. Även riktigt små barn eftersom färgerna i varje avsnitt är mycket attraktiva!

2. Miraculous: Ladybug & Cat Noir på äventyr

Miraculous: Ladybug & Cat Noir på äventyr är en fransk tv-serie som tog sig till USA 2017 via Netflix. I denna digitalt animerade serie är huvudpersonerna två tonåringar – Marinette och Adrien – som blir till superhjältar.

Programmet blandar flera favoritteman bland unga tittare. Det är superhjältar, äventyr, förvandling av människor till superhjältar och superhjältar inspirerade av djur.

Miraculous: Ladybug & Cat Noir på äventyr är inne på sin tredje säsong. Förra året, år 2018, nominerades den till Teen Choice Awards i kategorin bästa animerade show. Och Miraculous: Ladybug & Cat Noir på äventyr tog hem priset.

Som sagt tidigare kan din familj se på detta program på Netflix. Dessutom finns några episoder från säsong ett och två gratis på KidsClick.com. Programmet passar bäst för barn i åldrarna 7 år och uppåt.

3. Pyjamashjältarna

Den animerade tv-serien Pyjamashjältarna är baserad på den franska bokserien Les Pajamasques, skriven av Romuald Racioppo. Huvudpersonerna är tre barn som lever sina normala liv på dagen. Men Greg, Connor och Amaya har en hemlighet.

På natten omvandlas trion till ett team med superhjältar, Pyjamashjältarna. Som Catboy, Owlette och Gekko kämpar de mot skurkarna som hotar deras stad.

Pyjamashjältarna debuterade 2015 och är för närvarande inne på sin tredje säsong på Disney Channel och Disney Junior. Även om showens karaktärer alla är 6 år gamla är serien mest populär bland barn mellan 2 och 5 år.

4. Dora Utforskaren

En annan utmärkt tv-serie för barn är Nickelodeon-programmet Dora Utforskaren som första gången sändes redan år 2000. Huvudpersonen är en intelligent 7-årig tjej med brunt hår.

Med en karta i handen är hon alltid redo för äventyr, tillsammans med sin lila ryggsäck och hennes apa och sidekick, Boots.

Detta pedagogiska, tvåspråkiga och animerade program är perfekt för barn mellan 3 och 5 år. Den har vunnit 10 priser genom åren och har fått 44 nomineringar. Din familj kan se denna långlivade serie på Nick Jr., Netflix eller Hulu.

Programmet har varit så framgångsrikt att den här sommaren kommer det en live-action-filmatisering med Dora som universitetsstudent till biografer runt om i landet.

 

tv-serierna för barn: Dora
Källa: www.tododora-blogspot.com

Fler av de bästa tv-serierna för barn

5. Greta Gris

I den här roliga och förtrollande brittiska barnserien är karaktärerna alla tecknade djur. De pratar, leker, går i skolan, åker och campar och har alla slags äventyr och olyckor. Huvudpersonerna är Greta, en framåt liten gris, och hennes familj: Pappa Gris, Mamma Gris och Gretas lillebror, Georg.

Medan serien riktar sig till barn från två till fem års ålder kommer föräldrar säkert också tycka om att titta på Gretas roliga upptåg.

6. Doktor McStuffins

Doktor McStuffins är ett sött Disney-program med en ung tjej som heter Dottie “Doktor” McStuffins. Tack vare ett magiskt stetoskop som hon fick från sin mormor kan hon kommunicera med sina leksaker.

Dessutom kan hon läka dem med hjälp av sin vän Lammi och sina användbara böcker.

Det faktum att Doktorn kan prata med sina leksaker gör serien en riktig hit bland små barn. För vilket barn har inte låtsats leka doktor med sina dockor och gosedjur? Kritiker prisar också serien för hur det tar upp frågor som mångfald, handikapp och barndomssjukdomar mm.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.