6 barnfilmer baserade på leksaker

Kan du tänka dig att skapa en film där hjältarna var dina barns favoritleksaker? Idag ska vi gå igenom några av de bästa barnfilmerna baserade på leksaker.
6 barnfilmer baserade på leksaker

Senaste uppdateringen: 27 december, 2019

Idag tittar vi på flera fantastiska barnfilmer baserade på leksaker. Leksaker och lek är en viktig del av barns liv. Att leka hjälper dem att utveckla sin fantasi, kreativitet och till och med sina egna unika personligheter.

Faktum är att leksaker är så viktiga för barn att vissa har blivit klassiker som går från en generation till nästa. Dessutom har vissa till och med kommit att inspirera filmbranschen.

Du har säkert redan kommit att tänka på några av dina egna favoritleksaker… Och än mer om dina egna barn leker med samma leksaker idag! Så fortsätt läsa för att ta reda på vilka av dessa klassiker som har tagit sig till filmduken.

Barnfilmer baserade på leksaker

1. Trolls

Dessa roliga och färgglada dockor med hår som står rakt upp var en av 1990-talets mest populära och ikoniska leksaker. Men du kanske inte vet att deras skapelse faktiskt dateras tillbaka redan till år 1959!

Och då blev de lika populära som de var på 90-talet. Men det är inte allt. Trollen tog sig till slut till filmduken 2016 i en film producerad av DreamWorks.

Den kinematografiska versionens framgång har gjort att Troll-dockor återigen blivit en favorit bland barn idag. Och naturligtvis finns det många andra saker med trolltema på marknaden, allt från skolmaterial till kläder och sovrumsdekor.

barnfilmerna baserade på leksaker: Troll
© DreamWorks Animation

Och ärligt talat, vem älskar inte dessa fantastiska små figurer? Deras favoritsätt att uttrycka sig är ju faktiskt dans, sång och kramar! Om du och dina barn är fans av dem har vi goda nyheter. Rykten säger att uppföljaren till Trolls kommer att komma ut på bio snart. Och ni kan också titta på Trolls-serien på Netflix!

2. Lego-filmen

Vi kan inte prata om klassiska, traditionella leksaker utan att nämna Lego. Oavsett hur gammal du är, oavsett om du är ett barn eller vuxen, förlorar Lego aldrig sin lockelse. Från att ha varit inte mer än små byggstenar bygger Lego idag en hel värld för barn – och vuxna – att utforska och drömma sig bort i.

Lego ger oändliga möjligheter att konstruera, fantisera och uppfinna. Från slott till skyskrapor, rymdstationer till miniatyrversioner av världens alla monument… Man kan skapa allt ens hjärta önskar.

Med tanke på Legos gigantiska framgång är det ingen överraskning att Lego-filmen från 2014 var en så stor succé. Filmen tjänade in cirka 500 miljoner dollar. Vi rekommenderar att du tittar på den här filmen och alla de färgstarka karaktärerna med hela familjen.

Lego-filmen är ett roligt äventyr med hjärta och originalitet som alla (oavsett ålder) kommer uppskatta i 3D.”

– Kofi Outlaw –

3. Playmobil: The Movie

Den tredje på vår lista över filmer baserade på leksaker är Playmobil: The Movie. Lego må vara en av de mest populära traditionella leksakerna, men Playmobil ligger inte långt efter. Med både dockor och oändliga tillbehör, som en bondgård, ett köpcentrum, ett flygplan, ett sjukhus, ett piratskepp och många fler, lockar Playmobil med en lika stor värld som Lego.

Så ännu en gång såg filmregissörer möjligheten att nå fram till dagens barn och till de som var barn i går. Animation Studios släppte filmen under 2019, med stjärnor som Daniel Radcliffe, Meghan Trainor och många fler som ger röster åt karaktärerna.

4. Bratz

Om du var ett barn eller ungdom strax efter sekelskiftet är vi säkra på att du är bekant med Bratz-dockor. Dessa dockor blev en omedelbar favorit för barn efter att de släpptes 2001. Många fascinerades av möjligheten att samla på alla dockorna, skaffa nya kläder till deras garderober och till och med köpa en cabriolet.

Bratz-dockor liknar Barbie-dockor, men är mycket mer vågade. Deras framgång ledde till att flera animerade filmer med dockorna i huvudrollen producerades. Efter de tecknade filmernas succé fortsatte man med att producera en live action-version som släpptes 2007.

barnfilmerna baserade på leksaker: Barbie
© Lions Gate Entertainment

5. Barbie

En annan klassisk leksak som generation efter generation har lekt med är Barbie. Det finns nästan 40 filmer som handlar om denna ikoniska docka. Den första Barbien i nötknäpparen debuterade 2001 tack vare Mainframe Entertainment.

Ingen av dessa filmer tog sig dock till bioduken. Istället producerades de direkt för VHS, till att börja med, och senare för DVD.

Du kanske frågar dig själv hur världens mest berömda docka aldrig har dragit in speciellt stora pengar till filmindustrin med sitt namn. Lyckligtvis är det på väg att ändras. Nästa år kommer Barbie i sin egen film med verkliga skådespelare och skådespelerskor. Och vi kan inte vänta på att se den!

6. Transformers

Dessa fantastiska robotar som på några sekunder kan förvandla sig har varit en hit bland barn sedan 1980-talet. Det var dock först 2007 som franchisen tog sina karaktärer till biograferna. Och naturligtvis mötte de en enorm framgång. Sedan dess har ytterligare fem filmer med dessa heroiska robotar tagit sig till storskärmen.

Så oavsett om dina barn är fans av dessa klassiska leksaker, eller om du bara känner dig nostalgisk, vänta inte med att börja njuta av dessa fantastiska barnfilmer baserade på leksaker.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.