5 idéer för höstpyssel med barn

Få ut det mesta av de frukter, växter och nedfallna löv som naturen ger oss med dessa 5 idéer för höstpyssel med barn.
5 idéer för höstpyssel med barn
Samanta Ruiz

Granskad och godkänd av läraren Samanta Ruiz.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Här följer några idéer på höstpyssel för barn som du inte får missa. Det finns ingen bättre tidpunkt på året för att stanna hemma och njuta av hantverk med dina nära och kära.

Dra nytta av gåvorna som naturen ger oss under denna underbara säsong och uppmuntra dina barn att komma i kontakt med dem.

Höstpyssel för att ta vara på stormiga kvällar med barnen

Naturen är vår trogna allierade för att skapa dessa unika hantverk. För att kunna börja behöver du få tag på kastanjer, löv, kottar, ekollon och andra frukter och växter som är typiska för denna vackra årstid. Uppmuntra dina små att ta med en tygpåse för att börja med insamlingen.

Enligt experter på området är det bäst att dra fördel av färger som gult, rött, orange och brunt som en palett av inspirerande nyanser för säsongen. På så sätt kommer dina inredningsprojekt att befinna sig i harmoni med höstvädret.

1. Kastanjedockor

Kastanjer är en av de typiska höstfrukterna, så samla några och ta med dem hem för att låta dina barns fantasi få flöda.

Gör så här för att få liv i dessa små vänner:

 • Designa en tusenfoting med några enkla hål i kastanjerna och lägg till trä tunn tråd i mitten.
 • Gör en spindel (perfekt även för att dekorera på halloween) med piprensare som ben.
 • Skapa en igelkott med tandpetare som taggar.
Kotteugglor.
Kottar är mångsidiga föremål, du kan använda dem på vilket sätt du vill för att dekorera. Vad sägs om att väcka några vackra ugglor till liv?

2. Djur med torkade kottar

I likhet med den tidigare idén uppmuntrar vi dig nu att ge liv åt de mest annorlunda djuren med hjälp av tallkottar som fallit från trädet. Ugglor, kycklingar, spindlar eller igelkottar är perfekta för detta ändamål.

Eftersom papper inte fäster bra vid tallkottarna rekommenderar vi att du använder piprensare, plastögon och filt för designen. Om du vill att resultatet ska bli ännu mer original kan du dessutom måla kotten i valfri färg.

3. Höstmobil, en av de vackraste idéerna för höstpyssel

Om du väntar barn vid den här tiden och vill göra inredningen av ditt barns rum eller ditt hem speciell, eller bara vill skapa en mycket originell present, då är detta hantverk rätt för dig. Vi lär dig hur man gör en höstmobil som hypnotiserar dina barn med dess rörelser.

Material

 • Knappnålar i olika storlekar
 • Kottar
 • Ekollonshattar
 • Bjällror
 • Rustikt garn
 • Borr (endast vuxna)

Instruktioner

 1. Placera en stor gren horisontellt på ett plant bord (detta kommer att vara basen för att hålla mobilen).
 2. Placera sedan två mindre grenar för att säkra dess fäste.
 3. För att förbereda föremålen: Gör ett hål med borren i varje kastanj och i varje kotte och lägg till fler pinnar så att varje tråd är i balans med de andra materialen.
 4. Bind slutligen ihop alla föremål med rustikt garn och avsluta varje tråd med en liten bjällra.

4. Ekollonhängen

Du kommer att älska dessa originella hängen för att fira att hösten är här. För att göra dem behöver du bara temperafärger, silikon och ett snöre för att knyta ekollonen så att de inte faller av.

 1. Dekorera först kroppen på ekollonen med temperafärger i de färger du gillar mest.
 2. Vi rekommenderar att du använder höstpaletten: Rött, orange, gult, brunt och ockra.
 3. Om du föredrar kan du också måla dit ansikten för att göra dem mer vänliga.
 4. Fäst sedan ett snöre med lite silikon för att hänga det runt halsen.

5. Fotoramar med grenar

Dra fördel av de torra grenarna som faller till marken för att skapa fotoramar dekorerade med dem. Ett perfekt hantverk att skapa med dina barn och fånga alla vackra minnen från semester, viktiga ögonblick eller oförglömliga födelsedagar runt huset.

Låt dina barn dekorera fotoramen med pinnar och lim och placera sedan deras egna teckningar i den. De kommer att älska det!

Ett barn som ordnar torra löv på papper.
Uppmuntra dina barn att gå ut i kylan och samla allt material för en eftermiddag av konst och rent nöje!

Ta skydd från vädret med dessa idéer för att skapa höstpyssel med din familj

Som bekräftats av forskning som genomfördes 2016 vid University of Jaén, är det viktigt att dra nytta av varje årstid för barn att lära sig om sin miljö och ge svar på olika frågor.

Med denna utgångspunkt i åtanke hoppas vi att du gillade vårt höstpyssel och att du praktiserar dem tillsammans med dina barn redan idag.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.