Pyssel för barn i åldern 5 till 7 år

Pyssel och hantverk är ett utmärkt sätt att utveckla barns nyfikenhet och kreativitet. Har du provat alla idéer på listan?
Pyssel för barn i åldern 5 till 7 år
María Alejandra Castro Arbeláez

Skriven och verifierad av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 21 maj, 2020

I dagens artikel har vi samlat ihop några idéer på pyssel för barn mellan 5 och 7 år.

I den här åldern går barn i förskolan eller grundskolan. Deras motoriska färdigheter är långt komna och de kan använda och utveckla sin koordination, smidighet, koncentration och uppmärksamhet när de håller på med olika pyssel.

Så du bör föreslå aktiviteter de tycker om och som också är användbara för dem för att fortsätta lära sig. Ett alternativ är konstnärliga aktiviteter och pyssel.

Följande pyssel för barn mellan 5 och 7 år är avsedda att hjälpa dem att utveckla sin fingerfärdighet och förbättra andra färdigheter medan de har kul.

Allteftersom dina barn lär sig att utveckla nya färdigheter kommer dessa pysselaktiviteter också att bidra till att stärka deras självkänsla och förbättra deras lärande.

3 pyssel för barn i 5-årsåldern

Du kan göra olika aktiviteter med hjälp av enkla och färgglada föremål, till exempel ballonger, filt eller kartong. Här är några av dem:

Pappdjur

Den här aktiviteten hjälper dem att utveckla sin koordinationsförmåga, lär dem att vara tålmodiga och lär dem samtidigt om olika djur. De behöver sax, lim, kartong i olika färger och en svart märkpenna.

Metod: Rita varje djurform två gånger och klipp ut dem. Rita sedan kroppens olika delar, såsom tassar, ögon och andra dekorationer med andra färger och fortsätt att klippa. Därefter klistrar du de utklippta föremålen på djuret och sedan är det klart!

mamma och barn gör Pyssel

Ditt släktträd

Det här är en bra ålder att lära dina barn att skapa ett släktträd. Det hjälper dem att förstå förhållandet mellan olika familjemedlemmar. De behöver färgat, styvt papper och bilder på familjen.

Metod: Rita trädet, dess stam och grenar på brunt papper. Sedan gör du former för bladen av grönt papper. De kan även ha formen av moln. Gör tillräckligt många för alla familjemedlemmar du vill ha med på ditt träd och klistra sedan ihop det.

Flygplan med pappersrullar

Man kan använda pappersrullar för att göra mycket originella flygplan. Allt man behöver är bara lite tid och kreativitet. Dina barn behöver sax, lim, penna, märkpenna, penslar, färg och 2 pappersrullar.

Metod: Skär upp en av rullarna på längden och sedan i hälften så att du får 2 bitar. Rita sedan två delar med rundade spetsar, en av dem i rullens storlek och den andra hälften så stor och måla rullen.

Därefter gör du två skåror på sidorna av den hela rullen, en upp och en ned, och fäster de klippta bitarna med lim. Dekorera sedan planet med klistermärken och målarfärg.

2 roliga pyssel för 6-åringar

I det här stadiet av utvecklingen kommer dina barn redan hålla på att lära sig att läsa och skriva, så du kan utmana dessa nya färdigheter med pyssel som är praktiska, uppmuntrar dem att gå vidare i sin utveckling och fokuserar deras uppmärksamhet.

Återvunnen ram

Dina barn behöver papper, knappar, sax, en gammal handduk eller annan trasa, en mixer, lim, penna, dubbelsidig tejp, mattskärare eller kniv och en bit styv kartong.

Metod: Skär papperet i små bitar och lägg det i en mixer, tillsätt vatten och vitt lim och mixa tills du får en smet.

Därefter sprider du ut smeten på handduken för att få ut överskottet av vatten. Låt det ligga i några dagar tills det blir helt torrt.

Sätt sedan fast det på en kartong med det vita limmet och klipp ut insidan av locket med mattskäraren i den storlek du vill ha för ditt foto. Sätt på den dubbelsidiga tejpen och fäst ditt foto.

Du kan dekorera ramen med knappar eller tygstycken.

Memoryspel

Det här roliga spelet hjälper dina barn att skärpa sin fokus och koncentration och utveckla sitt minne. Det är också något roligt att spela tillsammans.

För att göra spelet, leta fram 16 lock eller skruvkorkar med samma storlek och form, en markör, sax, vitt lim, kartong och färg.

Metod: Måla locken i önskad färg. Rita sedan cirklar på dem genom att rita runt ett runt föremål och rita teckningar i par. Sätt sedan fast dem på insidan av locken. Det är allt ni behöver göra – ni är nu redo att spela memory!

flicka gör Pyssel

Pyssel för barn i 7-årsåldern

Det här pysslet är lite mer utmanande, eftersom det här är en ålder då dina barn vill uppleva nya saker och aktiviteter. Du måste anpassa aktiviteterna till deras mognad och utveckling.

Pennfodral

Ni kan designa ett pennfodral tillsammans för att ta med pennor och kritor till skolan. För att göra det behöver ni en bit filt, en knapp, band eller garn, linjal, penna, färgade märkpennor, sax och en mattskärare.

Metod: Skär ut en filtbit som är 30 × 20 cm och markera små 1,5 cm långa streck med hjälp av en linjal, lämna ett mellanrum på 0,5 cm mellan varje streck. Skär sedan längs dina streck med mattskäraren. Gör fyra rader till med skåror under varandra på ditt tygstycke.

Sätt sedan in garnet eller bandet i knappen, knyt en knut och gör ett litet hål i tygkanten för att sätta fast bandet. Stoppa sedan in pennor i dina skåror, rulla ihop ditt fodral och bind samman det med garnet.

Hantverk för barn i åldern 5 till 7 år, mycket mer än bara ett roligt tidsfördriv

Alla barn har en naturlig kreativ förmåga. Syftet med konstnärliga aktiviteter och pyssel bör vara att låta barn utforska sin kreativitet och utveckla sina färdigheter på samma gång.

De kommer dessutom att hålla dina barn sysselsatta med att skapa former och föremål som bidrar till deras allmänna utveckling.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.