5 filmer som dina barn borde se om syskon

Om du vill att de ska börja bygga en nära och livslång relation, missa då inte dessa filmer om syskon som dina barn borde se.
5 filmer som dina barn borde se om syskon
Marcela Alejandra Caffulli

Granskad och godkänd av barnläkaren Marcela Alejandra Caffulli.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Syskonkärlek är något som med fördel börjas odlas från den tidiga barndomen. Och av den anledningen föreslår vi att du visar dina barn några filmer om syskon som återspeglar det förunderliga med att ha denna blodsförvant genom livet.

Utan tvekan är syskonskap ett starkt och evigt band; ditt syskon är den person som följer dig, älskar dig, försvarar dig och stöder dig villkorslöst. Därför inbjuder vi dig att upptäcka följande karaktärer och deras fantastiska äventyr, så att ni kan tillbringa kvalitetstid tillsammans.

“Odla försiktigt firandet av högtider och traditioner, familjemåltider, läggdagsritualer, favoritrecept, favoritböcker, sånger och spel, att besöka favoritplatser…

Det vi gör tillsammans som familj bidrar till att varje barn känner sig inkluderat i familjeenheten.”

– Patrician Irwin Johnston

Filmer om syskon som hjälper dem att förstå och uppskatta varandra

Utan tvekan är att främja en god syskonrelation ett grundläggande steg så att de i framtiden kan behålla det speciella bandet som förenar dem. Vi rekommenderar att du tar notis om följande filmer som kan hjälpa dem att uppnå detta.

1. Föräldrafällan

Detta är en nyinspelning av den klassiska filmen från 1961 med samma namn. Den nyare versionen innehåller Lindsay Lohan, som spelar bägge av två tvillingar som inte känner varandra efter att ha blivit separerade i mycket ung ålder. Var och en av dem bodde hos en av sina föräldrar och flyttade till en annan plats.

När de träffas igen på ett läger sätter tvillingarna igång en plan för att återförena sina föräldrar. Ett roligt äventyr som kommer att fascinera barnen därhemma.

2. Sound of Music

Den här filmen är en musikal baserad på en Broadway-musikal med samma namn, med låtar skrivna av Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II, och ett manus av Ernest Lehman.

Filmen är också en bearbetning av romanen The Story of the Trapp Family Singers   (1949) av Maria von Trapp. Denna familj består av sju bröder och systrar, barn till en sträng änka som älskar dem, men som inte vet hur hon kan visa det.

Tack vare nunnan Marias hjälp kommer de att upptäcka hur det känns att vara en enad familj, och lära sig att njuta av musik tillsammans.

3. The Goonies – dödskallegänget; bröder på skattjakt

Den här filmen är en klassiker inom äventyrsgenren. Den berättar historien om Mikey och Brad Walsh, två bröder som utgör del av en grupp vänner som kallas The Goonies.

En dag upptäcker ungdomarna en skattkarta som kan hjälpa deras pappa ekonomiskt. Så de ger sig ut på ett roligt och fascinerande äventyr med pirater och gangstrar, och som kommer att testa deras vänskap och förtroende.

4. Fullt hus

Tom och Kate Baker är föräldrar till … ett dussin barn! När pappan får ett jobberbjudande måste de alla flytta till ett nytt hem och lära sig att bo tillsammans i en främmande stad.

Med tolv barn hemma förökar sig ofoget, skratten, skämten och äventyren. Men med dem växer också solidariteten och villkorslös kärlek bland syskonen.

Utan tvekan en oumbärlig film för att lära sig att uppskatta den enorma lyckan som finns i att ha en enad familj.

5. Björnbröder, en av filmerna om syskon som dina barn inte får missa

Disneyfilmen Björnbröder är perfekt för familjevisning och passar all publik.

Den berättar historien om tre bröder som är jägare. Den yngste, Kenai, hatar björnar, men hans totem är just det djuret. Det är därför han, för att hitta sig själv, blir förvandlad till en björn. Detta är då vi börjar en resa med björnungen Koda och lära oss vad det innebär att älska en bror på riktigt.

Tillbringa kvalitetstid tillsammans med dessa filmer om syskon

Om du utbildar dina barn att lära sig värdet av att leva tillsammans i harmoni och bekänna kärlek till sina syskon från en tidig ålder, då kommer du att så på god mark som de kommer att få skörda när de som bäst behöver det.

Att ha ett syskon är därför att ha en vän för alltid, en följeslagare på äventyr och en person som du kan anförtro alla dina hemligheter till. Utan tvekan är det en livslång gåva som bör vårdas varje dag.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.