Jag kan inte sluta drömma om hur du kommer att vara

Jag kan inte sluta drömma om hur du kommer att vara
Elena Sanz Martín

Granskad och godkänd av psykologen Elena Sanz Martín.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Den efterlängtade och eftertraktade dagen är kommen: testet är positivt! Det är en dröm som går i uppfyllelse och markerar starten på en fantastisk och spännande tio-månaders resa under vilken jag inte kommer att tröttna. Från det ögonblicket kommer jag inte att kunna sluta drömma om dig och föreställa mig hur du kommer att vara.

Det första samrådet med mödravården anländer. Jag lovar att lyda alla råden och föreskrifterna. Jag lovar att skydda denna oslipade diamant och slipa den med min djupaste kärlek. Kärlek som kommer från mitt hjärta som nu håller på att explodera av glädje.

Min lilla bebis, jag kan inte sluta titta på min mage, drömma att jag snart kommer jag att börja se dig växa i världen. Min kropp blir din vagga fram tills dess. Jag ska vagga dig dag och natt och sjunga de sötaste vaggvisorna. Jag kommer att tala med dig i det oändliga, min bästa vän och min mest trofasta och lojala följeslagare.

Jag ser intensivt fram emot att uppleva min graviditet. Jag kommer att njuta av varje sekund av den underbara processen. Jag hoppas med hela mitt hjärta att jag ska börja känna dig inuti mig. Uppleva livet inom mig, veta att din lilla kropp utvecklas och växer inuti mig.

Tänk på mig som ditt skydd, ditt försvar och din naturliga näring – allt perfekt utformat av naturen bara för dig, den viktigaste personen i mitt liv. Dröm och föreställ dig hur dina dagar och nätter blir. Föreställ dig mig, din mamma, och var trygg i förvissningen om att du kommer vara lycklig och komplett vid min sida.

Jag är så nyfiken på hur du kommer att vara

Jag kan inte sluta drömma om hur du kommer att vara

Jag delar samma åsikt som alla mina närmaste att det viktigaste just nu är din hälsa och ditt välbefinnande. Därför blir ditt kön och hur ditt ansikte kommer att se ut sekundära intressen. Jag garanterar dig evig kärlek, det spelar ingen roll hur du kommer till världen. Pojke eller flicka, brunt hår, blont, det spelar ingen roll.

Men jag kan fortfarande inte sluta tänka på dig. Jag tänker på din födelse, vårt första möte. Jag tänker på din doft, ditt ansikte och din huds mjukhet. Jag försöker se dig och lära känna dig innan du anländer för att tillfredsställa min nyfikenhet.

Jag kan redan föreställa mig dina små fingrar, din runda mage och ditt lilla, tandlösa leende. Jag blir överväldigad av känslor bara genom att föreställa mig dig och njuter av tanken på att ha dig i mina armar. Det är sant att jag vid några tillfällen inte kan sluta smeka min mage medan jag tänker på dig.

Tanken på att du sover vid mitt bröst och när jag föreställer mig ditt första leende smälter mitt hjärta. Jag föreställer mig att jag överöser dina små fötter med kyssar. Fötter som snart kommer att ta dig med på dina första steg.

Jag kan bara drömma om dig, min mest perfekta dröm

Sedan dagen jag fick reda på att du skulle komma in i mitt liv visste jag att många saker snart skulle förändras. Ingenting gör mig lyckligare än att tänka på dessa förändringar.

Jag kommer att ta mig an den här uppgiften som kommer att forma mig som person med kärlek och respekt. En kvinna föryngras när hon låter sitt hjärta lämna hennes kropp, då hon blir en mamma.

Jag kan inte sluta drömma om hur du kommer att vara.

Idag har du blivit min mest perfekta dröm. En dröm som väcker otänkbara och tidigare outvecklade känslor och tankar.

Du håller allt mitt hopp och är perfekt utformad för att förverkliga alla mina drömmar.

Du är en lärare som Gud gav mig för att visa mig hur man känner och är i den mest enorma lyckan. Trots all rädsla och alla tvivel vet jag att du kommer att inge mig makt och mod. Du kommer att ge mig styrka att övervinna alla hinder som kan uppstå under mitt moderskap.

Jag vill se ditt leende möta mitt. Jag vill vara din medbrottsling och din förtrogna. Livets mirakel är verkligen fantastiskt. Jag vill ge dig allt du behöver för att göra dig till det lyckligaste barnet i världen.

Mitt barn, idag är du den mest intensiva drömmen som ligger i mitt väsen. Min anledning att leva, den motor som driver mig att fortsätta. Du är den effektivaste och starkaste drivkraften. Jag kan inte sluta drömma om dig.

Tack för det fantastiska jag som du gör mig till från första stund. Ta tid på dig, jag kommer att vänta på dig hur lång tid det än tar, för jag vet att du kommer att vara värd varje minut.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.