Du kommer alltid vara min bebis

Du kommer alltid vara min bebis
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Tiden går fort och omständigheterna i livet förändras dramatiskt. Det mesta förändras, men vissa saker förändras aldrig. Det spelar till exempel ingen roll hur mycket du växer, för du kommer alltid vara min bebis.

Det lilla, runda änglalika ansiktet förändrades gradvis till ett barns ansikte. Mitt småbarn började växa i sin lilla kropp. De små fingrarna började utveckla och förfina förmågor.

Helt plötsligt började en mängd förvärvade färdigheter visa sig, och till slut bytte du ut dina tårar och leenden med en förmåga att uttrycka dig själv med dina första ord.

Det lilla barnet som igår var nyfött har gradvis bytt från den renaste och mest naturliga matkällan, och i gengäld erbjöd jag naturlig mat tillagad med all min kärlek för att ge dig hälsa och evigt välmående.

Även om du gått genom så många förändringar och växt så mycket har några saker förblivit desamma. Det spelar ingen roll hur mycket du växt i vikt och höjd, och det spelar inte heller någon roll att du börjar bli självständig. Du kommer alltid vara min bebis. Det kommer aldrig att ändras.

Du kommer alltid vara min bebis; jag kommer alltid älska dig

Tiden som går kommer inte att ändra min åsikt eller sättet jag ser på dig. Jag bryr mig verkligen inte om vad andra säger, jag bad aldrig om deras åsikt. För mig kommer du alltid vara min bebis, min enda stora kärlek. Den mest äkta, djupa, villkorslösa och eviga kärleken.

Hur mycket dagarna, månaderna och åren än går, hur ditt fysiska utseende och dina förmågor än förändras, kommer jag alltid se dig som en hjälplös och oskyldig varelse. Det är därför jag lovar att inte bara lära dig livets språk, utan även skydda dig, från dina tår till toppen av ditt huvud, från alla risker och faror.

Sättet jag visar min kärlek kan ändra sig, men det som spelar roll är att det alltid kommer vara kärlek. Min kärlek kommer aldrig att ändras eller minska. Tvärtom kommer vårt band stärkas dag för dag. Bandet mellan våra själar kommer aldrig att försvagas, för det är byggt på en stadig grund.

Det är dags för världen att förstå. Mitt barn kommer fortsätta vara mitt barn tills mina sista dagar i livet. Den underbara varelsen som visste exakt hur den skulle vinna mitt hjärta från dagen den kom.

Du är motorn som gör att mina fötter fortsätter, kabeln som håller mig på jorden och skatten som fyller min själ med stolthet.

Det lilla barnet lyckas slå ett slag i min själ och stal från min samling av innerliga leenden. Mitt barn lärde mig mysteriet kring glädje och hemligheter gömda bakom en blick. Mitt barn har också grävt upp styrka och mod som jag aldrig visste att jag hade.

Det spelar ingen roll hur mycket du växer

Min hjärta förstår inte tidens gång eller ålder. Därför spelar det ingen roll för min själ hur stor du blir. Alla dessa vackra känslor jag känt sedan dagen du kom går bortom reson. Jag känner fortfarande likadant som den underbara dagen jag såg dig för första gången.

Åren kommer att gå och komplexiteten kring ditt jobb och dina fritidsaktiviteter kommer att öka. Friheten jag gav dig kommer plötsligt börja användas mot mig. Din självständighet kommer ge dig vingar att flyga med förr eller senare.

Det spelar ingen roll om vi pratar om universitetet eller ditt första jobb. Det spelar inte heller någon roll om jag hör ett rykte om din första äkta kärlek. Inte ens ett tomt hus kommer kunna påverka mig. Jag kommer aldrig riktigt tro på att tidens gång har förvandlat min nyfödda bebis till en fullt utvecklad och välformad person.

Du kommer alltid vara min bebis, min eviga bebis. En varelse jag känt i min livmoder från dag ett. Du var ett litet kärl fyllt med drömmar som dag för dag formades till perfektion rakt framför mig. Idag ser jag ett stort kärl framför mig, men jag ser även det lilla som fanns vid födseln.

För min kärlek till dig har inget att göra med ålder.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.