22 vackra franska flicknamn och deras betydelser

22 vackra franska flicknamn och deras betydelser
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 09 november, 2022

Om du inte har bestämt namnet på din framtida dotter än rekommenderar vi att du tar en titt på det här urvalet av 22 vackra franska flicknamn.

Franska är ett vackert och romantiskt språk fullt av underbara namn.

Som du kanske märkt är uppgiften att välja namn på ditt barn inte det lättaste. Säkerligen har du övervägt flera förslag, från de mer klassiska till de mest ovanliga.

Om du letar efter ett ovanligt namn kan de franska flicknamn som listas nedan vara till hjälp när du ska göra ditt val.

22 vackra franska flicknamn och deras betydelser

1. Adeline

Vårt första namn på listan av vackra franska flicknamn betyder “ädel”. Adeline är vanligtvis en väldigt känslig, emotionell flicka som är full av överraskningar.

2. Alizee

Betydelsen av det här vackra namnet är “konstant vild”. Alizee är extrovert, äventyrlig och väldigt självsäker.

3. Brigitte

Brigitte betyder “styrka”. Hon är en diskret, drömmande person som älskar kontakt med andra människor.

4. Charlotte

Dess betydelse i det franska språket är “viril”. Vanligtvis en känslig och ansvarsfull personCharlotte vet även hur hon behåller fattningen.

5. Desirée

Desirée betyder “begär”. Sentimental och diskret förstår hon snabbt vilken strategi hon bör anta.

6. Edith

Detta namn betyder “överflöd”. Edith är en ödmjuk person som saknar självförtroende men som uppmuntras av sin framgång.

Flicka med lockigt hår

7. Giselle

Giselle betyder “löfte”. Det är vanligtvis en person som behöver känna sig säker för att frodas och som alltid är framgångsrik tack vare hennes tålamod och ihärdighet.

8. Ivette

Detta fina namn betyder “bågskytten”. Emotionell och känslig är Ivette alltid i rörelse.

9. Juliette

Det betyder “den som är stark i grunden”. Juliette får aldrig panik utan agerar seriöst och med lugn. Hon står stadigt på jorden. Hon är introvert och ger inte upp lätt.

10. Léonore

Det här namnet betyder “medkänsla”. Léonore kan vid första anblicken verka pretentiös och kall, men detta är mer hennes försvarsmekanism än ett verkligt drag.

11. Lissette

Lissette betyder “Gud är riklig”. Hon är inte lätt att influera och dominant och objektiv med en god portion självkänsla.

“Den enda rikedomen i världen är barn, mer än alla pengar och all makt.”

-Mario Puzo-

12. Lorraine

Meningen med det här söta namnet är “lagerkrans”. Vad det gäller hennes kvaliteter så föredrar Lorraine att resonera logiskt istället för att förlita sig på intuitionen. 

13. Melanie

Det har vackra namnet betyder “mörk”. Melanie är en ivrig, extrovert person som behöver uppmärksamhet. I sin tur är hon behaglig, livlig, nyfiken och svår att influera.

14. Nancy

Nancy betyder “elegans”. Hon är en introvert person som behöver känna sig säker för att blomstra och lyckas genom hennes tålamod och ihärdighet.

15. Noelle

Meningen med Noelle är “födelsedag (Guds)”. Hon är en intelligent person, väldigt emotionell, behaglig och aktiv men väldigt komplex. 

16. Ornella

Ornella betyder “guld”. Diskret och effektiv har Ornella en stabil personlighet. Detta tillåter henne att leva sitt liv med gott omdöme.

17. Roxanne

Detta söta namn betyder “höghet”. Roxanne är en genialisk person som inför en betydande livsrytm i sin omgivning. Hon har förmågan att hålla huvudet kallt och verkliga problemlösande förmågor.

18. Sophie

Sophie är ett vackert namn som syftar på “visdom”. Hon är dock normalt en reserverad person som har svårigheter att öppna upp för resten av världen.

19. Violette

Betydelsen av Violette är “violett”. Normalt sett är hon opportunistisk, vilket innebär att hon kan åsidosätta sina värderingar och moral om de inte överensstämmer med hennes handlingar.

20. Viviane

Det här namnet betyder “full av liv”. Viviane har stor självkontroll. Därför är hon kapabel att hantera delikata situationer.

Flicka som tittar upp

21. Yvonne

Yvonne betyder “idegran”. Hon är hyser hängivenhet för saker hon tror på och utför alltid sina projekt med diskretion. 

22. Zoe

Meningen med vårt sista förslag är “liv”. Zoe är utåtriktad och gillar att vara omringad av folk och vännerHon har också riktiga värderingar och livsprinciper som hon inte ger upp.

Vi hoppas att den här listan av vackra franska flicknamn har hjälpt dig. Nästa steg du måste ta är inget annat än det slutgiltiga beslutet.

Vi är säkra på att du kommer att fatta det rätta!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Auroux S. (2016) Instrumentos lingüísticos y políticas lingüísticas: la construcción del francés. Revista argentina de historiografía lingüística [Internet]. [citado 23 de febrero de 2022];1(2):137-49. Disponible en: https://rahl.ar/index.php/rahl/article/view/13
  • Mario Puzo: La única riqueza en este mund. (n.d.). Literato. Retrieved November 9, 2022, from https://www.literato.es/p/NjQ1MDA/

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.