8 riktigt bra språkappar för barn
Är du på jakt efter språkappar för barn? De är fantastiska verktyg för att göra lärandeprocessen mer interaktiv. Teknologi bidrar till att motivera barn att skaffa sig nya färdigheter på ett erfarenhetsbaserat sätt. Att använda de här apparna kan därför hjälpa dina barn att se lärandet som någonting roligt.
“Efter att skolan är slut måste det fortsatta lärandet ske på egen hand. Självständigt lärande kan uppnås genom att man försöker “lära sig att lära sig”. Målet är att göra eleverna mer medvetna om hur de lär sig, om möjligheterna de har och vad som fungerar bäst för dem.” – Europarådet –
Språkapparna som presenteras i den här artikeln är användbara för barn från en tidig ålder, och fungerar på olika sätt. Kom ihåg att ju tidigare du motiverar ditt barn att lära sig ett andra språk, desto lättare blir det för dem. Genom att använda de här apparna kan du stimulera din lillas kommunikationsförmågor.
Språkappar för barn
1. Duolingo
En av de mest populära apparna, tack vare att den är så effektiv och praktisk, är Duolingo. Appen ger barnet möjlighet att lära sig till exempel spanska, franska, tyska eller ryska genom några väldigt enkla funktioner.
Den här appen är bäst att använda när barnet redan kan läsa och skriva.
2. Fun English
Det här programmet är designat för barn mellan tre och 10 år. Appen fokuserar på att lära sig och skaffa ordförråd och korta fraser på engelska. Du kan också välja svårighetsnivå och dialekt.
3. Learn English Kids
En av de mest populära språkapparna för att lära sig engelska är Learn English Kids, som är designad av den brittiska kulturorganisationen British Council. På den här plattformen kan barnet se filmer, svara på frågor, öva på sitt ordförråd, uttal och hörförståelse.
4. Rosetta Stone Kids
Rosetta Stone-appen fokuserar på förståelsen av enkla texter på spanska och andra språk. Den ger också möjlighet att känna igen bokstavsljud och vardagliga ord, och förbättra sitt uttal. Den rekommenderas för barn i förskolan och grundskolan. Den finns att ladda ner för både Apple och Android.
5. Gus on the Go
Med den här appen kan ditt barn lära sig ryska, italienska, mandarin, franska, hebreiska, portugisiska, tyska och arabiska. Den erbjuder många olika aktiviteter där barnet till exempel får lära sig siffror, färger, maträtter och många andra nya ord.
I den här appen finns också multimediaresurser som underlättar inlärningen. Den här appen betalar man för, och den finns för Android- och iOS-enheter.
Andra språkappar för barn
6. Mindsnacks
Med det här programmet kan ditt barn lära sig olika språk, till exempel franska, japanska, och portugisiska, genom spel och meningsövningar. Man har också tillgång till ljudinspelningar gjorda av personer som har språket som modersmål.
Den här appen är dock endast tillgänglig för iOS-telefoner och surfplattor.
7. Lingokids
Det här är ett verktyg där barn kan öva på vad de lärt sig under språklektionerna i skolan. På så vis blir det lättare för dem att lära sig på egen hand. Här finns lekar, sånger och många interaktiva aktiviteter. Det här gör att de håller sig motiverade. Då blir det både enkelt och kul att ägna några minuter varje dag åt språkinlärningen.
8. Chinese Skill
Om du vill motivera ditt barn att lära sig mandarin är den här appen ett utmärkt alternativ. Den är en interaktiv kurs som bygger på spel, och är uppdelad i olika nivåer. Det bästa med den här är att den är designad för att motsvara godkända standarder för att behärska språket. Du kan ladda ner den till både Android och Apple.
Utöver de här språkapparna finns det även andra effektiva sätt att använda sin mobila enhet för att lära sig teckenspråk och blindskrift. Även om de inte är lika vanliga är de en viktig del i att kunna kommunicera universellt.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Castro Allauca, D. K. (2022). BUSUU en el fortalecimiento de la enseñanza del Inglés en la Educación Básica (Master’s thesis, Ambato: Universidad Tecnológica Indoamérica). http://repositorio.uti.edu.ec/handle/123456789/2943
- Mendes de Oliveira, M., Sporn, Z., Kliemann, L., Borschke, A. y Meyering, M. (2021). Aprendizaje de idiomas en línea y comunicación en el lugar de trabajo: un estudio sobre la solución de aula virtual de Babbel. Aprendizaje de idiomas asistido por computadora , 1-26. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09588221.2021.2002364
- Rodríguez, S. B., & Valencia, A. R. (2020). Optimización del aprendizaje del inglés en niños de primaria con el uso de Duolingo. Boletín Redipe, 9(4), 232-249. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7528419