Min morfar skapade magiska minnen i mitt liv

Min morfar var inget mindre än en trollkarl. Hans makt var enorm och oändlig.
Min morfar skapade magiska minnen i mitt liv
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Min hela värld sken när min morfar skämde bort mig och fick mig att känna mig unik och speciell. Och han lyckades skapa en oändlig serie av magiska och hisnande minnen i mitt liv.

Min barndoms superhjälte, hans silverhår glittrande i vinden, ett hjärta av guld. Han är författare till några av de bästa ögonblicken i mitt liv.

Hans skäggstubb känns inte längre mot mina kinder när han tröstar mig med en öm kyss. Men mina flyktiga tårar gör detsamma när jag minns dessa fina minnen.

Under dessa ögonblick är min enda önskan att min underbara morfar flyr ner från himlen bara en liten stund. Allt jag vill är att känna hans skyddande armar omfamna mig igen.

Jag skulle ge allt för att kunna känna hans rynkiga händer mot mina kinder. Hans kyssar och hans kärleksfulla ögon som talar om omisskännlig kärlek, och även stolthet och hängivenhet.

Min morfar tog hand om mig, lärde mig saker och höll mig sällskap. Han underhöll mig med sagor, sånger och de rika erfarenheterna från hans eget liv.

Han vävde visdom, mod och intelligens i varje anekdot som han delade med sig av. Hans erfarenheter är en sann skatt – det största arvet han kunde ha lämnat mig.

Matar duvor

Perfekt kärlek kommer ibland inte förrän det första barnbarnet.

-Walesiskt ordspråk

De magiska minnen han gav mig

Min morfar, en magisk skapare av levande minnen, är en av de klarast lysande stjärnorna på himlen. Från ovan fortsätter hans minnen att vägleda mig och visa mig vägen.

Aldrig kommer jag att glömma hans väsen och hans uppriktighet. Hans djupa medkänsla och det allvar som han skyddar mina hemligheter med kommer för alltid att vara kvar i mitt sinne.

Jag upplevde stunder med min morfar som inte går att upprepa. Mina favoritmåltider var vid hans bord, där vi också åt de sötaste efterrätterna.

Jag kunde begrava mig själv i hans bröst bara för att känna doften av hans cologne. Vi tillbringade hela dagarna hand i hand på jakt efter äventyr.

Morgnar då vi sådde frön och planterade träd i hans trädgård, långa eftermiddagar i parken, doften av söta bakverk. Gåvor, godis, kramar och tusen raspiga kyssar, bara för mig.

Han fick mig att känna mig trygg och omhändertagen. Han var alltid uppmärksam på alla mina infall.

Att ha min morfar vid min sida var som att få en bit av himlen. Hopkrupna på soffan för att titta på teckningar, prata om min dag, komma ihåg händelser från hans förflutna.

Min morfar var den första som introducerade mig till tidningar, magasin och hans gamla radio.

Från färskpressad juice till milkshakes… Från skogspromenader till piratskattjakter… Vår tid tillsammans ledde alltid till de bästa samtalen och hemliga bekännelser.

Otaliga överraskningar presenterades dag efter dag tillsammans med en av de viktigaste och mest grundläggande karaktärerna i mitt liv.

Min morfar, givaren av evig kärlek

Min morfar och jag

Min morfars magi är fortfarande mycket levande. Med varje minne minns jag den vackraste och mest förtrollande barndomen. Jag har honom att tacka för så många läxor, så mycket kunskap, så mycket visdom.

Han är en integrerad del av mitt självförtroende, mitt mod, min beslutsamhet och min känsla av rätt och fel.

Den vise gamle mannen älskade mig på ett speciellt sätt, till och med unikt jämfört med mina föräldrars ovillkorliga kärlek.

Han gav mig allt han kunde, han höll ingenting tillbaka och bad aldrig om någonting i gengäld, precis som min mamma och pappa.

Min morfar behövde aldrig tänka efter för att komma ihåg min födelsedag eller något annat viktigt datum. Hans kärlek till mig var en påminnelse nog.

Och när åldern tog ut sin rätt på hans minne och hans kropp, gjorde jag det till mitt jobb att se till att hans dagar var fortsatt speciella. För det är det han alltid har gjort för mig.

Hans oändliga kärlek och engagemang gjorde mig till den person jag är idag, och hans minne lever i allt jag gör.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.