Jag kommer att älska dig tills min tid är ute

Jag kommer att älska dig tills min tid är ute
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Det finns rädslor inom dig som jag inte kan förhindra. Det finns löften jag aldrig kan ge. Men älskling, jag vill ge dig all den säkerhet du behöver för att känna dig trygg och säker. Sanningen är att jag inte kan älska dig för resten av ditt liv. Men jag kan definitivt älska dig i resten av mitt.

Mitt barn, jag är absolut och smärtsamt sanningsenlig när jag svär att jag inte kan ackompanjera dig tills din tid är ute. Men du kan vara säker på att jag kommer att älska dig och ta hand om dig till mitt sista andetag. Du kommer att se hur jag, även under de värsta tiderna, lyckas vara vid din sida när du behöver mig och även när du inte gör det.

Det är sant att ingen av oss kommer att lämna den här världen levande. Jag omfamnar hoppet att den biologiska logiken inte kommer att svika oss, och att jag kommer att vara den första som lämnar. Jag kommer redan att ha gått min väg och skissat upp möjliga rutter åt dig. Vid den tidpunkten har jag lämnat mitt arv levande, alltid föreläst med mitt exempel.

Du kommer säkert att leva flera åt utan min fysiska närvaro. Men även då kan du komma ihåg mig och förstå att du inte är ensam. Njut av mig i livet, så mycket du kan till min sista dag. Om nödvändigt, i framtiden, håll mig levande i ditt minne.

Jag kommer att älska dig tills min tid är ute

att älska dig mitt barn

Jag kommer inte att kunna älska dig till din tids ände, men jag kan definitivt göra det tills min tid är ute. Det spelar ingen roll vilka omständigheterna än kommer vara.

Jag kommer alltid vara villig att ge dig det bästa jag har: min tid. Min mest värdefulla skatt. Mitt tålamod och mitt sällskap kommer att tillhöra dig tills du lämnar. Jag erbjuder dig mina öron så att du kan bekänna dina hemligheter och sorger.

Jag erbjuder dig också en axel att gråta på. Om du känner att du håller på att snubbla så finns jag här. Håll hårt i mig. När du faller, gråt inte, bara ta min hand och res dig upp igen. Det finns ingen storm som kan förgöra dig om du har en förenad familj i din ringhörna.

“En mamma är kapabel att ge allt utan att få något tillbaka. Att älska med hela sitt hjärta utan att förvänta sig något i retur”. – okänd.

Jag kommer att njuta av dina leenden och bus; jag kommer att förbereda de mest smakrika rätter åt dig. Jag kommer att fira var och en av dina triumfer och reflektera tillsammans över dina misstag. Jag kommer att gömma hemligheterna som du förvarar i ditt hjärta, hemligheterna som skriker i dina ögon och bara jag märker.

Jag kommer att leva mitt liv lycklig av all den glädje du sprider, för jag vet att jag fann allt jag sökte i dig. Jag beundrar dig varje dag. Mina sömnlösa nätter dedikerar jag åt dig, de har ditt namn med stora bokstäver över sig. Jag kommer att skatta din renhet, oskyldighet och ädelhet.

Jag kommer att älska dig som ett dyrbart mirakel

älska dig bild

Sedan jag fick reda på din existens har jag aldrig känt mig ensam. Du har delat ditt sällskap med mig sedan testet visade positivt. Sedan dess har jag uppskattat värdet av min egen mamma. Från det ögonblicket framåt har jag börjat tänka två gånger: en för mig och en för dig.

När ögonblicket kommer då jag måste ta farväl av dig för alltid kommer bilden av det viktigaste miraklet i mitt liv att flyta förbi. Miraklet framträder som en dröm, som föder mitt hopp och materialiserade sig i den finaste och ömmaste verkligheten.

Under tiden vi går sida vid sida kommer jag att garantera ett långt liv. Jag kommer att vaka över din hälsa och ditt välmående, jag kommer att kämpa öga för öga för din lycka, oavsett priset jag måste betala. Jag kommer att anta risken av att älska och försvara dig i alla stunder och platser.

Mitt barn, du måste vara stark och älska mig med hela din styrka, precis som jag älskar dig. Det är sättet du kommer att lära dig, när ögonblicket kommer och du måste släppa taget om mig. Gör så med absolut säkerhet om att jag älskat dig från början till slut, villkorslöst och för evigt. Utan skiljelinjer och begränsningar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.